raubritter Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Producenta mosfeta nie znam. Brakuje w opisie parametrów. Rzuciły mi się w oczy kable, które wyglądają jak głośnikowe, brak konektorów. Ja bym dołożył i kupił coś innego. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Mam w planach kupno tego mosfeta i montaż w P90 po wypłacie. Kable wyglądają na głośnikowe, co nie jest taką straszną wadą. Nie wiem po co taka grubość sygnałowych ale może da się poprosić o cieńsze bo każdy milimetr się liczy. Quote Link to post Share on other sites
TheVoytekBear Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Napisałem dzisiaj do gościa. Zaleca użycie starej wtyczki do baterii. Rozumiem, że reszta połączeń jest na jakieś śrubki, porty? Co do grubości kabla to chyba nie ma czym gardzić? U mnie za baterią jest trochę luzu nawet z alarmem, więc chyba nie ma co marudzić? Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 No nie do końca jest tak. Szczegóły w linku: http://www.precisetactical.com/Mosfetinstall.html - w części dotyczącej gearboxa v.6. Quote Link to post Share on other sites
TheVoytekBear Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 To jaki mosfet polecasz? Rozumiem, że kabelki trzeba sobie szukać w modelarskim. Jakiej grubości najlepiej? Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 (edited) Ja mam mosfet GATE NANO AB. W pudełku przychodzi ze wszystkimi kablami i wtyczkami T-deans. Instrukcje do instalacji są na stronie producenta: http://gatee.pl/index.php?lang=pl. W drugiej replice P90 mam mosfet home-made nie znam autora ale działa. Co do kabli używam 16 AWG. Co do baterii,kabli oraz wtyczek to zamawiam sobie tu: http://www.hobbyking...store/index.asp Całą dyskusje przenoszę do działu technicznego bo przestaje pasować od "Jak zacząć?". Niech potomni też mają dostęp. Buniek92 Edited October 14, 2013 by Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Slimac Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Wie ktoś może czy są gdzieś jeszcze dostępne mid-capy ACM'a, albo jakieś inne tanie magi. Może słabo szukam ale nie mogłem nigdzie znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Magi znajdziesz na allegro. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 (edited) Na poprzedniej stronie kolega Stress opisywał problem z podawaniem na pełnym magazynku, który naprawił mu się sam. Ja tez trafiłem na ten problem ale u mnie bezczelnie nie chciał się sam naprawić ;-) . Więc coś musiałem wykombinować. Najpierw geneza problemu. Element metalowy, trzymajacy komorę z czasem się rozgina. Bardzo niewiele ale drobna różnica jest. Na tyle jednak duża, zę pełny magazynek ma dość siły by pchnąć komorę nieco w dół. Wówczas dysza haczy o góre komory, blokuje się, cuduje i ogólnie robi się słabe podawanie albo i slabe strzelanie. Wniosek taki, ze trzeba pchnąć lub podciągnąć komorę do góry. Pchnąć nie ma za bardzo jak, bo od dołu nie miejsca. Zatem podwiesić. Z jakiegoś innego dzieła miałem na graciarni kawałek tworzywa w kształcie litery "U" z dwiema gwintowanymi dziurkami. Wyciąłem odrobinę te płytki wzdłuż komory by było miejsce i delikatnie przykleiłem to kropelką. Tu sidać jak te płytki komory wyciąłem: Wsunąłem górne body z komorą i dokładnie zmierzyłem w jakiej pozycji jest dziura na kulki. Potem bardzo dokładnie wymierzyłem w jakiej pozycji i odległości są dziury z gwintem tego dodanego plastiku względem otworu na kulki. No i w plastikowym body zrobiłem dwie dziurki dokładnie nad tymi w czerwonym patencie. Jak wkręciłem lekko śrubki i stwierdziłem, że pasują to zamazałem ten patent i komorę poxipolem, by to wszystko razem się trzymało. O tę gumkę nie pytajcie, ktoś nalepił i tak została. A, ze w niczym nie przeszkadza to jej nie usuwałem. No i koniec konców zrobiłem lekkie fazy by skośne łby śrubek schowały się na poziomie body. Efekt może nie jest najpiękniejszy na świecie a i do rozsuniecia repliki trzeba śrubki wykręcić... Ale działa! Dysza nie haczy, komora jest podniesiona i problemów nie ma. Oczywiście trzeba uważać by nie podnieść komory za wysoko, bo wtedy dysza bedzie haczyć o dolną stronę ;-) .Ale akurat ustawienie tego jest łatwe i szybkie. Wystarczy pełny mag nabić, sprawdzić i ewentualnie podciągnąć ;-) . Oczywiście taki kawałek plastiku każdy moze sobie zrobić wiertarką i szlifierką, albo dremlikiem. Może być i aluminiowy i stalowy, co kto lubi... To tylko dwie dziurki i pętelka, kształt mojego jest akurat przypadkowy ;-) . Edited June 29, 2014 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 I znowu posucha na magazynki. Czy widział ktoś ostatnimi czasy lowcapy do cegły? Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Nie ma czasem Milcord, low cap na 70 kulek? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Są :icon_lol: Dzięki za podpowiedź, bo nawet nie znałem tego sklepu. Gdyby komuś strzelił popychacz to jedyne miejsce w którym udało mi się znaleźć zamiennik to asgshop. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Ty mi lepiej powiedz gdzie kupić zatrzask magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 A proszę bardzo :icon_lol: Opcja 1 Z tego co pamiętam Errhile kupił drugie body tak więc ma dwa, a nóż sprzeda. Opcja 2 http://www.thingiverse.com/thing:197068 Plik do ściągnięcia za friko, znaleźć kogoś z dostępem do drukarki 3D i gotowe. Swoją drogą chyba na forum ktoś drukuje takie elementy. Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Dredziu ma w sigu, że drukuje 3d. W sumie to jakiego Project 90, opłaca się kupić KA, jakiegoś używkę chinola czy zbierać na TM? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Ja bym brał KA droższą wersję z szybką wymianą sprężyny. Chińska cegła jest bardzo dobra, ale cały czas chińska :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 (edited) W sumie czy kupisz chińczyka czy KA, to niewielka różnica wewnętrznie KA wg. mnie nie jest niczym wybitnym, choć w stocku będzie lepsze od chińczyka i ma oznaczenia i ładniejsze body. Jednak stanowczo odradzam wersje z szybką wymianą sprężyny, w prawdzie body ma naprawdę ładne, ale dużo łatwiej zrobić z niego ozdobę na ściane. Edited August 4, 2014 by relativy Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Militaria mają wersję KA-AG-76 i to wg. nich ma szybką wymianę, ale znowu na stronie KA nic o tym nie jest napisane. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Ja mam tą KA-AG-76 i to nie ma szybkiej wymiany sprężyny. Ale jeżeli twierdzą, że ma i cena jest spoko, a bardzo ci na tej wymianie zależy, to kup i zareklamuj. Ale ja jednak zaproponuje kupić wersję klasyczną, dłużej posłuży. Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Nie, nie zależy, po prostu się dziwię, że sami nie wiedzą co mają. A jest to na pewno bardziej opłacalne no i ogólnie dostępne. W ogóle gdzie jeszcze można szukać P90? Bo przeszukałem naprawdę dużo sklepów i tylko Militaria to chyba mają... Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Bo tego prawie nigdzie nie ma, bo ściągniesz 2szt. to będą leżeć na sklepie 3 lata, bo praktycznie nikt tego nie kupuje. A, że nie widzą co mają, to no cóż te repliki są tak do siebie podobne, że naprawdę ciężko się połapać co jest co. Sam mam problem odróżnić, nawet po numerach, muszę wyciągnąć pudło i zobaczyć jakie mam. Albo szukają głupiego, który kupi. Ja jak swoje kupowałem, też wg. sklepu miało mieć szybką wymianę sprężyny. Na szczęście nie ma. Tylko jak bierzesz KA, weź od razu inną gumkę hop-up bo stockowa to porażka. Ogólnie używam tego jako głównej repliki od niecałego roku, więc jak byś miał jakieś pytania, to śmiało, na wszystko odpowiem. Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Aktualnie posiadam M16A4 Specny, ale się zastanawiam nad zmianą na P90. Do tego pasują wszystkie gumki HU czy tylko, nie które? Magazynki się mieszczą jakoś sensownie w ładownicach na magazynki M16? Quote Link to post Share on other sites
Bohart Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Magazynki się mieszczą jakoś sensownie w ładownicach na magazynki M16? Magazynki mają prawie 30cm, wiec łatwo nie będzie. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Problem jest taki, że TMC nie robi "AVS™ Detachable Flap, MOLLE" do swojej wersji AVS tylko zintegrowane M4 mag pouche :( Czyli nie ma jak ich wymienić na inne. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 Gumki pasują wszystkie, bo to standardowy AEG. Magi, no cóż ze standardem M4 kompatybilne nie są. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts