rumak Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) A ilu było Kennedych????2 czy 3??Wykłócam sie bo na discovery leciał dokument o zamachu na J.F.K!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I przeprowadzali później takie same testy, strzelając do manekinów z: tej samej broni, z tej samej odległości i kątu nachylenia, przy tej samej sile wiatru i wynik wyszedł praktycznie idealny(kulka która przeszła przez ciało prezydenta połamała(ochroniarzowi??)2 żebra zamiast jednego.... P.S: I czy ty przypadkiem nie mówisz o tym drugim???On dostał ze spluwy Co dalej zamierzasz się kłócić????KLIK!!! Edited December 26, 2008 by rumak Link to post Share on other sites
javelin Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) Popatrz na zdjęcia, można rozpoznać o kim mówię i kogo przedstawiają. Przedstawiają JFK, zabitego prezydenta Stanów Zjednoczonych. Jego brat Robert został postrzelony, ale nie w głowę. EDIT: Z Twojego linka: http://mcadams.posc.mu.edu/facesheet.jpg Szkoda ze zdjęcie jest małe i nie da się rozczytać napisów, ale widac ze jest zaznaczona rana z tyłu głowy. Edited December 26, 2008 by javelin Link to post Share on other sites
rumak Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) A rana tam gdzie mówiłem??????No powiedz ze jej nie widać :-F Znalazłem ten dokument-program na necie ale nie moge go ściagnąć :wink: Edited December 26, 2008 by rumak Link to post Share on other sites
javelin Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) Ale drogi kolego - czy ja KIEDYKOLWIEK przeczyłem, jakoby JFK został postrzelony w klatkę? Podpowiem - NIGDY. Za to ty kategorycznie stwierdziłeś, ze na filmie Zaprudera nie widać żadnego postrzału w głowę. Kennedy został postrzelony 2, a chyba nawet 3 razy. Tylko Ty jedyny twierdziłeś, ze na filmie żadnego trafienia w głowę nie ma... Proponuje jeszcze raz obejrzeć film. Po pojawieniu się limuzyny zza znaku, Kennedy łapie się za szyje, gdzie otrzymał pierwsze trafienie. Jego żona próbuje mu pomóc. W 25 sekundzie widać doskonale trafienie w głowę, która rozrywa prawą część czaszki. Jego żona wychyla się w tym momencie do tyłu i z bagażnika limuzyny podnosi fragment czaszki męża. Edited December 26, 2008 by javelin Link to post Share on other sites
rumak Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Ja nie wiem coś jest nie tak....w progr. dokument. pokazywali tylko postrzał w korpu nie w głowę... :-F Link to post Share on other sites
javelin Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Wokół zabójstwa JFK zawsze było mnóstwo teorii spiskowych. Dla zwykłego śmiertelnika jedynym wiarygodnym źródłem może być właśnie film Zaprudera, który może i jest fatalnej jakości, ale doskonale widać trafienie w głowę. No i kilka fotek z autopsji. Wszelkie inne dokumenty, szkice itp to już niestety nie wiadomo, co jest prawdziwe a co podrobione. Ale tego, zę na filmie jest trafienie w głowę, nie da się zanegować :) Link to post Share on other sites
rumak Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Ale ześmy w OT zabrnęli!!! Link to post Share on other sites
Wombat Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) JFK - postrzał w szyję i głowę RFK - postrzał w głowę. I tyle. Przy okazji, nabój, z którego zginął prezydent miał inny kształt niż 7.62x51, więc dyskusja od początku nie miała sensu. Edited December 26, 2008 by Wombat Link to post Share on other sites
rumak Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Jak inny kształt???Nierozumiem... Link to post Share on other sites
javelin Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Fucktycznie, Mannlicher Carcano jest na nabój 6,5x52mm... :) Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Jak inny kształt???Nierozumiem... http://pl.wikipedia.org/wiki/Nab%C3%B3j_6,5_x_52_mm_Carcano naboj nie jest nabojem ostrołukowym. Link to post Share on other sites
mosquito Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 JFK dostał w głowę, co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości, ale chyba wiem o czym mówi rumak. Ponoć padł w trakcie zamachu "magiczny strzał", kula przeszła przez korpus prezydenta, potem chyba zahaczyła o dłoń, udo i ochroniarza, jakoś tak. Przynajmniej tak była duża ilość dziur i otworów tłumaczona (oficjalnie były chyba 3 strzały, świadkowie mówili, że od 4 do 6). A w ogóle to dawno i nieprawda ;) Link to post Share on other sites
AnR Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 I było 3 strzelców. :roll: Link to post Share on other sites
Kajor Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 I dostał nie w głowę tylko ponoć w okolice prawej łopatki, czy jakoś tak. I to wcale nie ZSRR... ;) Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 A ja wczoraj widziałem Elvisa... ;-) Pozdrawiam, Lambert Link to post Share on other sites
Cornold Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Wombat ma rację to było tak: " Faktycznie. Tak naprawdę kulę lecącą w kierunku Kennedy'ego Chuck Norris zbił kopem z półobrotu. Głowa prezydenta eksplodowała z czystego zdumienia icon_wink.gif " :wink: Link to post Share on other sites
Foka Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Chyba trochę za daleko poszliście z offtopem, zbastujcie. A Ty Rumak wyluzuj, bo to nie jedyny topic, w którym mącisz. Link to post Share on other sites
Recommended Posts