Guest Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Zdjęcie mojego M16, bodajże z listopada... A teraz inna sprawa, odnośnie lufy precyzyjnej, a dokładnie którą wybrać? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1931 czy http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2702 ?? Quote Link to post Share on other sites
pjp Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Zdjęcie mojego P&J-ta, zrobione dzisiaj Quote Link to post Share on other sites
hudy Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Dzieki koledzy , jeszcze bardziej sie zajarałem na tą replikę :) teraz tylko pozostało uzbierać hajs Quote Link to post Share on other sites
ovne Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 (edited) Siemano, ja też mam pytanie porównawcze, z tego co mówicie wynika że PJ16A4 to kalka A&K z niektórymi bebchami wymienionymi przez krakmana. Bardzo mi zależy na replice własnie M16A4 i znalazłem kilka myślę porównawczych ale nie mam pomysłu co jest bardziej opłacalne cena / jakośc. PJ16A4 http://www.taiwangun.com/shop,show,1146 A&K 16A4 http://allegro.pl/item620018410_karabin_m1...0fps_m16a4.html [P.S czy to jest to samo?] http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=982 Czy też m16a4 od JG http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=819 Zasadniczo jest to pytanie o to czy krakmańskie bebechy są warte dopłacania jakby nie patrzeć 200zł, i jak sie to odnosi do JG który niby też ma w zbrojowni pomieszane bebechy, lecz osiągi na kratce bardzo podobne. Priorytetem jest dla mnie zrobienie z niej para-snajperki, więc przede wszystkim powtarzalność, moc, i to jak się górny montaż trzyma (żeby nie latał na boki), i możliość prostego ew. tuningu (będę strzelał tylko Semi, więc aż tak źle chyba nie będzie z GB itp...) Z góry dzięki za odpowiedź Edited April 27, 2009 by ovne Quote Link to post Share on other sites
forester Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Do użytkowników nowych PJ'ek zwracam się z prośbą małego raportu jak repliki sprawują się na przestrzeni czasu w którym z nich korzystali. Potraktujcie to jak swoisty przegląd okresowy ;) Quote Link to post Share on other sites
botau Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Forester, o awaryjności tych replik świadczy mnogość (a raczej ich brak) tematów w dziale problemy i serwis. Jeśli nie trafił ci się przy zakupie bubel, to raczej dłuższy czas podziała. Mój egzemplarz jest nudny :cry: , kupiłem w sierpniu i działa do dzisiaj. Ale jest nadzieja :-F , w niedzielę po raz pierwszy po naciśnięciu spustu nic się nie stało i musiałem kilka razy przełączyć selektorem. Bardzo dużo strzelam na singlu, więc to pewnie styki. Zobaczymy jak to się dalej potoczy. Ovne, Ja bym brał pj-ta, dostaniesz oprócz wzmocnionych bebechów również porządną baterię. Jeśli chcesz mieć snajperkę koniecznie zmień komorę na markową! Quote Link to post Share on other sites
pjp Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 popieram przedmówcę, ja mojego pj-ta też zakupiłem w sierpniu i jak dotąd nie miałem z nim żadnych problemów. Mi też parę razy zacinał się na singlu ale wtedy wystarczało przełączyć na auto wystrzelić parę kulek i potem na singlu znowu dobrze śmigało. Quote Link to post Share on other sites
ovne Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 bardzo koniecznie? W tych modelach lepiej się sprawdzałoby KA czy CA? Quote Link to post Share on other sites
botau Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Brał bym KA Quote Link to post Share on other sites
Pierdek Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Ja polecam SYSTEMY... Sam posiadam i nienażekam;) Ostatnio zastanawiam się nad kupnem jakiejś optyki do mojej M16a4.. Jaką możecie mi polecić? Czy zwykła luneta nie popsuje klimatu? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Bierz to co Ci się podoba... Jak wzorujesz się np. na USMC to raczej ACOG....ale masz jaszcze aimponty, eotech'y... i wiele innych Quote Link to post Share on other sites
hudy Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 a PJ16A4 z krakmana jest juz dobra ;> czy trzeba coś dokupić ;> ?? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Poczytaj temat. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Jeśli chodzi o awaryjność to: SR25 z P&J ze sprężyną M140 - przebieg 14 000 kulek, brak awarii (kupiona w lipcu zeszłego roku); SPR P&J - przebieg około 15 000 kulek, brak awarii (kupiona w listopadzie zeszłego roku). Quote Link to post Share on other sites
ovne Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Jeżeli wrzuciłoby się M140 w PJ16A4, można by liczyć że awaryjność będzie taka jak tej SR25? (znaczy że się nie rozleci po kilku tygodniach). Oczywiście strzelać zamierzam tylko Semi. Quote Link to post Share on other sites
hudy Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Takie pytanie , czym się różni Typ akumulatora ? to znaczy co daje mi MINI a co LARGE ?? Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 LARGE są bardziej wytrzymałe i dają lepszy prąd. W dziale dla zielonych powinno być o tym więcej. Quote Link to post Share on other sites
hudy Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Nie umiem znaleść takiego tematu w dziale dla zielonych Lepiej wziąść replike z LARGE czy z MINI ?? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 (edited) Ja piernicze! Popatrz post wyżej. Wszystko wyjaśnia. Lepiej large. Edited May 5, 2009 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
hudy Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 jeszcze takie pytanie , z jakich kulek korzystacie w PJ16M4 ?? Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 To indywidualna sprawa kazdego uzytkownika.Tabele wagi kulek do fps i jakosci do luf mozesz znalezc jakby Ci sie chcialo. Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Ja używam PJ 0.25 i jest OK Quote Link to post Share on other sites
pjp Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Ja używam biodegradowalnych 0,25 PJ-ta ale powoli przymierzam się do przetestowania 0,28. Quote Link to post Share on other sites
forester Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 (edited) G&G 0.25 bądź 0.28. Polecam także 0.28 Guardera. Dziś poszło zamowienie na PJ4A1. Jak tylko dorwę go w moje łapki zabiorę go na przed-spotkanie organizacyjne Combat Alert i tam stestuje to co trzeba, po czym swą opinię wystawię. PS. Pojawia się także pytanie do bardziej zaawansowanych użytkowników. Aktualnie posaidam na stanie komorę HU od M4A1 G&P. Czy warto jest wymienić stockową PJ na własnie taką "markową" ? Pytam ponieważ nawet te "markowe" komory sa często i gęsto wymieniane na rodzynki typu KA czy Systema. Edited May 6, 2009 by forester Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 o tak.Stanowczo.O wiele lepsze skupienie ,poprawa osiagow, powtarzalnosc murowane. Jeden z ważniejszych wydadtków w emkach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts