Ratoll Posted December 26, 2008 Author Report Share Posted December 26, 2008 A mi właśnie strzeliły 3 z 5 łożysk kulkowych 6mm (jedno strzeliło już przy montażu) w TM g36c. Może 1k kulek na nich wystrzelił. Miał sprężynę dającą 260fps i RoF 18@8.4v i 23@9.6v. Były produkcji GFC/element. Trzymajcie się od tej firmy i sklepu z daleka. Po świętach zamawiam panewki. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) Łożyska kulkowe elementa są nic nie warte... Sam miałem łożyska kulkowe 6mm na sprężynie m100 w xm8 i musiałem je wymieniać w tempie 1 łożysko na strzelankę.... Co do firmy to masz rację ale dlaczego co do sklepu? Równie dobrze mogę powiedzieć trzymajcie się od sklepu www.rsov.com z daleka bo z tego sklepu moje łożyska pochodzą... a mają tam duży wybór części i replik... Edited December 26, 2008 by kermit Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 (edited) Oki to skoro wyjaśnione już jest że w kulowe 6mm nie ma się co pakować i że rozwiercić GB to nie jest tak łatwo to może wrócimy do tematu. Jakie łożyska ślizgowe 6mm polecacie i co powiecie o G&P i miedzianych G&G ? Chcę wymienić łożyska w moim AUG'u TM i wstawić sprężynę M100, a później po wymianie innych elementów na M120, czy wystarczą wyżej wspomniane G&P lub G&G (30-35zł) czy trzeba zainwestować np. w Modify,P rometheus, Systema (50-60zł) ? Edited December 28, 2008 by radzu Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Witam Chce w mojej emce wymienić sprężynę na m130,mam metalowe łożyska stocka jg i mam pytanie czy warto je wymieniać na jakieś markowe? Da to coś? I co powiecie o tych np http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3264 Albo o tych http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2468 Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Z 6mm ślizgów to polecam Systemy i Prometheusa.... bardzo dobre jakościowo i wytrzymałe... Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted December 29, 2008 Author Report Share Posted December 29, 2008 A guarder'y z kanalikami ? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Też bardzo dobre. Pieknie wypolerowane. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Również polecam Promyki i Guardery ślizgowe. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Ja miałem king armsa ślizgowe również b. dobrze chodziły. Sporo kompozytu przemieliły. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Oki to skoro wyjaśnione już jest że w kulowe 6mm nie ma się co pakować i że rozwiercić GB to nie jest tak łatwo to może wrócimy do tematu. Jakie łożyska ślizgowe 6mm polecacie i co powiecie o G&P i miedzianych G&G ? Chcę wymienić łożyska w moim AUG'u TM i wstawić sprężynę M100, a później po wymianie innych elementów na M120, czy wystarczą wyżej wspomniane G&P lub G&G (30-35zł) czy trzeba zainwestować np. w Modify,P rometheus, Systema (50-60zł) ? Moim zdaniem skoro chcesz sie ładowac w m120 to lepiej kup df v3 (szkielet) na 7mm łożyska, pomiń aspekt sprężyny m100 (tuning po trochu nie ma sensu - sam doszedłem do 520 fpsow w augu poprzez 5 generacji tuningu - wydałem 2k zamiast 1,3k...) i dobrze to uszczelnij. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) A co z łożyskami kulkowymi 6mm produkcji DeepFire'a i King Armsa? Warte swojej kwoty czy lepiej dołożyć do Systemy/czegoś innego? Spreżyna to M110. Linki DF http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1389 KA http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=695 Edited December 30, 2008 by Panocek Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Moja gieta dostała jakiś czas temu w zbrojowni 7mm kulki od gfc i jak na razie po przebiegu ok 12k kulek wszystko działa... Dziwi mnie tylko że wszyscy piszą,żę gieta ma 6mm łożyska a 7mm weszły bez problemu- potwierdza to rozmowa z Olo oraz opakowanie po nich ,ktore przyszło razem z repliką z serwisu... Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Bo nowe giety JG mają 7mm łożyska... moja gieta na 6mm kulkach systemy 20k przebiegu, działa. Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 @ kermit - nie stać mnie teraz na wymianę korpusu, poza tym w ogóle nie chcę go wymieniać, stockowy GB TM v3 powinien według mnie wytrzymać M120 przy zestawie cichych głowic i łożyskowaniu (poza tym prawdopodobnie będzie to coś słabszego jak M120 Systemy), sprężynę ok M100 mam więc nie kupuję żadnych niepotrzebnych części, które będę musiał później wymieniać. Jeśli chodzi o łożyska, to zdecydowałem się na Systemę bo mogę okazyjnie kupić, ale nawet bez okazji to wziął bym Systemy ze Zbrojowni (45zł) albo Promyka z Capri (50zł). Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Bo nowe giety JG mają 7mm łożyska... moja gieta na 6mm kulkach systemy 20k przebiegu, działa. To mnie zaskoczyłeś. Nowe tzn. od wersji K, która wyszła koło lata, czy może te najnowsze E+EK? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Ja zaryzykowałem i w maju minie rok, jak mielą mi się w GB Takie Łożyska PDI, na springu 120 promyka podpartym z dwóch stron na łożyskach i działa. Znam Kolegę w Szczecinie ma m140, albo 150 założoną na tych łożyskach, też nie ma zastrzeżeń do nich. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 To mnie zaskoczyłeś. Nowe tzn. od wersji K, która wyszła koło lata, czy może te najnowsze E+EK? Mam gietkę g36k od sierpnia i weszły 7mm tyle wiem... Jak coś uderz do zbrojowni bo od razu sami proponowali 7mm więc raczej nie lecieli w kulki... Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Jak będę się sprawowały kulki 7mm classic army na sprężynie m120? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Jak będę się sprawowały kulki 7mm classic army na sprężynie m120? Bardzo dobrze :) Mam kulki 7mm od CA właśnie i M120 Guardera - w takim połączeniu przemieliło już ok 20k kuleczek i łożyska są w świetnym stanie. Obecnie planuje kupić jeszcze jeden zestaw kulek CA 7mm do drugiej giwery, za te pieniądze naprawde warto brać. Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Jakieś opinie odnośnie 7mm kulkowych łożysk KingArmsa? Jaką sprężynę można włożyć nie narażając ich na szybki wysyp? Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Co będzie lepsze dla sprężyny sp130 Guardera, stockowe 7mm łożyska kulkowe od G&P czy 7mm ślizgowe łożyska CA? Czy jest w tym przypadku sens wymieniać na łożyska ślizgowe CA? Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 wg Mnie nie Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3265 Dobre to to, czy lepiej dołożyć 4 plny do guarderów? Zastanawiam się, bo PDI zawsze kojarzyło mi się z najwyższą jakością wykonania :) Quote Link to post Share on other sites
fojciech Posted March 23, 2010 Report Share Posted March 23, 2010 Jakieś opinie odnośnie 7mm kulkowych łożysk KingArmsa? Jaką sprężynę można włożyć nie narażając ich na szybki wysyp? na te łożyska radzę uważać, koledze na m110 sypnęły się na pierszej strzelance od założenia Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 No mi na m120, 7mm kulkowe poszły w piz** teraz zamówione ślizgówki stalowe CA. Ogólnie jakoś te kulkowe łożyska do mnie nie przemawiają. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts