Syriuszzabujca Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Spotkalem kilka filmikow z M14 posiadajaca Blowback. Mogl by mi ktos powiedziec jakie M14 posiadaja ten bajer ?? Jets mozliwosc zrobienia tego samemu ?? w M14 cymy np ?? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Co prawda nie M14 ale może skorzystać z tego samego rozwiązania : http://pl.youtube.com/watch?v=_9O6h5tHqqk&...feature=related Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Chyba nie do końca. Zamek w M14 cymy nie jest zrobiony z plastiku, tylko z kawałka metalu, więc będzie miał troszkę większą bezwładność, poza tym musiałbyś wziąć w rękę m14, zobaczyłbyś, że raczej będzie to problemtyczne. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 (edited) poza tym musiałbyś wziąć w rękę m14, zobaczyłbyś, że raczej będzie to problemtyczne. Miałem 3 sztuki M14 , AGM , KART i CYMA , ale masz jednak rację , zamek jest o wiele cięższy , może gdyby przyciąć sprężynę zamka . Edited January 18, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted January 18, 2009 Author Report Share Posted January 18, 2009 (edited) A sa jakies sprzedawane m14 z wbudowanym Blowbackiem ?? W Jaki sposob jets to zrobione ?? :D Jak to dziala wogole w tej replice http://pl.youtube.com/watch?v=jNhbpXQhauY Edited January 18, 2009 by Syriuszzabujca Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Zamek jest połączony z tłokiem. Nie ma w sprzedaży m14 z blowbackiem. Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted January 18, 2009 Author Report Share Posted January 18, 2009 (edited) A jaka byla by najprostsza metoda zrobienia takiego bajeru ?? Edited January 18, 2009 by Syriuszzabujca Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Połączyć zamek z tłokiem :roll: Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Ew. jak tu GBB: http://www.youtube.com/user/cksbb Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted January 18, 2009 Author Report Share Posted January 18, 2009 Ok dzieki :D a tak wogole probowal ktos to zrobic ?? :D juz Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Masz niepowtarzalną okazję zrobić to pierwszy... Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Ja bym zrobił w gb dziurę(jak to wplynie na wytrzymalosc)i napiety sznurek przewiazal miedzy glowica tloka a zamek od wewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 A jak myślisz, co jest pokazane na tym filmiku?? Co prawda nie M14 ale może skorzystać z tego samego rozwiązania : http://pl.youtube.com/watch?v=_9O6h5tHqqk&...feature=related Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted January 20, 2009 Author Report Share Posted January 20, 2009 A taka dziurka xD nie oslabi GB ?? Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Zależy od tego, w jakim miejscu będzie ulokowana. Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted January 20, 2009 Author Report Share Posted January 20, 2009 A to w ktorym najlepiej ?? Quote Link to post Share on other sites
Huey Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 A tak zapytam ,czy zrobienie czegoś takiego nie osłabia mocy? Logicznie mi się wydaje ,że tak ,bo jak się do tłoka to przyczepi to daję się dodatkowo opór tłokowi (czy jakoś tak ;)). Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Poszukaj w dziale tuning , ktoś na tego forum to włożył do G36 , pisał że nie zauważył różnicy . Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 (edited) Ale w G36 nie ma metalowego tłoka tak jak w M14 więc pewnie szybko szybkostrzelność spadnie. W mojej M14 tłok był ciężki i nie chodził gładko więc pewnie taki bajer odbędzie się kosztem osiągów. Pozdrawiam, TS EDIT: ale jeśli M21 to nie powinno to robić różnicy ;) Edited February 7, 2009 by Don Drzewuu Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 (edited) A nie możesz po prostu poczekać jeszcze????Na bank jeszcze w tym roku pojawią się konwersje do AEG'ów z blowbackiem... :-F Edited February 7, 2009 by rumak Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 A nie możesz po prostu poczekać jeszcze????Na bank jeszcze w tym roku pojawią się konwersje do AEG'ów z blowbackiem... :-F A to niby z jakiej okazji ??!!? może do replik AK, może do M4 ( patrząc na ostatnie wyroby CYMA, G&G ), ale do M14 to się nie zanosi. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 A z takiej okazji, że powstałe teraz wersje z fabrycznym blowbackiem na bank nie wyprą 'starej' wersji, do M14 też zapewne wyjdzie taki pakiet tuningowy :-F Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 (edited) http://www.uncompany.com/pageproductdetails.asp?prodid=4493 Znalazłem coś takiego, nie wiem czy spełnia oczekiwania. Jeśli wyjdzie m14 gbb (w normalnej cenie) lub jakaś konwersja to chyba kupie bez namysłu ;p Edited February 8, 2009 by Christopher89 Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 dżizas, ta m14 co w linku, jest wybitna Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Wybaczcie że zabieram Wam zabawki, ale status "The item is temporarily not available" widziałem już rok temu. A nawet gdyby się pojawiła - International Sale Only! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts