Robnok Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 (edited) 3cie podejście...już 2h się ładuje :) bedzie żyła :D Dorwałem 3szt. magazynków firmy MAG - wszystkie się telepią w gnieździe :/ izolka pójdzie w ruch... Edited February 27, 2009 by Robnok Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 A jak podają? Etc, etc? Bo muszę nabyć 3-4 midy bakielitowe, celuję w firmę Mag, gdyż budzi ona we mnie, mimo wszystko, większe zaufanie niż PJ. Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 PJ są dobrze wykonane. Po czasie każdy midcap potrzebuje wyczyszczenia i przesmarowania. I tutaj plus dla PJ - są rozbieralne. Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 A czy PJki siedzą w gnieździe dobrze? Nie kolebią się? Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Dziś nie miałem problemu z podawaniem z MAGów...mimo że telepią sie niemiłosiernie podawały mi wszystko, za to kumplowi już nie bardzo (też ma cymkę tylko jakąś tam inna). Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 No i ja swoj zamowilem, jak tylko dojdzie opisze wrazenia. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Którą wersje? Nie zapomnij wrzucić fotek ;) Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Z kolba, to chyba C jest. A fotki beda ;p Quote Link to post Share on other sites
Abuno Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 (edited) Czołem Dzisiaj doszedł do mnie mój akm (CM.048M). Powiem tak, szykowałem się od 4-5 miesięcy na m16 ICS-a (brak dostępności w sklepach), w pewnym momencie pojawił się na MadOnion-ie, cena powaliła mnie, czekałem na zbrojownię (miały być pod koniec lutego) okazało się jednak że ze względu na kurs euro została przesunięta w bliżej nieznany termin, no i cóż obserwowałem od jakiegoś czasu nowość cymy i zamówiłem. Generalnie jakoś nie bardzo pasowało mi ak, oglądałem u kumpli fakt że wersje wykonane z abs-u, coś po prostu mi nie grało. Jednak to co dziś moje oczy ujrzały to................ gęba sama mi się śmiała. Nie jestem fachowcem co do wyglądu oryginału, wymiaru itd. jednak stwierdzam obiektywnie na mnie zrobił wrażenie, weźcie pod uwagę to że nie byłe przekonany do ak. To tyle o moich pierwszych pozytywnych wrażeniach. Pojawił się jednak pierwszy problem, zakupiłem do tego akm-u takie magazynki http://www.taiwangun.com/shop,show,261 , aby wyeliminować ten piękny z zestawu, no i mam problem nie mogę go zamontować, nie blokuje się i ma luz, a jak go próbuję, mocniej wcisnąć żeby się zablokował to wyskakuje z przeciwległej strony, natomiast ten piękny z zestawu startowego siedzi jak gitara. Podpowiedzcie co zrobić? Pozdrawiam Edited March 4, 2009 by Abuno Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 (edited) Dziwne że nie pasuje, ale swoją drogą napisali że jest do CM 028 -(i do niczego więcej). Może CM028 ma jakieś lekko "inne" mocowanie ? :roll: W moim CM048M jak ulał leżą wszystkie moje magi a mam i low i mid i high i to różnych producentów. Najlepiej sprawdź z innymi magami (ja mam między innymi CA na przykład) i zakup taki który pasuje. EDIT: Standardowo Hi-cupy do AK mieszczą po 600 BB - przynajmniej te mi znane. TEN pasuje na pewno. Ten PASUJE również. Chociaż jest zauważalnie luźniejszy od CA to jednak nie luźny (tzn. nie lata). Edited March 4, 2009 by ALABASTER Quote Link to post Share on other sites
Abuno Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Jest napisane że może wymagać potraktowania pilnikiem ( w opisie), tylko gdzie?? żebym nie spartolił, może Krakman podpowie, aczkolwiek przed zakupem pytałem się czy pasuje i powiedzieli że jak najbardziej,( tylko jeden mógłby być wypaczony, ale dwa??). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pyra81 Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Jak coś poradzisz z tym magiem to gaj znać bo sam taki chciałem kupic! Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Co do tego piłowania to zapewne chodzi o zaczep magazynka czyli to coś co wystaje z tyłu. Tylko trzeba mieć wyczucie żeby za bardzo nie spiłować. Quote Link to post Share on other sites
Abuno Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 Czołem Podpiłowałem magazynek i się dopasował, jednak nie jest to lekkie podpiłowanie :), bo zaczep który spiłowałem skurczył się o trzy grubości i naprawdę niewiele go zostało. Przeraża mnie trochę myśl że będzie teraz dużo bardziej podatny na ułamanie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 W Cymie mamy ten (w tym wypadku) plus że zatrzask magazynka jest o wiele słabszy w porównaniu z na przykład z Dboys. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 Zrób zdjęcie takiego spiłowanego maga i wrzuć tutaj. Jak możesz to proszę zaznacz miejsce spiłowania. Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Inflacja ludzie... cena wczoraj - 630zł, cena dziś - 646zł(cm040). Wzrost ceny o 2,5% a jest to kolejna podwyżka w ostatnim czasie :/. Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Nie jestem pewien ale np. ceny na taiwangunie są chyba liczone automatycznie przez jakiś program po kursie dolara jeżeli chodzi o nowe repliki. Stąd takie kuriozalne ceny z końcówkami w groszach :wink: i zmiany co dwa dni. Quote Link to post Share on other sites
Abuno Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Witam Zdjęcia wrzucę, ale po niedzieli, natomiast co do cen to racja chyba jakiś program to oblicza. Podam Wam przykład z innego sklepu, czaiłem się od jakiegoś czasu na berette (co2) na military.pl, jej cena to 490zł, zajżałem na stronę przedwczoraj i szok 610zł, http://www.military.pl/cyber-gun_161m/bere...-co2_7268t.html Wariacje cenowe :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Rozbieral juz ktos swojego AK lub znalazl cos ja gdzie pokazali jak to zrobic? Co do wrazen, wyglada groznie, ma sie wrazenie ze mozna by komuskrzywde zrobic;p Ja mam wersje C z kolba, jest paskudna(kolba) i bede staral sie nia zmienic. Co do Celnosci to tutaj mam cyrk ;) Strasznie ciezko ustawic mi jest dobrze mechaniczne przyrzady celownicze, szczesciem po zamontowaniu koli strzelala ladnie, Najlepiej chyba na 0,25 GoldenBall-te sie zacinaly mi w lufie precyzyjnej, Radza sbie tez 0,28gunfira, ale juz 0,25 Blastera lataja najslabiej a w teori sa najlepsze. Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 (edited) Ja "rozbierałem". 1.Zdejmujesz pokrywę (tę gdzie trzymasz baterię). 2. Odpinasz batkę, etc. 3. Odkręcasz selektor ognia 4. Wyjmujesz tałatajstwo, które trzyma zamek. 5. Odkręcasz chwyt pistoletowy 6.U podstawy szczerbinki masz taki zybcyk (patrząc od strony kolby, po prawej stronie karabinu) - przekręcasz go. 7.Wyjmujesz przednie, górne drewienko/plastik oraz wycior :P. 8. Gdy już to zrobisz, ukaże się Twoim oczom w środku dźwigienka, której uruchomienie zaskutkuje możliwością zdjęcia dolnego łoża. 9. Wybijasz dwa piny (młotek+śrubokręt, bądź inne wybijadło :P) - ale pamiętaj, powoli i dokładnie - może to zająć nawet kilka minut). 10. Zdejmujesz (zsuwasz) zespół szczerbinki. 11.Pod nim jest malutki imbusik, który musisz odkręcić. 12. Wysuwasz lufę zewn., po czym wewn z komorą - Uważaj, by dystanser Ci nie wypadł, ja mojego zgubiłem ;). 13. Wyjmujesz GB (Uważaj na lewą stronę gearboxa - tam są blaszki od selektora, które lubią wypadać - a gdy mi wypadła, włożyłem nie patrząc na ułożenie i zaskutkowało odcięciem dopływu prądu=brakiem reakcji na spust!) 14. Cieszysz się rozłożonym AK 15. Wku*wiasz się, bo musisz to przecież z powrotem złożyć :). P.S. Jeżeli o czymś zapomniałem, piszcie. Edited March 7, 2009 by slayr Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Tak wygląda mój AKM z kolimatorem i elektrycznym hicupem: Po włożeni li-pola ROF jest niesamowity. Teraz jeszcze muszę porównać ROF z batką 9,6V i wybrać. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 ALABASTER, ladny mag ;) slayr, przy selektorze ognia zrezygnowalem, za chiny ludowe nie dalem rady sciagnac tej plytki co przy nim jest. No i chyba mamy dwa inne aegi;p nieco inne Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Ja też rozkładałem swój model co do tych blaszek selektora ognia mi wypadły popatrzyłem na nie ze 2 minutki i złożyłem na logikę. I co do pinów to dla czego wybijać mamy je powoli i delikatnie ja tam przyp........ i wypadły ;) Jey85 tą płytkę odkręcasz jak śrubkę kombinerkami :D Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 (edited) Prawda, to srobka a nie oslonka (film z mechbox) mnie zmylil. Czy ktoś z was montowal na swoim kalaszu lufe precyzyjna? Ja sie nad taka zastanawiam. No i jakimi kulkami strzelaja wam najlepiej. mam na mysli wage i producenta. A i te okladziny z przody wychodza po rozmowie ze srubokretem czy trzeba calego wybebeszyc by zeszly? Znalazlem cos takiego. http://www.taiwangun.com/shop,show,1241 Kolba http://www.taiwangun.com/shop,show,717 okladziny z risami. Wie ktos czy i jak by to moglo pasowac? Pytania o tuningu zadajemy w dziale "upgrade i tuning". Edited March 7, 2009 by Jabol Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts