BateaU Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 (edited) Dokładnie dobre kulki do midów to podstawa. Można jeszcze kombinować trochę ze szlifowaniem kanałów itp. ale dobre, gładkie kulki to podstawa. Edited October 14, 2009 by BateaU Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Przyznam szczerze, że nie próbowałem ładować innymi kulkami. Nigdy nie miałem midcapów i nie sądziłem, że to mogłoby pomóc. Mnie szczerze niepodawanie kulek odstraszyło skutecznie od mid capów ale innym życzę powodzenia. A szkoda bo midy o tej pojemności skutecznie wyparły by u mnie hi capy. Może kiedyś. pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 (edited) Jak dla mnie jednorzędowe niezawodne low-capy to by było najlepsze rozwiązanie ale niestety nikt nie produkuje takich magazynków 5,45 :/ Edited October 14, 2009 by BateaU Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 (edited) Jak nie ma, jak są. http://www.madonion.eu/Magazynek_do_AK74_lowcap_CA_p104.html Edited October 14, 2009 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 No tak zapomniałem o CA. Niestety ich cena a wygląd moim zdaniem daje trochę do życzenia i jak ktoś np. ma ochotę wsadzać mechanizm w skorupy od ostrego to zaczyna się robić ciężko ze względu na kasę i ich budowę ;) Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Witam na forum to mój pierwszy post jeżeli w złym miejscu proszę o przeniesienie. Mam pytanie konkretnie do posiadaczy modelu cm040 a mianowicie: czy u was siódme ogniwo w akumulatorze też jest podłączone do poprzedniego plusem do plusa? Zdziwiłem się trochę jak po naładowaniu na maksa akumulatora kałach wypluł pół magazynka kulek i zdechł. Oblookałem trochę akumulator i to zauważyłem. Czy to mogła być tego przyczyna? Proszę o szybką odpowiedź bo mam zamiar wysłać na reklamację. z góry dzięki za pomoc Dziobak Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 (edited) Posiadam owy model, doszedł w piątek. Baterie naładowałem (ok 6,5h) wystrzelałem może ze 100 kulek w karton i dzisiaj poszedłem przestrzelać ją na zewnątrz. Replika wypluła ze 4 kulki i bateria zedechła ;| Tyle, że u mnie niby ogniwa połączone są ok. Kolejny problem to to, że pożyczyłem inną na 100% naładowaną baterię i po podłączeniu brak jakiejkolwiek reakcji na spust. Na semi spust "klika" czego nie było wcześniej... nie mam pojęcia co robić... :| Edit: Znalazłem w temacie rade Jano_84, aby podpiąć baterie bezpośrednio do silnika... O dziwno pomogło :| replika znowu reaguje na spust. Pozostaje kwestia baterii. Dziobak - radze jednak przenieść dyskusje na ten temat do odpowiedniego działu bo zaraz to poleci w kosmos. Edited October 19, 2009 by Nomad Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 (edited) Nomad - sprawdź styki i bezpiecznik. PS. Post Dziobaka tu pasuje. To jest również temat o CM.040. Edited October 19, 2009 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 (edited) Bezpiecznik i styki powinny być ok bo przecież replika strzela już normalnie. Bezpośrednio do silnika podpiąłem tylko na sekundę, żeby zaskoczył. Dzięki temu spust się "odblokował" i po normalnym podłączeniu baterii wszystko działa. Gdyby coś było nie tak z w/w elementami replika dalej by była martwa. Chyba, że masz na myśli to, że bateria padła po wystrzeleniu 200 kulek. Jakieś opory, zwarcia etc. powodują praktycznie natychmiastowe rozładowanie pakietu (nie znam się na tym, więc nie bić jeżeli pisze herezje ;) ) Nie chodziło mi o to, że temat o CM.040 tu nie pasuje tylko ogólnie ta dyskusja powinna być prowadzona w dziale problemy i serwis ;) Edited October 19, 2009 by Nomad Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Tak mam na myśli to, że bateria padła po około 200 strzałach. Naładowałem i rozładowałem ten aku jeszcze 2 razy i teraz wystrzeliwuje prawie cały magazynek. Niby póki się nie sformatuje baterii to nie osiąga swojej pełnej wydajności, ale bez przesady żeby wystrzelił pół maga zamiast trzech, czterech. Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 (edited) Polecam replikę w 100% wymieniłem tylko zębatki na mocniejsze ponieważ używam batki 11.1v li-po(reakcja na spust jest niesamowita). Replika godna polecenia, jakość wykonania na naprawdę dużym poziomie. Kultura pracy również nie miałem z nią żadnych problemów jeszcze (dziękować Bogu). Replika jest kompatybilna z częściami z ostrego odpowiednika, tzn łoże i nakładka wchodzą bez większych problemów troszkę trzeba spiłować niektóre części, rura gazowa lekko spiłowana tam przy ryglu też wchodzi ekstra, kolba po modyfikacji też jest do założenia. Replikę polecam wszystkim. Replika na użytku u mnie już dość długi czas i sprawdza się w terenie wyśmienicie. Edited October 20, 2009 by Erav Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Erav takie pytanko,bo też chce sobie kupić batke li-po 11.1v i boje się o to żeby nie było za dużej szybkostrzelności,masz sotckową sprężynę,szybko wali? duża różnica od zwykłej batki,stockowej? Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 (edited) Z tego się teraz zrobił lekki karabin maszynowy, jak na maxa masz batkę naładowaną (ja mam 1600 mAh) to na trybie auto przy nie da się wystrzelić mniej niż 3 kulek. ROF jest naprawdę duży, a o zęby się nie bój ja swoje wymieniłem niedawno a na starych nie było śladów zużycia po dość długim używaniu, i wcale nie oszczędzałem kulek na starych zębatkach.Sprężynę mam stockową, a szybkostrzelność jest dużo większa niż na stockowej batce. Dodałem do niego oryginalne części tzn. części od ostrego odpowiednika oraz go postarzyłem i wybiłem numery na suwadle oraz deklu. Wygląda on teraz tak: Jak się podoba? :D Edited October 20, 2009 by Erav Quote Link to post Share on other sites
metalfrog Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Pytanie odnośnie AKMS-a (CM.048S) - czy jak zamontuje się boczną szynę do optyki to da się składać kolbę bez problemu? Chodzi mi tylko o to czy sama listwa będzie przeszkadzać, bo lunetkę POSP zdejmowałbym. Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 (edited) Erav widzę, że tak samo jak mi rzucił się rdzawy nalot. Ładnie wygląda tylko powiedz jak możesz gdzie kupowałeś drewienka (PW). @metalfrog Nie da się złożyć kolby z motylkiem. Edited October 21, 2009 by stig666 Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Mam pytanie związane z cm.040. Jaka lufa tam wejdzie? standardowo jest 490mm, czy w urządzeniu wylotowym zmieści się 509mm? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 (edited) Było. 509 będzie wystawać, tzn będzie ją widać przez dziury w urządzeniu wylotowym. W ASG, długość lufy nie jest aż tak kolosalnie ważna, więc można kupić nieco krótszą, niż stockowa. Edited October 26, 2009 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Mam jeszcze pytanko w sprawie bebechów. Czy ktoś wyjmował tą tuleję z tłoka? Jaki był spadek osiągów? Pytam sie o to ponieważ słyszałem ze ta tuleja może źle działać na podzespoły GB. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Dlaczego tuleja miałaby źle wpływać na gb? Z tego co można wnioskować to wiele się nie traci pewnie coś koło 20fps. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Większe naprężenia w dżirboksie - podzespoły szybciej się zużywają, ot co. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Ale lepsze dla GB będzie pozostawienie tej tulei czy wsadzenie poprostu tak mocnej sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
Imil Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Trochę się zmęczyłem to czytając ale dobrnąłem do konca. Więc ta replika z czego co wyczytałem nie jest wolana od wad ale dobra jako chinol. Wiem OCB. Chciałem sie zapytac jeszcze odnosnie tych dwóch http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...8m_cm-1415.html Czy moze lepszy jest ten http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...48_cm-1504.html Ja wielu róznic w bebechach nie widze JEDEN pies tylko dłuzsza lufa w tym drugim Z tego co wyczytałem wszystko jest ładnie pięknie i gra i buczy. Czy tak jest w rzeczywistosci. Odpowiedzcie plx. Pozdrawiam. Osobiście oba mi sie bardzo podobają i czy one sa ze stali czy z gównolitu ZnAl bo w koncu nie wiem. I ile wytrzymają. Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 (edited) Oba mają w środku to samo, strzelają identycznie, jak wszystkie nowe cymki (jak, chyba wiesz po przeczytaniu tematu), obie są ze stali. Bierz co wolisz. Edited October 29, 2009 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
Imil Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Dzięki. Po przeczytaniu tematu wiem o tym. ;D Ale wiesz tak na przykładzie PJ4A1 napisane wszyscy ze ze stali a w realu jak pisze do krakmanów odpowiadaja ze ZnAl takze ja sie w tym nie do końca ogarniam. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 A co Ty byś chciał :D? Nie zapominaj że żyjesz w kraju cudów! Tak to Polska ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts