Wyborowiec Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 No to lipa trza będzie wymienić. Ale jeżeli nie było w tym Twojej ingerencji to ja bym odsyłał do taiwanguna. Zadzwoń do nich i się dowiedz co i jak. U mnie przysłali kolimator na złym montażu i selektor był nie dokręcony. Bądź dobrej myśli ciesz się że to nie airsoftguns bo były by spore kłopoty z "łącznością" ;) Quote Link to post Share on other sites
wozzie33 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Dobra jakoś sobie z tym sam poradzę , a wracając do selektora to faktycznie u mnie też był całkowicie nie dokręcony - prawie nie trzebe było go przeuswać bo sam sie przesuwał ;-) Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Mój był "dokręcony" - po pierwszym strzelaniu się poluzował. Zgodnie z poradą wozzie33 dokręciłem i teraz trzyma jak ta lala :-P Boczny montaż także wymagał regulacji. Generalnie teraz przejrzałem całą replikę i podokręcałem co się dało. Ten "przegląd zerowy" tyczy się chyba tylko gearboxa :evil: Ale na następną akcję będę gotowy :killer: Kupiłem też taki Hicup zobaczymy jak się sprawdzi w działaniu. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 A właśnie i chciałem jeszcze powiedzieć ze ta część którą pokazałeś to szczerbinka ;) muszka jest na lufie :) Quote Link to post Share on other sites
wozzie33 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 A właśnie i chciałem jeszcze powiedzieć ze ta część którą pokazałeś to szczerbinka ;) muszka jest na lufie :) Przez cały czas mówiłem o szczebince ,a nie o muszce - z nią wszystko ok , myślę, że możemy już zamknąć temat muszek i szczerbinek :-P Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Znowu cena Kałasza spadła :) Quote Link to post Share on other sites
Yoss Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Może trochę głupie pytanie: skąd wynika różnica w kolorze drewna pomiędzy fotami na krakmanie a tymi zapodanymi przez kolegę Alabastera? Jego kałach wydaje się mieć ciemniejsze drewno. Inne naświetlenie czy taki rozrzut między sztukami? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Naświetlenie. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 (edited) Inny czas naświetlania, inna lampa błyskowa , inne tło i oto kolorki się różnią :wink: Edited February 21, 2009 by ALABASTER Quote Link to post Share on other sites
Yoss Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Ok, dzięki za rozwianie wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Ok, weekend minal, powie mi ktos jak sie kalasz cymy 40 spisuja? Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Dostałem moje cacko. Jest tylko jeden mały problemik. Szczerbinka jest cholernie luźna, jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 No i się stało. Rozłożyłem w celu założenia gumki HU, złożyłem. Śmiga. Zmieniłem na inną gumkę, złożyłem - nie śmiga. Nie ma reakcji na spust. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Przez wymianę gumki? A ruszałeś GB, przy tej operacji? Jeśli nie, to sprawdź jeszcze raz baterię i bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Nie, nie dotykałem nawet gb. Bezpiecznik cały, sprawdzałem na dwóch bateriach. Tak jakby gdzieś nie stykało. Próbować samemu naprawić, czy odesłać? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Pewnie przetarłeś kable wyjmując GB. Bo bez wyjmowania GB gumki nie zmienisz... Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Nie, fakt, jest izolacja pęknięta, ale to na kablu bezpośrednio do batki. Podłączałem bez bezpiecznika, bezposrednio do GB i też nie działa. :/ Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Tak BTW - kupiłeś samą szczerbinkę czy podstawę też? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Ja bym sprawdził najpierw na innym bezpieczniku potem na innym aku Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 I sprawdź styki na wejściu na silnik. Najlepiej weź miernik (próbówkę) i sprawdzaj po kolei dokąd dopływa prąd. Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Tak też zrobiłem, przed przeczytaniem :). Okazało się, że źle była płytka metalowa ułożona i to ona odpowiadała za brak reakcji. Uff. :). Teraz pozostał już tylko problem luźnej szczerbinki. ;). Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Heh to dobrze że się tak skończyło :) . Zrób fotke szczerbinki coś się poradzi ;) . Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Poldeck poradził mi, co bym płytkę pod szczerbinką wygiął, jutro dam znać o rezultatach. :) Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 jest! nareszcie...śliczny, czarniutki...mmm...CM.040C Właśnie odebrałem paczuszkę...jestem jeszcze w szoku więc mogę bełkotać ;) Replika wykonana po prostu cudnie. Nic nie lata, nic nie trzeszczy, szczerbinka w porządku. Waży aż miło...a z podłączonym granatnikiem to już w ogóle...ręka się trzęsie jak sie podniesie :D Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 No to ja po prostu pecha mam ze szczerbinką :/. Niebawem zabieram się za naprawę :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts