Keltuzar Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Nazwa działu to ,, gry KOMPUTEROWE'' Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Juz dawno zanikł podział na gry konsolowe i komputerowe. W zasadzie te drugie są w odwrocie. Quote Link to post Share on other sites
kokonesko Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Tak czy inaczej nie znajdziecie Gry Idealu ktora jest Realna, moze kiedys ale nie teraz. Kazda gra ma cos w sobie co wyklucza ja od gry Realistycznej np. ze rozpierdalacie jednym gosciem Niewiadomo ile wrogow, albo ze zolnierz nosi przy sobie Ak-47, 1000 amunicji, pistolet, Bazuke, Granaty i tak dalej. TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE NIE MUSICIE SIE ZGADZAC Z TYM CO NAPISALEM Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 W większości geir dzisiaj da sie nosić karabin, pistolet i troche ammo. Quote Link to post Share on other sites
x_marker_x Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 To ja może z innej beczki: Live For Speed - wyścigi samochodowe. Zdajesz sobie sprawe co czynisz? Przecież LFS to śmieszna arkadówka. Jeżeli chcesz gry która zbliża się do rzeczywistości w kategorii wyscigów obadaj sobie takie tytuły jak netKar, iRacing, rFactor czy GTR. Dla fanów oldschoolu moge dorzucić jeszcze Sports Car GT Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 (edited) Zapewniam że LFS to nie żadna tam arcadówka. A tym bardziej jak wrzuciż trochę modów. Pewnie grałeś tylko w demo bez żadnych modów czy dodatków, tymi podstawowymi samochodami którymi nie da się jeździć i nie próbowałeś nawet bawić się setami, dlatego mówisz takie rzeczy. :) Edited June 30, 2009 by Mamlas Quote Link to post Share on other sites
Kapsell Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 Tak czy inaczej nie znajdziecie Gry Idealu ktora jest Realna, moze kiedys ale nie teraz. Kazda gra ma cos w sobie co wyklucza ja od gry Realistycznej np. ze rozpierdalacie jednym gosciem Niewiadomo ile wrogow, albo ze zolnierz nosi przy sobie Ak-47, 1000 amunicji, pistolet, Bazuke, Granaty i tak dalej. TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE NIE MUSICIE SIE ZGADZAC Z TYM CO NAPISALEM Zgadzam się z tobą w pełni. Nie ma gry-ideału. To jest niemożliwe do wykonania. Pomyślcie, ile by było przy tym roboty? Poza tym, lepiej nie ulepszać czegoś, co jest dobre/bardzo dobre. Jak to ktoś powiedział: lepsze jest wrogiem dobrego. Quote Link to post Share on other sites
human Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 Albo jak w jakimś filmie: "Na ciele pięknej kobiety najpiękniejszy jest....." i zapomniałem co ale jakiś wielki pieprzyk lub cos podobnego. Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Operation Flaspoint z modami i dodatkami Arma z modami i dodatkami Arma 2 nie grałem ale i tak polecam Quote Link to post Share on other sites
Ownage Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 ARMA 2 nawet bym polecil ale bron Boze nie zadna zpiracona bo sie szybciej zniechecicie niz wam to bedzie mile. Kampania nawet daje rade [ale nie po to sie ta gre kupuje], realizm jest jak dotad najlepszy ze wszystkich tego typu gier, system dowodzenia poprawiony na lepszy, bardziej intuicyjny itp... tak wiec nie jest zle, a wrecz dobrze. Niekiedy jakies bugi daja sie we znaki ale jesli o to chodzi to nie jest tragicznie. No i do tego ta piekna grafika.... :-o Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 http://arma2.pl/news,51,a-c-e-2-public-beta.html hell yeah! 8-) Polecam popatrzeć filmiki na youtube :D Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 A.C.E <3 Jest świetny do jedynki a co dopiero do 2 ;O Quote Link to post Share on other sites
Un4rm3D Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 IŁ 2 Sturmovik i THE SIMS :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 (edited) Gra, która możliwie najrealniej odwzorowuje rzeczywiste pole walki to strategia Achtung panzer: kharkov 1943, oraz oparty na tym samym silniku symulator 'tankowy' steel fury 1942. Kto grał w te gry wie o czym mówie, no i ta fizyka... cud miód. Seria combat mission, close combat, arma2, theatre of war itp. to 'arcadówki' przy genialnych produkcjach Graviteamu :) Powiem nawet więcej - zapewniam, że nie powstanie nic lepszego(realniejszego) dopóki graviteam nie wypuści kolejnego symulatora. Ps: jeśli chodzi właśnie o ideał realizmu to ja stawiam na Achtung panzer. Edited November 3, 2010 by Roni92 Quote Link to post Share on other sites
Lamus Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 (edited) Realizm w grach? Proponuję zakupić sobie Steel Beasts razem z Tokenem za bagatelka 500zł. Szkolą się na tym pancerniaki, grafa może nie najśweższa ale AI oraz "podręcznik" walki pancernej są dopracowane do bólu. Edited November 4, 2010 by Lamus Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 realizm? trzeba oddzielić symulatory od gier akcji, które nie są tym samym. Jeden nazwie realizmem jak największe odwzorowanie i symulacji walk jakie się odbywają bądź odbyły, inny uzna gdy gra jest przepiękna jest dużo strzelana i zwykle rozbijamy 300 przeciwników. Osobiście pomimo wielu niedoróbek porządną i realistyczną grą nazwałbym Americas Army, bądź Red Orchestra. CoD'a lubię, nawet bardzo ale broń boże nie uznałbym tego za realnistyczną grę. Prędzej Brothers in Arms :) Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Najrealistyczniejsze gry w jakie grałem to: 7.62 High Calibre Operation Flashpoint ARMA 1 i 2 Stalker z modami ( są mody na realizm) Vietcong ( na najwyższym stopniu trudności to hardcore). Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Tak sobie przypomniałem, że pod tym względem z wyścigówek, to jeszcze live for speed nie ma sobie równych. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Gran Turismo 5. Za kilka dni premiera! Quote Link to post Share on other sites
GrandeLorde Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Fallout: New Vegas w trybie Hardcore ? Nie jest to prawdziwy FPS, ale jak się postarasz to strzelania jest dużo. Trzeba jeść, pić, rany nie goją się od razu po zaaplikowaniu stimpaka, amunicja ma swoją wagę i inne. Postać nie jest typowym terminatorem, ale pancerz i tak wytrzymuje dużo postrzałów. Przyznam się że ja nie ukończyłem gry w tym trybie, okazał się dla mnie zbyt wymagający, szczególnie na początku. Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Zdecydowanie najbardziej realistyczny jest Armed Assault jak i jego poprzednik Operation Flashpoint. Niestety nie odnalazłem tego swoistego klimatu, realizmu wspomnianych gier w drugiej odsłonie Operation Flashpoint - Dragon Rising. Armed Assault + mody daje na prawdę świetne połączenie, a jeżeli lubisz bawić się w tworzenie misji (ich tworzenie jest nadzwyczaj proste) to ta gra jest właśnie dla ciebie. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Arma 2 + mod ace, dużo realniejsze od AA, a tym bardziej flashpointa, gdzie w ogóle nie ma rozrzutu i granaty wybuchają po kontakcie ze wszystkim, a czołgi mają "hp", więc nie ma mowy o realiźmie. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Zdecydowanie ArmA II + ACE albo ArmA I (już słabiej z AI) + SLX, ogólnie to mi się bardziej podoba ArmA II nie modyfikowana, tylko z addonami typu LoBo IRG + GK z OA jeszcze jakaś dobra mapa typu Faluja czy Baghdad z GK moda. Tworzenie misji jest banalne, parę punktów docelowych dla każdego oddziału i koniec, chyba że chcesz się bawić w wyzwalacze, skrypty itp. wtedy można odwzorować wszystko, ja kiedyś bawiąc się w to jeszcze z modem P'85 zrobiłem misję z zrzuconym VDV na spadochronach razem z BMD. W Operation Arrowhead jeszcze to jest fajne bo jest tryb naczelnego dowódzcy, gdzie możesz mieć pod swoją komendą całe kompanie piechoty i plutony pancerne, TO JEST ZABAWA! Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Z tym, że w armii 2 też masz dowodzenie całymi plutonami :p Quote Link to post Share on other sites
svebo82 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Najpierw Flashpiont, potem Arma, a następnie Arma 2, jeszcze VBS i VBS 2 ale kosztują fortune choć niedawno w necie dostępne były dwa "fragmenty" za free. Stare Rainbowsixy też były genialne, a tytuły historyczne mnie nie interesują niestety. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts