AlamoHT Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Witam. Znam już sposób butelki. Aczkolwiek ja wyjołem gąbki z tłumika i odkreciłem przedni "gwint". Ale czy można jakoś jeszcze bardziej ją "podgłośnic"? Dzięki. Ps. Replika to M4 CA. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Wyjmij podkładki z pod zębatek. Powinna być głośna. ;F Quote Link to post Share on other sites
kubinacci Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 z tyłu gearboxu masz prostokątny otwor, wsyp tam łyżke piasku, gwarantuje ze będzie podgłośniona ;) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Metalowa głowica tłoka - będzie głośniejszy, ale może się GB rozpaść, chyba że nie masz tam mocnej sprężyny - to się nie rozpadnie. Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Napieprzaj łyżką w korpus przy każdym strzale :roll: Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 W kieszeni trzymaj pistolecik na kapiszony i strzelaj dwoma na raz :wink: Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Wg. Mnie wymień głowice tłoka na płaską metalową Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Niema to jak masa fachowych odpowiedzi. W grę wchodzi wymiana głowicy tłoka tak jak napisał "Wojdatuz" np na taką http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2410. Wybieraj takie które są jak najbardziej płaskie. Zmodyfikuj też głowicę cylindra usuwając gumę w taki sposób żeby głowica tłoka uderzała bezpośrednio w metal. Niestety może ci to znacząco skrócić żywot twojego szkieletu GB. Istnieje też metoda na "blaszkę" czyli wstawienie kawałka blachy do środka GB w taki sposób by tłok o nią zahaczał przy strzale - ale tylko o tym słyszałem i nie powiem ci gdzie ją zamontować. Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Zgłoś się do Silesia Factory i opisz co chcesz. Ponoć mogą robić "podgłaśniające tłumiki" :). Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Jak dzisiaj wyjąłem rurę z komorami tłumiącymi i "przód" (przednia "ściana" tłumika z otworem) ze swojego PBS1 G&G to kałasz walił tak że ciężko to opisać.......dość głośny dźwięk który ciężko do czegoś porównać. Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 (edited) Moja MP5SD5 po odkręceniu końcówki tłumika i wyjęciu wszystkiego z tłumika, MP5 wali jak korkowiec :D Także nie polecam tej metody... Edited March 21, 2009 by adrIan Quote Link to post Share on other sites
Apluto Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Mój pomysł to: 1. Płaska metalowa głowica tłoka 2. Aluminiowy tłok 3. Na głowicy cylindra umieszczony jest okrągły gumowy zderzak. Jak by na niego przykleić cienki metalowy, okrągły krążek tak, aby przykrywał gumowy zderzak, to metalowa głowica tłoka będzie uderzać bezpośrednio w metal. Gearboks-owi nie powinno to zaszkodzić, ponieważ zderzak nadal będzie tłumił uderzenie. Aczkolwiek, może to zaszkodzić głowicy tłoka. Deepfire wypuścił tytanową głowicę tłoka. Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted March 21, 2009 Author Report Share Posted March 21, 2009 Dobra metoda ale zostawic przednia cześc tłumika. x) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Aluminiowy tłok bym sobie już odpuścił... GB ci pójdzie... ew. weź GB od jakiegoś chinola ~150pln (tłok aluminiowy to ok 100pln chyba), wrzuć tam głowicę tłoka metalową i będzie głośnoooo :D Ale szczerze tłok z aluminium to zły pomysł. Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Ponoć to daje radę: http://www.taiwangun.com/shop,show,943 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 A ja nie rozumiem po co posty typu "wsyp sobie łyżkę piasku do GB", "uderzaj łyżką w replikę", "kup sobie pistolet na kapiszony". Po co? czy to jest coś złego że ktoś chce mieć głośniejszy odgłos wystrzału? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Teoretycznie nie, ale praktycznie gorzej. Dobrze działający AEG ma konkretną "kulturę pracy". Jest ona generalnie cicha. Teoretycznie trzeba zepsuć replikę, żeby głośno strzelała. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Nie mogę się zgodzić z tobą. Kultura pracy może być bardzo dobra ale sam dźwięk powstający przy uderzeniu głowicy metalowej o metalową głowicę cylindra (o jej gumę) i dokładając do tego wzmacniacz dźwięku będzie dużo głośniejszy. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Wtedy kultura leży. Nie może się obijać metal o metal. Coś takiego będzie powodować szybsze zużycie tłoka i sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 (edited) Jeśli chodzi o teksty typu "wsyp sobie łyżkę piasku do GB", to one przyrosły do tego forum... :roll: Pozdrawiam Wojdatuz edit: wydaje mi się, że jka ktoś chce mieć głośną replikę (odgłos strzału) to ma do tego prawo a forum jest raczej, żeby m u pomóc nie wyśmiać... I raczej, gdy met. głowica tłoka będzie uderzać o głowicę cylindra ( z gumą, bez gumy to jakiś absurd) to raczej nie usłyszysz nic poza uderzeniem, chyba że źle wypodkładkowane zębatki. Edited March 22, 2009 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Nigdzie nie napisałem że będzie uderzać metal o metal ;) Metalowa głowica tłoka będzie uderzać o gumę metalowej głowicy cylindra. I dawać głośny odgłos. A sam odgłos nie ma wpływu na to jak chodzą zębatki i cała reszta ;) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Nigdzie nie napisałem że będzie uderzać metal o metal ;) Metalowa głowica tłoka będzie uderzać o gumę metalowej głowicy cylindra. I dawać głośny odgłos. A sam odgłos nie ma wpływu na to jak chodzą zębatki i cała reszta ;) A to co innego. :> Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Ja wstawiłem do mojej emki nową sprężynę oraz głowicę tłoka Deep Fire płaską bez o'ringa i chodzi głośno. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 bez uszczelki na głowicy tłoka? odważny... musisz tracić dużoooo mocy. Pozdrawiam nie polecam w/w metody, Wojdatuz. Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 W sensie że nie z SUPER O'RING Tylko z normalnym tą : http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1409 Wcale mocy nie tracę bo mam 435fps, 432fps, 430fps Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts