Grabekk Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Jest ktoś w stanie powiedzieć co to za kamizelka i pokazać jej inne foto ? Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 (edited) NFM Grizzly, w temacie i w necie jest sporo fot. Ale niech będzie, tu masz cały temat o niej: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/47610-nfm-grizzly-nowa-kamizelka-grom/ Edited December 23, 2011 by Kac Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Tak myślałem , czytałem cały temat , ale i tak dzięki ! :) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 Pomarudziłem w temacie o rękawicach, ale widzę, że już się chyba nie zakrywa twarzy komandosów... :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 (edited) Tu był głupi komentarz, do kasacji. Edited December 24, 2011 by Kac Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Czarne zawieszenie jest bodajże dostarczane w ukompletowaniu z karabinkiem. Jednakże, w użyciu są produkty różnych firm, co kto lubi. Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Specjalny checkpoint http://www.isaf.wp.mil.pl/pl/1_1712.html Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 A może ktos chętny na wspólne ćw? :D http://aukcje.wosp.org.pl/search.php?string=dzie%C5%84+szkolenia&country=1 Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Do oferty MIWO Praszka weszła kolejna kamizelka (plate carrier) używana przez JWK - Kamizelka modułowa PC-6 I fotka real deal Quote Link to post Share on other sites
BigAL Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 (edited) Witam. Przepraszam bardzo czy ma ktoś może na kompie odcinek programu "Rekrut" o Lublińcu, i byłby się w stanie podzielić. I jeszcze czy w JWK używane są\były kamizelki "Fighter"(pseudomodernizacja Pioruna) Edited January 6, 2012 by BigAL Quote Link to post Share on other sites
BigAL Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Przepraszam za podwójny post ale nie mogę z jakiegoś powodu edytować poprzedniego. Jak wygląda sprawa z HK416 w Lublińcu na łamach "Special Ops" przeczytałem że podstawa to D145RS a D165RS dla dowódców sekcji, natomiast w innym czasopiśmie tematycznym ( już nie pamiętam chyba "Nowa Technika Wojskowa" lub "Raport") przy okazji artykułu o ćwiczeniach "Jackal Stone 2010" przeczytałem że jednostka zakupiła głównie wersje z lufą 16,5 cala które potem uzupełniła zakupem pewnej liczby tych 14,5 calowych, z przestudjowania dostępnych w różnych źródłach zdjęć, stawiam raczej na to drugie. Czy Glocki 17 są nadal w użyciu? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Parę stron temu ktoś pisał, żeby się artykułami nie sugerować. Poza tym, na większości fotek widać 14,5 i tego się trzeba trzymać. Quote Link to post Share on other sites
BigAL Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Parę stron temu ktoś pisał, żeby się artykułami nie sugerować. Poza tym, na większości fotek widać 14,5 i tego się trzeba trzymać. Absolutnie nie chcę się kłucić, ale ja na wiekszości zdjęć widziałem 16,5. Możliwe że po prostu widziałem za mało fotek i tak wyszło. Pismami nie chcę sie sugerować wieć właśnie dlatego zapytałem Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 W takim razie pozostaje, bez obrazy, wniosek, że ich nie odróżniasz, lub, tak jak mówisz, widziałeś mało fotek. W tym temacie jest ich sporo, można pooglądać. Quote Link to post Share on other sites
BigAL Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Na zdjęciach z "Jackal Stone 2010" praktycznie wszyscy mają 16,5 (zarówno tych pokazowych jak i z tych ze wspólnego strzelania z Chorwatami ) na innych, łącznie z tymi z Afganistanu to już różnie, raz przeważają 16,5 na innych 14,5(na dobrej jakości zdjęciu odróżnienie ich nie jest akurat trudne,wystarczy spojrzeć na odległość od składanej muszki do końca lufy jak i w przypadku 16,5 na brak charakterystycznego zwężenia na lufie). Czy Komandosi korzystają z tego który w danym momencie bardziej im odpowiada, czy zostaje im przydzielona jedna sztuka? Edited January 7, 2012 by BigAL Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Parę stron temu ktoś pisał, żeby się artykułami nie sugerować. Pewnie, co tam jakiś pismak, który był na ćwiczeniach, pogadał, zebrał materiały na miejscu i od rzeczników. Spece z internetowego forum o strzelaniu plastikowymi kulkami wiedzą lepiej, nie? Poza tym, na większości fotek widać 14,5 i tego się trzeba trzymać. To muszę być jakiś ślepy, bo widziałem zdjęcia (wszystkie) ludzi z NTW, Raportu oraz Special-Ops i niemieckiego K-ISOM (nie mówię tutaj o tych opublikowanych). I jakoś nie zauważyłem dominacji wersji HK416D145RS. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Pewnie, co tam jakiś pismak, który był na ćwiczeniach, pogadał, zebrał materiały na miejscu i od rzeczników.Spece z internetowego forum o strzelaniu plastikowymi kulkami wiedzą lepiej, nie? Pisał to LittleBird, który na speca od strzelania plastikowymi kulkami tylko i wyłącznie mi nie wygląda. Wtedy nie negowałeś tego co pisał, nie negował nikt inny, być może nikt nie zauważył. A padło to w kontekście takim, że 16,5 jest zarezerwowany dla dowódców sekcji. Potem padło zdanie, żeby się artykułem ze SO nie sugerować. I fakt, popełniłem błąd pisząc, żeby nie sugerować się artykułami. Chodziło mi o jeden, konkretny artykuł ze SO, o którym pisał LittleBird. To muszę być jakiś ślepy, bo widziałem zdjęcia (wszystkie) ludzi z NTW, Raportu oraz Special-Ops i niemieckiego K-ISOM (nie mówię tutaj o tych opublikowanych). I jakoś nie zauważyłem dominacji wersji HK416D145RS. A ja widziałem mnóstwo zdjęć z internetu, czasopism, stron internetowych zarówno jednostki, jak i DWS, i zauważyłem przewagę 14,5 na 16,5. Będziemy się teraz licytować? Edited January 7, 2012 by Azur Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 A może ktos chętny na wspólne ćw? :D http://aukcje.wosp.org.pl/search.php?string=dzie%C5%84+szkolenia&country=1 W czerwcu zdam relację ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Do oferty MIWO Praszka weszła kolejna kamizelka (plate carrier) używana przez JWK - Kamizelka modułowa PC-6 I fotka real deal Co za buty ma pan stojący plecami na pierwszym planie? Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Wyglądają jak Lowa Zephyr. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Bo to są Lowa Zephyr :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Jak ktoś ma fejsa, to warto sobie zalajkować ten profil, ostatnio pojawiły całkiem nowe fotki JWK: http://www.facebook.com/pages/Wojska-Specjalne/247556788633824 Quote Link to post Share on other sites
Szczypek Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 jaką latarkę widać np. na tym zdjęciu na hełmie? https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/393695_281386098584226_247556788633824_781394_358476421_n.jpg Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Ja to jestem ciekaw gdzie można kupić te flagi co je często i gęsto widać. W tym przypadku na hełmie. Quote Link to post Share on other sites
miller44 Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Surfire M952V-BLK. Bardzo miła latareczka ale droga. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts