trol3gs12 Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 Kaski emersona były często używane na treningach Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 1. FMA 2. Zapytaj sklepu. 3. JW Quote Link to post Share on other sites
ChuckNorek Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 Ktoś wcześniej pisał, że Currahee nie udziela informacji o modyfikacjach robionych na przetargowych rzeczach. Quote Link to post Share on other sites
emsi000 Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 Szybkie pytanie Panowie. Jaki kolor whistlera używają żołnierze JWK? Oliv czy Oliv Drab? Mam problem z rozpoznaniem tego na zdjęciach. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Funky Scorch Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Generalnie używają Olive Drab - szarozielony. Taki właśnie mam - kupiony bezpośrednio ze strony Wisporta. Quote Link to post Share on other sites
emsi000 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Ja właśnie miałem zamawiać i zonka chwyciłem bo one na stronie wyglądają niemal identycznie. Dzięki za pomoc. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Tomek 17 Posted May 7, 2016 Report Share Posted May 7, 2016 Witajcie Chciałbym się Was zapytać o kamizelkę CRH sioux Temat przeczytałem były jakies wzmianki o tej kamizelce około 3,4 lata temu ,a potem nic , orientuje się ktos czy są jeszcze używane ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 7, 2016 Report Share Posted May 7, 2016 Pewnie gdzieś, sporadycznie się to zdarza. Niemniej jednak w międzyczasie przeszli na JPC rodzimych producentów. Quote Link to post Share on other sites
Tomek 17 Posted May 7, 2016 Report Share Posted May 7, 2016 A jakieś inne kamizelki poza jpc są używane ? Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted May 7, 2016 Report Share Posted May 7, 2016 (edited) W zeszłym roku trafiały się jeszcze pojedyncze sztuki MIWO TF50 np. podczas ćwiczeń MERT, podczas Świeta Jednostki i pokazów trafiały się też Currahee PC QR LD. Generalenie tylko różne wersje JPC RedRiver oraz CRH są obecnie w użyciu Edited May 7, 2016 by delin0m Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Na wyposażeniu są plate carriery: dwa modele od Miwo Lubliniec, podróbki JPC z Iwo Hest. Do tego kamizelki zintegrowane Reccon i KWS09 z Lubawy. Siouxy jak o wiele innych modeli kamizelwk były z prywatnych zakupów. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Ja swojego PC QR LD od Currahee kupiłem właśnie od podofa z JWK w okresie, gdy bojówka dostała właśnie JPC rodzimej produkcji. Dwa miesiące później dostałem wiadomość czy nie dałoby rady jednak odkupić więc sam wiesz ;) Quote Link to post Share on other sites
szkodnikPiła Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Panowie pytanko czy JWK używa chwytów przednich od Knight's Armament, bo z tego co wiem to okładziny były ale czy chwyt ? Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 (edited) Chodzi ci o chwyt pionowy KAC? Jeśli tak... przecież to najbardziej popularny chwyt w JWK i wogóle chyba na świecie :icon_smile: Jeśli o coś innego to zwracam honor. A teraz od siebie mam pytanko, czy obecnie można jeszcze spotkać w jwk mp5SD bez oszynowania B&T oraz z kolbą Mk3? w takiej wersji: http://i.imgur.com/Mme2xH7.jpg Prosiłbym o fotki na potwierdzenie. Zdobyłem po złodziejskiej cenie taką mp5 i jeśli nie jest to konieczne to nie chce mi się już zaczynać kolejnego customa... Edited June 8, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Na początku lat 2000 w MMS "Komandos" był plakat żołnierza jeszcze wtedy 1 PSK w sprzęcie do skoków spadochronowych. On miał wtedy taką MP5 tylko chyba z jeszcze starszą komorą spustową i innym bezpiecznikiem. Można więc przyjąć, że takie posiadali. Jednak było to ponad dekadę temu, więc ciężko założyć, że dziś je jeszcze mają. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 (edited) Czyli będzie custom B&T :/ A ta część o ktorej mowisz to zespół spustowy :) Edited June 9, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Dziękuję korektę, pozostanę jednak przy komorze spustowej ;) Quote Link to post Share on other sites
szkodnikPiła Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Dustok dzięki za odpowiedz, po prostu dostałem informacje od osoby która niby się zna na reco, ze te chwyty nie są używane a fotki mam za słabej jakości żeby zobaczyć oznaczenia ;) Ale teraz już wiem wszystko dzięki Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 (edited) W pewnym sensie miał rację, bo to w głównej mierze chwyty produkowane przez heckler und koch... ale KAC też się zdarzyło parę razy na fotce. Chwyty różnią się od siebie nieznacznie budową i nakrętką. Edited June 9, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
szkodnikPiła Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Dlatego miałem też małe wątpliwości :) Jeszcze jedno pytanko chodzi mi o reduktory do glock tym razem :D jakiej firmy i jaki model jest używany, bo za cholerę dojść nie mogę do tego . Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Reduktory? Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Może to nowa nazwa tłumika dźwięku/huku? Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 A może chodzi o kompensator? :D Quote Link to post Share on other sites
szkodnikPiła Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Hmm u mnie tak się na to mówi, może faktycznie ma to swoją inną fachową nazwę :D ale chodzi mi dokładnie o to : Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 To jest smycz do broni :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts