Sundowner Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Nie odpinałem od pasa, bo teraz jest przypięty oprócz 4 zapinek Velcro jakie były w zestawie - 20 spinkami do kabli (klipsy ALICE są już ciężkie w takiej ilości). Pas to klasyczny ALICE LC-2, pod nim widać Comfort Pad w Cordurze Olive (kontrakt) (chyba, że dostałem coś innego niż zamówiłem ;) ). Tło BDU Propper: Tło Wz.93: Tło M65 Helikon: Taka drobna uwaga dotycząca tego Comfort Pada: czy nie można by wzorem pasa ALICE na środku długości naszyć metki ? Spięcie go z pasem to nie jest duży problem, ale to mogłoby trochę przyspieszyć ten proces. Quote Link to post Share on other sites
iron52 Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Szukam dobrych fotek chlebaka wykonanego z cordury w kolorze oliv, kilka fotek zewnątrz i kilka ze środka, czy może ktoś pomóc ? Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 jeżeli chodzi Ci o wykonanie to mam chlebak w multicamie, moge coś pstryknąć Quote Link to post Share on other sites
iron52 Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 o wykonanie i o materiał Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Cordurę Oliv to masz na zdjęciach w pierwszym poście na tej stronie :P Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 ok, tu są fotki chlebaka, jeżeli potrzebujesz konkretnych napisz, to dorobie http://img153.imageshack.us/gal.php?g=p1010862g.jpg Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Ten chlebak to kupa giee, ze się tak wyrażę. Odradzam - strasznie to miękkie, zero jakiegokolwiek usztywnienia i jeżeli nie nosimy tam kurtki, która napręży materiał, to wszystko będzie obijać się o resztę oporządzenia.Lepiej zastanów się nad chlebakiem z MTG czy jakiegokolwiek innego krawca, bo tutaj to porażka. Mam nadzieję, że uda mi się tego pozbyć jak najszybciej... Quote Link to post Share on other sites
iron52 Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Cordurę Oliv to masz na zdjęciach w pierwszym poście na tej stronie :P Niby tak, ale wewnętrznej struktury tam niestety nie widać. Quote Link to post Share on other sites
iron52 Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Jeszcze jedno pytanie, czy ktoś posiada pas górski produkcji Miwo L?? Jak to się sprawdza, wygoda itp itd Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Jeżeli bierzesz z systemem 25mm to odradzam. Przy klękaniu czujesz magazynki w brzuchu, a jak podciągniesz do góry to znowu będziesz musiał nosić na żebrach. 2 rzędy taśm spokojnie wystarczą, żeby utrzymać ładownice stabilnie. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Informuję, iż MIWO MILITARY Lubliniec - wraz z zaprzyjaźnionym Zakładem WTÓRPLAST z Bielska Białej - uczestniczyć będzie w Międzynarodowym Salonie Przemysłu Obronnego 2010 w Kielcach (w dniach od 6 do 9 września). Zapraszamy na stoisko F-58. Nasze produkty będzie można również zobaczyć na stoisku HARRIS CORPORATION (D-17). W tym tygodniu kończymy prace nad nowym katalogiem (2010-2011), który będzie można otrzymać na MSPO w wersji drukowanej. W dniu 24 sierpnia - z powodu bardzo dużych ilości zamówień - byliśmy zmuszeni do wydłużenia terminu realizacji do 14 dni roboczych. Z powodu szycia do przetargu dużych ilości plecaków dla sanitariuszy termin realizacji zamówień może ulec kolejnemu wydłużeniu (będziemy ten fakt zapowiadać wcześniej na naszej stronie). Za problemy z tej sytuacji wynikające serdecznie przepraszamy. Quote Link to post Share on other sites
Butu Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Jeżeli to nie jest tajemnica to można się dowiedzieć czy chodzi o ten plecak medyczny dostępny na stronie czy może jakaś nowość? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Głupio tak się przyznać, ale mamy już tyle NOWYCH plecaków medycznych dla ratowników, sanitariuszy i wszystkich łącznie, że sami się w tym zaczynamy gubić. I apteczek też jest cała kupa. Tak bez żartów, to chodzi o plecak uszyty pod wymagania opisane w specyfikacji przetargowej czyli nic osobistego. Jak ktoś chce sobie "pomacać" nasze (firmowe a nie zrobione pod przetarg, spoza oferty dostępnej w sklepie internetowym) plecaki sanitariusza i ratownika to zapraszam na MSPO. Ostatnio można je było oglądać na święcie jednostki w Świętoszowie. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 A czy coś takiego jak worek udowy na linę też macie / możecie wykonać? Tak żeby pomieścił jakieś 40 m liny i był z cordury w polskim kamuflażu? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Wally, udowy na 40 metrów sznurka? Musisz mieć spore udo :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Czy cargo małe pionowe na zamek mieści litrową butelkę Nalgene? Mógłby mnie ktoś poratować zdjęciami takiej kombinacji? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Niestety nie mam obecnie małego cargo na zamek (a kiedy je miałem - nie miałem Nalgenki), ale jeśli sobie dobrze przypominam - nie ma szans. Średnie cargo uniwersalne to inna rozmowa. Quote Link to post Share on other sites
__Havoc__ Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Małe cargo bankowo nie zmieści jej. Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Ja noszę nalgene w tej kieszeni: http://www.miwo-military.pl/?p=8.14.UNIWER...2.MIWO-MILITARY pasuje idealnie, nawet z kubeczkiem od tatonki. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 A czy coś takiego jak worek udowy na linę też macie / możecie wykonać? Tak żeby pomieścił jakieś 40 m liny i był z cordury w polskim kamuflażu? Już coś podobnego robiliśmy do zamówienia. Gdzieś w magazynie leży pewnie wzór, ale teraz nikt nie ma czasu tego poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Do zobaczenia na MSPO w Kielcach. Quote Link to post Share on other sites
dd bravoone Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Pozwolę dodać swoje trzy słowa na temat Miwo i Pani Renaty 8) Sprzęt używam od 2 lat i ciągle się dobrze sprawuje, nic nie poprzecierane i nie rozsypało się to w terenie, jak co nie którzy specjaliści piszą.Mundur też przyzwoity a i od częstego prania dziury się nie porobiły 8-) ciągle służy dobrze.No i ta franca (tak o sobie mówi 8) ) to bardzo sympatyczna kobieta,z którą naprawdę można porozmawiać wymienić swoje uwagi, nawet te krytyczne .Poznałem osobiście na MSPO i z tego miejsca pozdrawiam Wroński Krzysztof ps ładna ta rogatywka w multicamie Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 He,he, he .... Franca, franca .... inaczej bym sobie z Wami wszystkimi rady nie dała, ale dzięki za dobre słowo. Dotarło do nas już wielu ludzi z WMASG. Niektórzy dawni krytykanci przemykają boczkiem z nadzieją, że nikt ich nie zauważy. Ja nawet jak udaję, że nie widzę to WIDZĘ ;-). Nie gryziemy, podejść można. Szacuneczek dla chłopaków ze SPEC OPS'a. Pokazali klasę. Miło byłemu "wrogowi" rękę podać na zgodę. Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 A ja ponowie pytanie - dlaczego wszystkie produkty szyjecie z rozstawem mocowania nieparzystym podczas gdy cały świat robi to parzyście ? Nie wiem czy jasno się wyraziłem. Na przykładzie: MIWO http://miwomilitary.pl/?p=img.gB.2887 tył małego panelu - nie dość że paski palls są nieparzyście to jeszcze sporo materiału "na marginesie" zostaje. Reszta świata Quote Link to post Share on other sites
Minion Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Panie Krzysztofie, jaka rogatywka?:> Pani Renato, czyżby po 3 latach wreszcie powstała?:> Można uzyskać jakieś zdjęcia, ewentualnie jeszcze we wrześniu ją zamówić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts