Rumun Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Na worku jest. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Na zbiorniku jest NSN zbiornika. NSN całego systemu jest najczęściej na papierowych metkach. Quote Link to post Share on other sites
Graham Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Mam pytanie, mianowicie, czy TA zatyczka z Gerber'a będzie pasowała do oryginalnego ustnika CamelbaK'a? Ktoś już próbował takiego ,,zamiennika''? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Ustniki są diametralnie inne także choć nie próbowałem to mam spore wątpliwości. A teraz ciekawe info na temat Source'ów. Niestety w przeciwieństwie do Camelbaków ani Blackhawk Hydrastorm nie wytrzymają one przejazdu samochodu. Dziś przyszedł mi trzylitrowy wojskowy Source. Nalałem wody, a wieczorem coś mnie podkusiło (pewnie te pare browarków...) i postanowiłem na nim stanąć. Jestem chłop spory ok 100 kilo. Wojskowy Source puścił kilka kropli wody zapięciem strunowym. Postanowiłem więc przetestować tak samo cywilnego 2 litrowego Source'a. I tu spotkał mnie zawód. Po tym jak stanąłem zapięcie strunowe wystrzeliło. Jeśli nie chcecie mieć o 2 w nocy mokrej podłogi to nie radzę tego powtarzać. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 To się nazywa poświęcenie dla nauki. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Raczej alkoholizm. Wiem, bo mam to samo ;p Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Oj tam, 6 piw to jeszcze nie alkoholizm ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Sorki ale nie wrzucę filmiku bo miałem awarię i nie dostanę się teraz do rejestru telefonu ale! Miałem camelbak firmy MFH który mnie wkurzał, na jeden ze strzelanek przejechałem po nim samochodem bo ogólnie wszystko co mnie wkurza musi źle skończyć ;) Ku mojemu zdziwieniu nie pękł tylko wyskoczył korek. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 a to akurat nic niezwyklego Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 No właśnie - korek był kiepski :P Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5289 a co powiecie o tym wkładzie ? mam zamiar go kupić bo mój obecny juz troszkę ponosił wody i ma dość ( rozsczelnił sie ) wymagam tylko jednego : aby nie ciekło z mocowania węza i korka. noszony bedzie w plecaczku dopinanym do cirka. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Posiadam tego camela i jest całkiem spoko. Woda nie raz leżała w nim po 2 tyg i nawet nie zaśmierdła itp. Ustnik całkiem wygodny tylko dokup zatyczkę na niego. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Smakuje gumą i chlupie. Kup Sourcea albo camelbaka. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Smak to jak mam dobry i żadnej gumy nie wyczułem tym bardziej, że worek nie jest gumowy,a raczej jakiś ala plastik lecz bardzo elastyczny ale cóż Jaegerze skoro go kiedyś gdzieś oblukałeś to na cóż się zdadzą słowa osoby, która użytkuje go od roku. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 ale nie cieknie z tego drania ? bo mam dośc juz przemoczonego plecaka i marnowania wody ( upał35 stopni w cieniu tylko nie ma cienia, wchodzę na Tarnicę skacowany a tu woreczek z wodą pusty...) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Nie cieknie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 dzięki. myślę ze będzie to dobry zakup :) Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 Mam serdeczną prośbę do posiadaczy tego... http://www.sklep.rwscetus.com/p,pl,23,came...-+woodland.html sprzętu :) Czy mogę liczyć na wrzucenie na forum/podesłanie na maila (po uprzedniej wymianie PW) kilku realnych fotek, oddających jakość tego maskowania. Jestem o krok od zakupu, a zależy mi bardzo, by camelbak na który się zdecyduje (czyli ten) pasowałe jednak do kontraktowego umundurowania Woodland które posiadam. Ta jedna marna fota ze strony RWE nie oddaje tego jednak. Będę zobowiązny. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 Będzie pasował. To amerykański camelbak z amerykańskiej cordury w amerykański woodland a nie jakieś g&p czy inne badziewie. Quote Link to post Share on other sites
MiodUs Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Witam, jeśli było to już napisane w tym temacie to przepraszam, ale wydaje mi się, że tyczyło się to tylko Camelbaków zwykłych. Czy Thermobaka mogę z powodzeniem zdezynfekować zalewając go wrzątkiem? Wydaje mi się, że wkłady są takie same, a jedynie szmaty inne (thermo ma lepiej izolującą?), ale zawsze lepiej się dopytać: ) pzdr Quote Link to post Share on other sites
Garam Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Witam, co powiecie o camelbackach od GFC ? Myślę nad kupnem owego albo Gerbera. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Mam wrazenie że nikt nie zadaje sobie trudu czytania tego co było wczesniej napisane. Wiec po raz 1253: Kup najlepiej Source'a albo Camlebak'a. A z dwóch wyżej to gerber będzie lepszy. GFC to chińszczyzna i syf. Quote Link to post Share on other sites
MiodUs Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 GFC to takie gówno, że się w głowie nie mieści... Miałem i nie polecam. Zakrętka lubiła się wypstryknąć. Mokro. Lubiła źle się nakręcić. Mokro. A teraz ciekł na łączeniu wężyka. Dlatego kupiłem Thermobaka i stąd moje pytanie, czy można go zalewać wrzątkiem? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Wrzatkiem to raczej nie, ale gorąca/bardzo ciepłą woda z kwaskiem juz tak. Quote Link to post Share on other sites
Golek Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Witam Ja też kupiłem Thermobaka 3L i mam maluśki problem. Po nalaniu już 2,5 l wody Camelbak przy schyleniu się itp przecieka przez zakrętkę :/ I tu moje pytanie - czy da się dokupić jakąś uszczelkę (czy może można użyć jakiejś zwykłej) ? Myślałem nad nałożeniem niewielkiej ilości silkonu na to co się zakrętke nakręca , ale nie wiem czy mogę go użyć , ponieważ będę pił z tego Camelbaka później ^^ Czy ktoś zna może jakiś "domowy" sposób uszczelnienia zakrętki ? Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc. Pozdroo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts