Majkel86 Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Jak się go pozbyć? Wywalić do śmietnika. A potem kupić jakiś oryginalny. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 (edited) w sobotę podczas małych porządków w szafie znalazłem camela z woda gdzieś z przed hmmm pół roku :-F troche było juz obcej cywilizacji :) woda po wylaniu wyglądala na niezbyt klarowną :P sposób czyszczenia: 1l wody 3 łyżki ryżu, troche kwasku cytrynowego. zakręcamy, machamy, telepiemy, wylewamy, płuczemy szorujemy szczotka do czyszczenia camelbaków i czyściutki. po zalaniu świezą wodą można było z niego pic bez problemu :) ( nie, nie dostałem sraczki, nie rzygałem, nie miałem nudnosci, bólu głowy i wiatrów radioaktywnych) Edited February 15, 2010 by seger Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Ja osobiście nie polecam cameli z firmy krakowskiej na "T" poprostu cholery ciekną z rurki tuż przy miejscu jej wprowadzenia do camela. Po mimo uszczelnienia tego miejsca. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 To jeden z tych elementów na którym nie ma sensu oszczędzać. Widziałem różne twory w użyciu i zawsze kończyło się na drugim zakupie: Camelbak i Source (i inne jego wcielenia typu Deuter), Platypus. Po prostu szkoda kasy na chińszczyznę bardziej niż przy innych elementach oporządzenia. Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Jasne szczególnie ustniki Chinolskie są dupiane dlatego polecam kupienie takiego ustnika jakie czasem można spotkać na allegro po około 40 zł. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Eeeee po co? Zamiast kupować chińskiego camela za kilkadziesiąt złotych, który i tak cieknie na złączeniu rurki z workiem i do tego ustnik za kolejne 40, lepiej kupić nowy oryginalny Camelbak który pojawia się regularnie na allegro za stówkę. Oj Laos, Laos... ;) Quote Link to post Share on other sites
szczery Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Można strzelać z chińskiej repliki wykonanej z gównianego plastiku pozbawionego jakichkolwiek atestów, po umyciu rąk nic nie grozi ;-) Można pić wodę z chińskiego camela wykonanego z gównianego plastiku pozbawionego jakichkolwiek atestów. Umycie rąk nie pomoże, będzie sraczka :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Jadni dla czego ponieważ nie każdy camel jest w komplecie w taki zawór http://www.allegro.pl/item930114530_camelb...or_kontrak.html A poza tym to kolejna inwestycja w sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
szczery Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 ...nie każdy camel jest w komplecie w taki zawór... Polska język trudna język ;) Każdy oryginalny camel ma bite-valve. Wystarczy kupić raz a mądrze. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Chodzi o zawór ON/OFF w Hydrolink a nie ustnik. Mój oryginał też nie miał, musiałem dokupić Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Mój miał, a kupiłem go 6 lat temu, więc to raczej nie jest jakaś nowość. To był Thermobak w tricolor, za stówkę z allegro. Wcale nie potrzeba 23 stron powtarzania że lepsze firmowe niż chińskie, wystarczy szukać i myśleć. Quote Link to post Share on other sites
ramborambo Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 Czy worek camelbak typu omega 3l będzie pasował do pokrowca camelbaka thermobaka 3l (wiem, że otwór thermobaku ma mniejszą średnice niż omega ale to zawsze można przerobić...), chodzi mi generalnie o to czy omega wejdzie w pokrowiec thermobaka tak by można było zamknąć napy? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 Wejdzie. Mogę zrobić zdjęcia z wieczora. Nie wejdzie wkład 3L Armorbaka bo jest szerszy od Omegi/Termo - ma inne proprocje ze względu na przystosowanie do przenoszenia na plecach kamizelki zintegrowanej. Quote Link to post Share on other sites
ramborambo Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 Wierze na Słowo, dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Czesuaf Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Ja mam oryginalny, 3l camelbak, z cordury, po 2 latach wyglada jak nowy. Thermobak wiec temperaturke trzyma jak należy ;-) Wytrzymały jest bo zaliczyłem glebe i przygniotłem go całym sobą po czym sturlałem się z górki, wystarczyło oskrobać go z błota i można było lecieć dalej :uśmiech: Ma swoje szelki ale można je schować w pokrowiec i zostaje "torebka", na upartego da się podczepić do kamizelki, ogólnie dobry sprzęt :-P Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Gratulujemy Ci! Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Ja mam oryginalny, 3l camelbak, z cordury, po 2 latach wyglada jak nowy. Thermobak wiec temperaturke trzyma jak należy ;-) Wytrzymały jest bo zaliczyłem glebe i przygniotłem go całym sobą po czym sturlałem się z górki, wystarczyło oskrobać go z błota i można było lecieć dalej :uśmiech: Ma swoje szelki ale można je schować w pokrowiec i zostaje "torebka", na upartego da się podczepić do kamizelki, ogólnie dobry sprzęt :-P Ja też mam taki! Mogę potwierdzić słowa przedmówcy! Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Ja też mam taki! Wpisywać miasta! Wałbrzych! Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Olsztyn! A dodajemy znicze? Jeśli tak, to: [`] Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Kraków kupiony w święta nawet woda nie zarmzła. Quote Link to post Share on other sites
Czesuaf Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Dobra, widze, że troche ironicznie zostałem potraktowany.. Chyba od tego się zaczał ten temat, tak? Ktoś miał watpliwości co do camlebaka? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Tak od tego, tyle ze 6 lat temu... Quote Link to post Share on other sites
Czesuaf Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 No dobra, strzeliłem gafe... :-F Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Już 2 :) Quote Link to post Share on other sites
Kamilp5a Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Witam. Czy da się gdzieś kupić samą zakrętkę (małą ze starszych wersji) z camelbaka? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts