Rogaś Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Witam potrzebuje pomocy w znalezieniu odpowiedniej precki do mojego cm.045 (niedawno wymieniłem gumkę na Systemę i fajnie było by to samo zrobic z lufą) przeszukałem wszystkie znane mi sklepy i jedynie w gunfire znalazłem jakąś systemę ale 390 z tego co kojarzę pewnie bedzie za długa chyba że da się ją jakoś zakryć ? Jestescie w stanie cos doradzic bo wyglada jak by jakas posucha była na rynku :/ Dżizas, czy tak trudno trochę poczytać ten wątek ?? Trochę temu było wałkowane... 247mm lub 280mm ! Quote Link to post Share on other sites
dziabarka Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 no już nie nerwowo naczytałem się ale jednoznacznej odpowiedzi na interesujące mnie pytanie nie znalazłem a mianowicie czy czekac jak pokażą sie jakies precki na rynku ? czy może macie sklep gdzie cos dokupię ? czy np ładować preckę systemy 390 i do tego tłumik 150x40 np silesi jak ktos wczesniej pisał ponoś precka poprawia skupienie i zasięg i dlatego chciałbym zmienic. Wcześniej doczytałem że ktoś wstawił 363 systemy i dorzucił tłumik i dlatego pytam czy 390 też tłumik zakryje i czy jest sens taką lufe pakowac do tej repliki :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Jak chcesz długo replikę to kup nawet i 509mm preckę i zakryj to tłumikiem.... Preckę można każdej długości wstawić, kwestia tylko tego co Ciebie urządza.... Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 @dziabarka czytając twoje teksty odnoszę wrażenie że zachowujesz się jak większość kobiet przed wyjściem na imprezę z odwiecznym problemem w co się mam ubrać. :icon_lol: Jak kupiłeś ( przerobiłeś) suczkę to po co ją chcesz wydłużać -trzeba było od razu kupić 105, 47. Co do suki jak się popieści to i 300 mm się zmieści ale wtedy zmiana urządzenia wylotowego, krótki tłumik dźwięku . A 300 mm lufy sa dostępne kwestia jakie masz fundusze. Jak zmienisz lufę pow. 400 mm to zaś trzeba zmienić typ cylindra a wtedy nie wygląda to fajnie ale tobie może to nie przeszkadzać . Poczytaj jeszcze trochę i sam podejmij decyzje co chcesz mieć. Quote Link to post Share on other sites
dziabarka Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Hehehe :) chodzi tylko o poprawę skupienia słyszałem że lufa precyzyjna dużo daje :) co powiecie na ta lufę http://gunfire.pl/product-pol-1152198303-Lufa-precyzyjna-6-04-mm-x-390mm.html to co będzie wystawało zakryje krótkim tłumikiem i będzie gitarka :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 15cm to nie jest krótki tłumik.... Quote Link to post Share on other sites
dziabarka Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 no dobra średnim :) a coś na temat precki ? Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 O lufach Systemy na tym forum było już chyba MILION postów. Szukaj. Dłuższa lufa nie poprawi celności, liczy się wykonanie. Quote Link to post Share on other sites
dziabarka Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Zdecydowałem się na Preckę PDI - 6.01 mm - 375 mm, zobaczymy jak będzie jutro montaż :) Quote Link to post Share on other sites
MikolajS Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Do właścicieli którzy robili tuning na rof- mam baterię 10,8 i chcę wsadzić sprężynę która da 270 fps, już teraz rof jest wysoki a boję się myśleć co będzie po wymianie. Czy nie rozwali mi bebechów? Czy hi-cap nadąży z podawaniem kulek? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Do właścicieli którzy robili tuning na rof- mam baterię 10,8 i chcę wsadzić sprężynę która da 270 fps, już teraz rof jest wysoki a boję się myśleć co będzie po wymianie. Czy nie rozwali mi bebechów? Czy hi-cap nadąży z podawaniem kulek? Pytania do wyroczni... Quote Link to post Share on other sites
MikolajS Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Raczej ludzi którzy coś takiego próbowali ;) Quote Link to post Share on other sites
Glock19 Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 (edited) Witam chciałem się tylko zapytać czy w mojej Cymce będą się dobrze sprawować te elementy: http://gunfire.pl/pr...te-PicoSSR.html http://gunfire.pl/pr...0mAh-STICK.html http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Z góry mówię że mam wymienioną gumkę Hop-Up na zieloną od G&G. ps. Jeśli wcześniej pojawiły się odpowiedzi na moje pytania( o te elementy) to przepraszam ale jest tego tak wiele że się poddałem z szukaniem... Pozdrawiam. Edited August 13, 2014 by Glock19 Quote Link to post Share on other sites
dymek_nh Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Wie ktoś czy można gdzieś dostać tą tulejkę, przykręconą do lufy zewnętrznej, na którą nakręca się tłumik płomieni ? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted August 21, 2014 Report Share Posted August 21, 2014 Jak znajdę w domu to odezwę się na PW. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Halo halo, powiedzcie mi, jak zdjąć pokrywę zamka, tj. oddzielić ją od zawiasu? to jest nit, którego muszę rozwiercić? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Tak. Tam jest nit. Trzeba rozwiercać. Potem śruba M3 albo M4 i nakrętka samokontrująca. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Jaka największa batka wlezie do AKSU? np. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17284__Turnigy_nano_tech_2000mah_3S_15_25C_Lipo_AIRSOFT_Pack.html lub http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17280__Turnigy_nano_tech_1400mah_3S_15_25C_Lipo_AIRSOFT_Pack.html ? Quote Link to post Share on other sites
Graba Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Witam Jakich gumek używacie?? mam zieloną G&G , dystanser typ H skupieniowy, lufa 6,03" 300mm, dyszę SHS i downgrade do 360 fps Jestem średio zadowolony - czytałem o kombincji gumka fioletowy promyk + komora AirsftPro gdzie przy M-ce 400ps sprawdzia się b.dobrze. Z kolei w temacie o gumkach fioletowy promyk zebrał ogólnie słabe opinie - polecają systeme czarną alboguardera. Mi chodzi konkretnie o zastosowanie do suni :icon_razz: Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Hexsus Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Witam! Do mojej Cymki chciałbym wstawić nowy tłok i moje pytanie brzmi: Jaki wybrać? Myślę nad tłokiem od SHS, tylko w tym temacie jestem zielony i nie mam pojęcia ile zębów, co i jak. Pomożecie? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 To nie jest temat o tuningu. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 (edited) Wypadło mi z repliki to (przy zakładaniu batki musiałem to zawadzić bezpiecznikiem): http://i.imgur.com/MyKbPlp.jpg Bardzo źle? Wiem, gdzie to idzie, ale nie trzyma się tam jak próbuję założyć. Wchodzi to tu (na toto takie żółte): http://i.imgur.com/tQbg9r2.jpg Replika nówka, niestrzelana, ale przed wysyłką mi wymieniali gumkę HU. Może potem to źle założyli? Edited April 27, 2015 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 Musieli źle założyć, wciśnij to sam. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 Nie wchodzi na wcisk, a połamać nie chcę. Co to w ogóle jest? Uszczelka? Bo tak się przyglądam i wydaje mi się to zbędne. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 (edited) Zapobiega okręceniu się lufy wew. Musi pasować bo są tam specjalne wycięcia które wchodzą w wycięcia na lufie. Jeśli nie pasuje to możesz mieć okręconą lufę albo za płytko włożoną w komorę hopa. Edited April 28, 2015 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts