BMP_Mad_Max Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 (edited) Dzięki za odpowiedź, Na szczęście znalazłem już na komisie interesującą mnie część. :icon_smile: Trochę mnie jednak dziwi, że akurat ta część jest tak trudna do dostania i że nikt jej nie sprowadza. W końcu aksu nie jest małopopularnym modelem :icon_razz: Pozdrawiam, Edited October 14, 2012 by BMP_Mad_Max Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Jaką precke wstawić do AKSU? Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Zmierz sobie stockową i kup preckę o tej samej długości (chyba 29cm) :) Jeśli chodzi o firmy to tematów o tym na forum jest sporo. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Następna sprawa. Czy są RISy do AKSU? Gdzie je dorwać. Ewentualnie czy np do czarnego łoża plastikowego z cm. 45 można dokleić rączke magpull AFG i będzie sie to trzymało na stałe? Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Następna sprawa. Czy są RISy do AKSU? Gdzie je dorwać. Ewentualnie czy np do czarnego łoża plastikowego z cm. 45 można dokleić rączke magpull AFG i będzie sie to trzymało na stałe? CO kropelka sklei, sklei... A tak serio to gdzies widzialem front z risem na stałe :) Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Gdzie? Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Szukaj. Szukaj. Tu w niezłej cenie, z przesyłką może zamknie się w stówce http://www.shootercbgear.com/product_info.php?products_id=5603 Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Doszła do mnie cymka 045A ale mam taki problem magazynek który był wraz z replika nie zatrzaskuje sie w gnieździe jakieś propozycje ?? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Podpiłować wedle instrukcji: Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Kreciks- magiczne słowo "out of stock". BTW już widziałem tą ofertę. Ale dzięki za pomoc! :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Następna sprawa. Czy są RISy do AKSU? Gdzie je dorwać. Ewentualnie czy np do czarnego łoża plastikowego z cm. 45 można dokleić rączke magpull AFG i będzie sie to trzymało na stałe? W chinach da się dorwać, ja ściągam ludziom z ebairsofta w zbiorówkach. Quote Link to post Share on other sites
Melite1337 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Witam. Dzisiaj doszła do mnie replika i widać jeden problem: Nie da się odciągnąć rączki przeładowania ani podnieść dekla. Rączka jest jakby wyłamana bardzo na prawo i nie wiem co zrobić. Oto fotki : https://plus.google.com/u/0/photos/100286975760272802840/albums/5878594522089181921 Będę wdzięczny za szybką pomoc... Quote Link to post Share on other sites
Gugagg Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 (edited) Mam w mojej czasami dokładnie ten sam problem. Spróbuj dać selektor na semi, później czymś cienkim spróbować poruszać sprężyną suwadła tył/przód i spróbować otworzyć dekiel. W moim wypadku pomaga... Edited May 19, 2013 by Gugagg Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Mam pytanko szukam li po 11.1 i chcę dac go pod pokrywe tylko mam taki mały problem gdzie takiego znajde redox 7.4 1200 mha nie pasuje i to mnie martwi :C Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 (edited) Mi mieści się Redox 11.1V 1400 mAh, ale bardzo na wcisk. Wymiary poprzeczne 20x15mm. http://gunfire.pl/product-pol-1152198567-Akumulator-Redox-LiPo-1400-mAh-11-1V-20C.html Edited May 26, 2013 by delin0m Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Podjadę do znajomego i przymierzam nanotechy od turnigy . Ogólnie u was tez na 11.1 czasami jest tak ze strzela raz seria raz pusto itp a raz tak ze wali i wali na auto jedna za 2 gą ? Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Tak, zdarza się to. U mnie zdarzały się dublety, ale nie strzelał na pusto. Dublety wynikają prawdopodobnie z bezwładności zębatek/silnika, które rozpędzone nie zatrzymają się ot tak w miejscu, lecz naciągną sprężynę kolejny raz. Przyczyną strzelania na pusto jest najczęściej słaba sprężyna w magazynku, która nie nadąża podawać kulek (głównie hi-capy mają taki problem). Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Podjadę do znajomego i przymierzam nanotechy od turnigy . Ogólnie u was tez na 11.1 czasami jest tak ze strzela raz seria raz pusto itp a raz tak ze wali i wali na auto jedna za 2 gą ? Jak jedna za drugą leci to dobrze, jak by podawał dwie kulki przy jednym strzale to już nie dobrze, a przyczyna tego jest gumka HU. Tak, zdarza się to. U mnie zdarzały się dublety, ale nie strzelał na pusto. Dublety wynikają prawdopodobnie z bezwładności zębatek/silnika, które rozpędzone nie zatrzymają się ot tak w miejscu, lecz naciągną sprężynę kolejny raz. Przyczyną strzelania na pusto jest najczęściej słaba sprężyna w magazynku, która nie nadąża podawać kulek (głównie hi-capy mają taki problem). Hi-capy jako magazynki to najmocniejsze magazynki w kwestii podawania kulek... W hi-capach nie ma sprężyny która podaje kulki, jest kolko które się kreci dzięki sprężynie spiralnej i zabiera kulki podając je do góry. W midach, lowach i realach masz sprężynki... Nawet na 11.1V i rofie w okolicy 24rps nigdy nie miałem problemu z kolejnym strzałem po spuszczeniu języka spustowego. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Nadal mam problem z bateria nie moge zadnej dopasowac ktoś zna jakies konkrety ? Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Jak chcesz to podam Ci wymiary co ja wcisnelem na wcisk 7.4v 2000mah. ale to jutro Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Nadal mam problem z bateria nie mogę żadnej dopasować ktoś zna jakieś konkrety ? W czym masz chłopie problem ? Nie wiesz jaka pasuje ? Po prawej stronie poniżej masz opcje " Przeszukaj temat" wpisz np. bateria lub lipo lub batka , znajdziesz odpowiedzi co pasuje i jakie daje rofy. A jak Ci mag nie podaje przy większym rofie to warto zamontować opóźniacz albo dorobisz albo wymiana zębatki tłokowej i dokupienie opóźniacza Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Ja mam baterię 11.1V pod deklem, Redox 1200mAh i wkładam tez 11.1V Turnigy Nano 1300mAh. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 A propos pustych strzałów: hi-capy podają nakręcone najlepiej z magów, polecam: http://azteko.pl/shs-opozniacz-popychacza-p-2563.html Najczęstszą przyczyną jest to że przez batkę tj: lipo 11 nie nadąża podawać kulek. U mnie pomogło a miałem taką samą przypadłość Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Poda mi ktoś wymiary na aku w aks74u ? bo mam już dramat z tym wyborem aku http://www.rctrax.pl/product/Pakiet-Turnigy-ASG-nano-tech-1200mah-3S-1525C-AIRSOFT-GUNS/?id=10295 Quote Link to post Share on other sites
dziabarka Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Witam potrzebuje pomocy w znalezieniu odpowiedniej precki do mojego cm.045 (niedawno wymieniłem gumkę na Systemę i fajnie było by to samo zrobic z lufą) przeszukałem wszystkie znane mi sklepy i jedynie w gunfire znalazłem jakąś systemę ale 390 z tego co kojarzę pewnie bedzie za długa chyba że da się ją jakoś zakryć ? Jestescie w stanie cos doradzic bo wyglada jak by jakas posucha była na rynku :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts