dartkeczup Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 1. Wie ktoś co spieprzyłem? Po przełączeniu na auto z semi nadal jest auto ale z safe na auto normalnie działa auto 2.Po wymienieniu kabli na niskooporowe, wymianie na słabszą sprężyne i wymianie akumulatora nimh 8,4 na lipo 7,2 rof jest identyczny a nawet spadł. Dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
nocaster Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 (edited) @dartkeczup pokopałeś pewnie ustawienie elementów selektora, źle poustawiałeś ząbki i element odpowiedzialny za blokadę spustu w pozycji na safe. Jakie lipo dałeś? Producenta mam na myśli. EDYTA: Sorry za niepotrzebną odpowiedź, dopiero zobaczyłem że kolega już dostał rozwiązanie w dziale tuning. Edited September 23, 2016 by nocaster Quote Link to post Share on other sites
Glock19 Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Witam serdecznie, chciałem tylko zapytać czy ta oto batka http://gunfire.pl/product-pol-1152198905-Akumulator-LiIon-11-1V-1350mAh-STICK.html nie będzie za mocna dla stockowej suki? Z góry dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
emdev Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Moja replika w "stocku" niesie prosto, daleko i powtarzalnie, ale niestety nijak do przyrządów - muszę celować "w jaja" sylwetki na 30m żeby poszło w środek korpusu. Muszka wykręcona maksymalnie w górę. Quote Link to post Share on other sites
taternik1971 Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 A nie powinna być w dół ? Quote Link to post Share on other sites
emdev Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 A nie powinna być w dół ? W górę, bo lufa była w dół, ale to już nieaktualne, bo problem polegał na zbyt mocnym hop-up i testowaniu na tym magicznym dystansie kiedy kulka właśnie się podnosi. Hop-up w dół i można już było ładnie zgrać przyrządy na celu. Amator ze mnie :-) Quote Link to post Share on other sites
xHeadShot18x Posted April 28, 2017 Report Share Posted April 28, 2017 On-top Ogólnie mój znajomy ma, bardzo sobie chwali, dodał mosfet Jeffersona, komorę AP , gumka zielona G&G i śmiga mu spokojnie 1,5 roku z fajną celnością i rofem , pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
emdev Posted August 19, 2017 Report Share Posted August 19, 2017 Cześć, jak tam Wasze "suki"? :-) Coś tutaj cicho ostatnio... Czy montował ktoś szynę w miejsce szczerbinki? Chciałbym zamontować jakieś lepsze przyrządy i przesunąć je trochę w tył. Dajcie znać co tam można wykombinować. Quote Link to post Share on other sites
Sarecik Posted August 26, 2017 Report Share Posted August 26, 2017 Spytałbym forumowiczów, jak u nich z osiowiością z tłumikiem PBS-4. U mnie niezbyt dobrze... Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 Wiecie może czy drewniane okładziny od RK-01 pasują bez problemu do CM.045? System niby ten sam. Quote Link to post Share on other sites
Illuminate Posted November 29, 2017 Report Share Posted November 29, 2017 Witam Czy ktoś przekładał już kable do kolby? Jeśli tak, to jakie rozwiązanie stosowaliście? Myślę nad przewierceniem body i kolby. Jakieś rady? Wysłane z mojego ASUS_Z00ED przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
huba1237 Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Siema, jestem nowy i planuję zakup tej repliki (cm 045A) na początek. Dobra jest jak na start? Quote Link to post Share on other sites
Ozzy Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Dostałem w ręce około roczną sukę cymy, zewnętrznie nic do zarzucenia, spasowanie, faktura materiałów - za tą cenę wypas. Jednakże lekki niesmak mam co do bebechów. Silnik jest gorszy niż "czarna cyma z niebieską dupką". Niemalowana obudowa i dupka z tego jasnego taniego "chińskiego" plastiku. Magnesy wciąż silniejsze niż ferrytowe, ale wyczuwalnie słabsze niż w silnikach z niebieską dupką. Po wymianie dyszy i oringa głowicy tłoka super szczelność, również na połączeniu dysza-gumka i tylko 370fps na stock sprężynie. Zaczynam podejrzewać, że to replika oferowana w taiwanie jako wersja 330fps. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 Panocki. Czy ktoś montował tą pokrywę do Cyka? Rzeźba czy plug and play? http://www.taiwangun.com/montaze-szyny-montazowe/pokrywa-komory-zamkowej-z-szyna-do-ak-black-cyma?from=listing&campaign-id=14 Quote Link to post Share on other sites
glan_ik Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 Panocki. Czy ktoś montował tą pokrywę do Cyka? Rzeźba czy plug and play?http://www.taiwangun.com/montaze-szyny-montazowe/pokrywa-komory-zamkowej-z-szyna-do-ak-black-cyma?from=listing&campaign-id=14 Raczej rzeźba, bo to nie sukowa klapa. Paczaj nazdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 Niby nie sukowa ale jakoś zamontowali ją w nowej taktycznej Cyka http://www.taiwangun.com/elektryczne/cm-076a-full-metal-cyma?campaign-id=14 Quote Link to post Share on other sites
glan_ik Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 (edited) A jesteś pewien, że to ta sama pokrywa? Jak dla mnie, to inny model. Zadaj pytanie sprzedawcy (jest taka magiczna opcja) i będziesz miał pewność. Niby nie sukowa ale jakoś zamontowali ją w nowej taktycznej Cykahttp://www.taiwangun.com/elektryczne/cm-076a-full-metal-cyma?campaign-id=14 Edited May 14, 2018 by glan_ik Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 Z tego co patrzę to pokrywa jest identyczna. Taiwangun twierdzi, że pokrywa niby nie pasuję. Ale tak samo kiedyś miałem z ładownicami pistoletowymi, że magi miały nie pasować do nich, a jednak pasują :icon_biggrin:. Dlatego wolę spytać się użytkowników repliki. Quote Link to post Share on other sites
gorekk Posted May 21, 2018 Report Share Posted May 21, 2018 Chciałbym zainstalować możliwie 'ruski' kolimator do mojej cm.045. Czy kolimator PK-A będzie pasował? Czy komuś udało się znaleźć pasujący w miejsce szczerbinki ris? Czy pokrywa z risem dostępna u Krakmanów pasuje? Quote Link to post Share on other sites
Sarecik Posted May 21, 2018 Report Share Posted May 21, 2018 Hmmm.. Możliwie ruska na AKS-U jest tylko Kobra. PK-A jest za długi, jego wersja PK-AS już jest do niego dostosowana. Pokrywy od Krakmanów do AK są od długich wersji, gdzie (oprócz oczywiście dłuższej formy) nie jest mocowana na zawiasie z pinem blokującym chwyt przedni. Jedynym rozwiązaniem jest więc KOBRA, PK-AS lub jaskółczy ogon z RISem i jakimś otwartym koli, np, reflexem. Osobiście posiadam właśnie to trzecie rozwiązanie: ma więcej opcji, łatwiej dopasować pod siebie, i zdecydowanie mniej ogranicza widoczność. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts