Ryba1993 Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Ja w swoim mk43 mam preckę Madbull-a i muszę stwierdzić że poprawa jest znaczna w stosunku do stock-a. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Promyk 550mm + kulasy guardera 0.28 poprawiły znacząco celność. Ogólnie myślę, że wymiana lufy ma duże znaczenie jako, że z karabinu wsparcia raczej siejemy na większe odległości, ale jak kto lubi.. Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted November 14, 2011 Report Share Posted November 14, 2011 Wymienie u siebie tez, bo zasięg jest wystarczająco dobry ale ten rozrzut jest nie do przyjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Mam problem - po wymianie sprężyny na słabszą ( przez tylni "zwalniacz" ) , m60 w ogóle nie strzela ( a magazynek się kręci) . Co może byc przyczyną ? Akumulator jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 EDIT : Już wszystko ok - uszkodził się mosfet . Po zamontowaniu specjalnej złączki która była w zestawie , strzela na full szybkostrzelności ze spr. ok.110 . Mam pytanie - jak długie mogę "walic serie" ze spr.110 na akumulatorze 9,6 1200mAh , żeby nie uszkodzic wnętrza gearboxa ? Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Długie serie prędzej silnikowi zaszkodza niz samym zębatkom bo czy strzelasz krótkimi czy długimi to raczej im róznicy nie robi ale silnik możne przegrzać przy zbyt długim strzelaniu. Choc ja ze swojego strzelałem po 10s długie serie i było ok. Ale nie wale na maxymalny rofie, tylko tak w połowie mam ustawionego. Tak chciałem jeszcze nawiązać do problemu o ktorym piosałem niedawno, mianowicie kulki sciągało mi w prawo przy strzelaniu. Po rozebraniu wszytskiego, posmarowaniu itd m60 zaczął walic jak po sznurku - nawet ani troche nie rozrzuca. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 TAk chciałem jeszcze nawiązać do problemu o ktorym piosałem niedawno, mianowicie kulki sciągało mi w prawo przy strzelaniu. Po rozebraniu wszytskiego, posmarowaniu itd m60 zaczął walic jak po sznurku - nawet ani troche nie rozrzuca. U mnie zaczął strzelac normalnie , jak dokręciłem śrubkę na lufie zewnętrznej . Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 U mnie to nic nie dawało - problem tkwił gdzies indziej. W ogole to wymieniłem śrubki łączące zespół lufy z body na dłuższe, myśle że to wyeliminuje problem ich samoistnego odkręcania się, bo gwintu jest w obudowie dużo tylko oryginalne śrubki są za krótkie. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Panowie korci mnie ta m60 ale mam jedna obawę.gumka hu która nie jest normalna a zamennika komory chyba nie ma. Jak użytkownicy zapatruja się na ten problem? Bazgrane z tela. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Wie ktoś może czy są, a jeżeli tak to jakie różnice między M60E4 od PJ (Taiwangun), a GFC (Gunfire) http://www.taiwangun.com/karabiny-maszynowe/pj43.html http://gunfire.pl/product-pol-1152192714-Replika-karabinu-maszynowego-GF43-MOD-0.html Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Odkopuję. posiadam wersję Vietnam, lufa zewnętrzna lata luźno dość mocno i zastanawiam się jak rozwiązać ten problem? da się to jakoś usztywnić dokręcając coś, czy trzeba wymyślać? Rozbierałem, oglądałem i sprawdzałem- nic nie jest wyrobione, replika jest praktycznie nowa (kupiona w marcu, odkupiłem ją od poprzedniego właściciela parę dni temu). Ponoć jest to stock... Dzisiaj pierwszy raz udałem sie z nią na strzelanie i ściągnąłem typków z circa about 70 metrów (!). Potem sprawdzałem kilkakrotnie aby potwierdzić zasięg, bo nikt nie wierzył. I tak, czasem mi znosi kulaski na prawo- przeczytałem wcześniej że to na 99% problem gibającej się lufy. A więc, czy ustawienie jakoś tego zwalniacza lufy czy podłożenie czegoś rozwiąże problem? Normalnie grzebałbym sam, ale jest zbyt nowa żeby grzebać. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 A więc, czy ustawienie jakoś tego zwalniacza lufy czy podłożenie czegoś rozwiąże problem? Normalnie grzebałbym sam, ale jest zbyt nowa żeby grzebać. Grzeb grzeb, zapewne są tam śruby które ją dociskają, w swd ten problem rozwiązałem, rozwiercając i gwintując na większe. Quote Link to post Share on other sites
Szelest Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 W PJ43 miałem to samo z lufą. Pomogło dokręcenie śrubek z boku body pod szczerbinką. Są tam 3 śrubki na stronę. Sprawdź u siebie, bo powinno to też tak wyglądać w VN. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 (edited) Miałem to samo w nowym egzemplarzu GF43. Dokręciłem wszystkie śrubki które znalazłem, pozostał jeszcze luz ok. 1 mm, pozbyłem się go używając izolki na lufie w miejscu zaczepu, tak aby było tam ciaśniej. Edited May 27, 2013 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 (edited) Sorry za delay w odpowiedzi, miałem odpoczynek od forum :D O, izolka w lufie powinna rozwiązać problem. Śruby wymieniłem na to, co znalazłem w domu, bo pojawił się luz między korpusem a całym zespołem lufy (będę docelowo wywalał wszystkie i wstawiał swoje). Edited June 14, 2013 by KnightMoritz Quote Link to post Share on other sites
Kapso Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Panowie, pobieżnie przejżałem temat i nie znalazłem odpowiedzi - co zrobić gdy guma HU się zużyje? da się gdzieś toto dokupić? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 (edited) Z tego co kiedyś się dowiadywałem to można zadzwonić do serwisu gunfire lub krakmanów, nie maja na sklepie wystawionej, ale jak zadzwonisz do serwisu to może się uda. Czytałem też gdzieś że można przerobić standardowe gumki, ale nie znam szczegółów i nie mogę już znaleźć tego na forach.. Edited April 13, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 Najprosciej zamówic mailowo u krakmanów mailem. Posyłasz maila o treści " zamawiam gumke do m60 , Twoje dane..." i po sprawie. JA tak zamawiałem i zawsze było bez problemów. Seryjne gumki tez da sie przerabiac ale skoro oryginały sa dostepne to nie warto sie w to bawic. Ponadto oryginalna gumka jest bardzo zywotna. Obecnie problemy robi mi styk od spustu - co pare strzelanek musze go otworzyc i wyczyscic bo strasznie sie styki okopcają. Na seryjnej baterii tego nie bylo, teraz mam 11.1. Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted February 21, 2014 Report Share Posted February 21, 2014 Czy jeśli do stockowej wersji wsadzę LiPo 11.1V i ustawię pełny rof to replika to wytrzyma? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 21, 2014 Report Share Posted February 21, 2014 Zakładając że PJ to to samo co GFC to mi spokojnie wytrzymywało Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 (edited) Czy ktoś wie jak odkręcić w wersji VN tą cholerną kolbę, bo męczę się z tym 30 minut i dalej coś trzyma :icon_biggrin: EDIT: Udało się już, trzeba było użyć naprawdę dużej siły :icon_smile: Jak się trzymają wasze sześćdziesiątki? :icon_smile: Edited April 20, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
MŁODY_ŚWIESTA Posted April 19, 2014 Report Share Posted April 19, 2014 (edited) Zakupiłem używkę M60 VN cóż nie spodziewałem się fajerwerków, ale na reszcie ucieleśniłem swoje "chłopięce" marzenia;) pierwszy problem ... dwójnóg Czy ktoś z Was próbował rozwiązania przełożenia nóżek do tego typu dwójnogu ? http://allegro.pl/bi...4158643925.html u mnie z jednej strony jest już ułamany ząbek ograniczający otwarcie/zamknięcie Tak więc muszę to naprawić firma G&H już nie istnieje lub po prostu przenieśli firmę pod inny adres ( mi nie znany) Tak więc próbuje znaleźć jakąś alternatywę mocowanie magazynka to faktycznie porażka ale jak ogarnę jakieś sensowne epokowe opakowanie zastosuję się do pomysłu skręcenia go z repliką. Rączka transportowa! (Pytanie do użytkowników) W którym miejscu się łamie ? Sama rączka tu przy skręceniu czy jej mocowanie ? Bo jeśli mocowanie jest słabe to nie będę podejmował tematu, ale jeśli sama rączka to docięcie jej na CNC nie jest dużym problemem. Tym samym wymienił bym to na solidny element ============================== Nie chce mi się poprawiać całego Twojego postu, bo ilość błędów jest zastraszająca. Zwróć proszę uwagę na pisownię. megabac Edited April 20, 2014 by megabac pisownia Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Co do uchwytu magazka, przykręć blaszkę trzymajacą magazynek na śruby do podstawy, u mnie się super trzyma. Co do dwojnogu, zagadaj z blackblutem, tanio i solidnie wykona ci podstawę dwojnogu np. ze stali :icon_smile: Czy ktoś wie czy bore-up od m16 np. taki http://azteko.pl/gua...-m16-p-986.html będzie pasować do m60? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 W M60 A&K jest bardzo długa dysza ok. 35mm, podobno taka sama jest do masady A&K, ale nie wiem czy to prawda Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Tak dysza w m60 jest bardzo długa. Od masady jest za krótka. Na szczęście to nie problem, ponieważ dysze zamowilem sobie doszczelnianą na CNC. Chodzi mi o to, czy cały bore-up (oprócz dyszy) będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts