MartiN_BB Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Airsoftowa kopia. Skąd info? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Widać - układ i kolor pikseli, kolor koszulki, kieszenie/rzep a'la GEN III Crye, no i oczywiście CENA, która w ich przypadku jest dosyć istotna :icon_wink: To samo z fotkami Rosjan w A-TACS - to też chińskie kopie :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 Takiego newsa jeszcze nie słyszałem, by Rosjanie używali chińskich kopii amerykańskiego umundurowania :D Możliwe, że testują zastosowanie nowego kamuflażu. Później tylko "kopiuj-wklej". Jeśli chodzi o produkcję AOR2 przez Helikon-Tex, to wysłałem do nich zapytanie. Odpowiedzieli mi, że jest za małe zainteresowanie, a detalicznych zleceń nie wykonują. Gdyby kilka lub kilka dziesiąt osób pytało by się o wprowadzenie AOR2 do produkcji, może by przemyśleli tą sprawę dobrze. Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 Generalnie nawet u rosyjskich specjalsów jest 'biednie', więc wszelkie chińskie kopie (ładownic/kamizelek/pierdół) to norma. Jeśli nawet u nas w JWK pojawiają się chińskie FASTy, to wiesz... ;) Zresztą, Helikon też się często u naszych wschodnich sąsiadów pojawiał (Helikon i jego chińskie alter-ego). /EOT Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 Jeśli chodzi o produkcję AOR2 przez Helikon-Tex, to wysłałem do nich zapytanie. Odpowiedzieli mi, że jest za małe zainteresowanie, a detalicznych zleceń nie wykonują. Gdyby kilka lub kilka dziesiąt osób pytało by się o wprowadzenie AOR2 do produkcji, może by przemyśleli tą sprawę dobrze. Raczej conajmniej kilkadziesiąt. Helikonowi nie opłaca się uruchamiać produkcji na zamówienia mniejsze niż te idące w setki - materiał, dodatki, itd. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 (edited) Znajomy ze szkoły oficerskiej dostaje normalnie mundur z Helikon'a (dla mnie troszku dziwne, no ale). Wiem, że im się nie opłaca. Jednak myślałem, że może takie zlecenia też mają, nie szkodzi zapytać :icon_smile: Fajnie by było, gdyby Helikon na bierząco z "modą" wchodził, niż wdrażał jakieś produkty po jakimś długim czasie w cenach odpowiedników, które już dawno się pojawiły... Zapytam się tak podtrzymując temat główny tego wątku. Miał ktoś do czynienia z AOR2 ?? Chodzi mi o właściwości kamuflujące głównie. Mundur ładny, żywa zieleń i ogólnie. Na zdjęciach też widać, że z zielenią ładnie się prezentuje i maskuje. Z kimś pisałem niedawno dosyć i stwierdził, że zielony A-TACS jest lepszy od AOR2. Pozdrawiam Miszcz Edited September 14, 2013 by Miszcz120 Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 Nie, znajomy nie dostaje Helikona tylko jak już wz.2010, do którego helikonowskie CPU jest bardzo podobne. Quote Link to post Share on other sites
gross Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 Mam w AOR2 kompletny mundur i kurtkę gore-texową, uważam nieskromnie, że w lato kamufluje super :) Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 Czy AOR 2 nie rozmywa się z daleka w jednolitą burą plamę tak jak marpat? Quote Link to post Share on other sites
gross Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 (edited) To akurat była jesień :) NWU Type III Working Parka Edited September 21, 2013 by gross Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 O, dzięki. Zalatuje multicamem. No ale ja wolę lepszy makrowzór Quote Link to post Share on other sites
gross Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 (edited) E niee, nie zalatuje: Swoją drogą tu jest porównanie wybarwienia spodni ACU w kamuflażu OCP - Multicam ze spodniami ECWCS Gen III Level 5 (po prawej). Edited September 21, 2013 by gross Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Mam takie pytanko trochę w temacie, a trochę obok-szukam kopii BDU AOR2 (sama bluza, bo spodnie mam Allwina i jestem zadowolony). Ktoś miał do czynienia z Emersonem? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Z tego co wiem nie warto się babrać z AORami ani od TMC ani od Emersona, tylko lepiej brać Allwina. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Allwin nie robi BDU, combat seta od nich mam i używam z dziką rozkoszą :). Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 A w ogóle w przyrodzie występuje takie coś jak BDU w AOR? Bo szczerze wątpię. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Oryginałów nie ma. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 BDU skończyło się w woodlandzie. AOR to krój Field/NWU i Combat. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Ha, dzięki za wyprostowanie-tak więc są jakieś kopie Field/NWU w AOR2? Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 No to sam chyba wspominałeś, że Emerson robi. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Emerson chyba tylko. A NWU w dzisiejszych czasach jakoś super drogi nie jest- można kupić za cenę Allwina w kroju combat. Czasy szału na AOR w kroju field minęły 1,5 roku temu. Quote Link to post Share on other sites
zbyt Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 @Nath, takie coś ? http://www.ebay.com/itm/NWU-Type-III-Field-Shirt-in-AOR2-Large-long-crye-precision-arcteryx-patagonia-/400606278058?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d45feb1aa Quote Link to post Share on other sites
MichaelClark Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Tu masz spodnie tylko troche drogie-> http://www.usarmy.pl/odziez-spodnie-nwu-type-iii-aor2-o_l_100_1335.html Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 @Nath, takie coś ? http://www.ebay.com/...=item5d45feb1aa Yep, takie coś. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 NWU można na serio "tanio" wyłapać. Tanio do ceny AORa w kroju combat czy cen NWU sprzed roku. Te 560zł to jednak nieco przesadzona cena za same spodnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts