-Otto- Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 W BBU masz tylko jedną sprężynkę - właśnie od cylindra. Nie powinna Ci wyskoczyć sama z siebie raczej. Zwłaszcza jeżeli byłby odłamany ten fragment i sprężynka byłaby luźna. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Ktoś próbował wsadzać do niej części w standardzie TM (sprężyny,wzmocniony slide,wzmocnione blokady spustu) i inne bajery guardera?Może jakaś precka i zawory TM do magów. Jak myślicie,jaki będzie tego efekt?. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Taki, że będziesz miał chińską klamkę z częściami z Japonii. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Odgrzewam. Mam klamkę (R28) od ponad roku ale dopiero teraz zacząłem intensywnie używać i pojawił się problem. Często, zwłaszcza przy szybkim strzelaniu, jest tak, że naciśnięcie spustu nie powoduje zwolnienia kurka i strzału. Było tak od nowości ale sporadycznie i przy ręcznym odciąganiu kurka (przy przeładowaniu zamkiem nie występowało), pistolet był mało używany. W tej chwili po ostatniej strzelance na klamki nie da się prawie repliki używać, nieraz trzeba nacisnąć 3-4 razy spust aby padł 1 strzał. Ma ktoś pomysł dlaczego tak się dzieje i jak rozwiązać problem?? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Sprawdzał ktoś może czy bezpiecznik skrzydełkowy od WE (jednostronny) będzie działać w Army? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 (edited) Pytanie, czy w tych nowych seriach są obecne oznaczenia Springfield Armory, Model 1911-A1? Bo gdzieś tam poszło info że poleciała fabryka za oznaczenia, i teraz oznaczenia są zalane farbą, a od TG dostałem info, że zdjęcia pokazują realny wygląd repliki (na której nie ma tych oznaczeń). Edited February 3, 2014 by Christophy Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 http://forum.wmasg.pl/topic/79425-colt-1911/page__st__40#entry1907621 Fishbon kupił to koło dwóch tygodni temu, w środku przezroczysty cylinder, śrubki imbusowe przy okładzinach, srebrna lufa, czarny mag, więc to chyba nie jest stara seria, a widać oznaczenia są. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 http://forum.wmasg.p...40#entry1907621 Fishbon kupił to koło dwóch tygodni temu, w środku przezroczysty cylinder, śrubki imbusowe przy okładzinach, srebrna lufa, czarny mag, więc to chyba nie jest stara seria, a widać oznaczenia są. Aye, sir :D . Jeszcze z tego co widzę po zdjęciach innych r27, to ta "nowa generacja" ma o wiele ładniej zrobione malowanie - fajna matowa farba przypominająca tą z zamków shooters design (tylko bez fioletowo-niebieskiego odblasku :F ). Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Panowie, czy występował u któregoś z was problem ze spustem? Czasem jak nacisnę spust to cofnie się, ale kurek nie zostaje zwolniony, tylko jest ciągle napięty. Przy strzelaniu z kulek mi się tak nie robi, ale trochę irytujące to jest przy "bawieniu się" pistoletem. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 (edited) Przy praktycznie wszystkich 1911'stkach od Army które mam (3) był problem ze spustem, przy zwolnionym kurku bezpiecznik chwytu nie działał (można nacisnąć spust). Trzeba się trochę pobawić z samym bezpiecznikiem chwytu. Problem też występuje z kurkiem, w dwóch replikach pozycja pół-zabezpieczona była odłamana. W Gold Cupie trzeba było trochę pobawić się z kurkiem żeby działał (wcześniej pozycja pół-zabezpieczona przeskakiwała). Co ciekawe w R27 kupionym niedawno nie da rady wybić pina który trzyma gniazdo sprężyny kurkowej a co za tym idzie rozebrać dół :/ Jakieś sugestie ? Odnośnie oznaczeń: replika je posiada jednak na zdjęciach w sklepie są zamazane. Pytałem telefonicznie u Krakmana czy pistolet ma oznaczenia, powiedziano mi że ma to co na zdjęciach, gdy spytałem czy może ktoś fizycznie sprawdzić to mi powiedziano że nie mają czasu... Nie to nie, Gunfire nie robił łachy i tam też kupiłem. Pozdrawiam. Edited February 9, 2014 by Fboardpro Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Jakby ktoś chciał tanio magi do tego colta: http://airsoft.tiger111hk.com/p24377/BELL-Metal-24rd-Magazine-For-Bell-M1911A1-/-M1911-GBB/product_info.html - z fikuśną stopką magazynka MEU http://airsoft.tiger111hk.com/p24375/BELL-24rd-Magazine-For-Bell-M1911A1-%28Silver%29/product_info.html - klasyczne 1911 Jak widać - ceny jak za magi aegowe, więc opłacalne :D. Quote Link to post Share on other sites
Majk99 Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Witam czy ktoś używał TEGO właśnie maga? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1813 (do army r 27 oczywiście :P) dobrze działa? bo mi wypadł :icon_cry: i kulki wylatują ,bo część plastikowa przed uszczelką mi pękła P.S. a sam pistolet odłamuje kawałek 3 mm szkiełka z ok.10m :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Jeśli dobrze rozumiem to kup po prostu szczęki magazynka... Quote Link to post Share on other sites
Majk99 Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 yyy tylko się spytam: a jak je z maga wyjąć? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 wybić piny. Quote Link to post Share on other sites
pietrek1995 Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Czy do modelu R28 bd pasował każdy cylinder gazowy do Colt1911, czy np. te w standardzie TM odpadają? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Każdy nie. Ale te od standardu Marui i owszem, sam mam w swoim AIPa. Quote Link to post Share on other sites
AlCapone Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Wie ktoś, jak jest teraz z oznaczeniami, gdy zakupię r27 w taiwangun? Na zdjęciach ich nie widać. Quote Link to post Share on other sites
Jano_84 Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Szybkie pytanie - jaki tłok pasuje do tego ustrojstwa (bez przeróbek, żeby móc tylko go wymienić)? Prosił bym kolegów o linka. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 AlCapone - ja kupiłem na zbrojowni i były oznaczenia. A w TG pisali że "Stan jak na zdjęciach" czyli "mam cię w dupie, nie chce mi się sprawdzić". Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Jano - jakikolwiek w systemie marui :). Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Mogą też być ukryte pod warstwą farby. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Dobra, ja już nie wiem co pierdzieli mi się z repliką... Kupiłem nowe szczęki bo mi się złamały, i nowy zawór. Po wymianie zaworu dalej puszcza gaz. Kupiłem inny gaz i przedłużkę dyszy, zobaczę czy to coś da. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts