Padaka Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Mial kolor - niewidzialny - bo nikt v3 RS'a SWD jeszcze nie widzial :-) ... jesli sie myle - prosze o "namacalny" dowod. Quote Link to post Share on other sites
Voltarius Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 (edited) A ludzie jakoś piszą że jest v3 nawet na poprzedniej stronie... Edited October 14, 2011 by Voltarius Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 ... skoro tak twierdzisz... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 (edited) Pooojechali... http://www.asg.com.pl/SVD_Dragunov_SWD_M120_Real_Sword,p,5108.php 4 i pół kafla :icon_eek2: A ja od wypuszczenia na rynek pierwszych egzemplaży za bodajże 2200 zł do dziś czekałem aż cena nie co spadnie haha to spobie jeszcze poczekam... To nie jest wersja 3 czy 2... To jest wersja 1wsza. Oferta zamieszczona jest w KOMISIE jakbyście nie zauważyli. Z tego co mi wiadomo jest to wersja, która wisiała cały ten czas w Capri na półce i jest to replika NIEUŻYWANA. Dlatego tyle kosztuje. A ludzie jakoś piszą że jest v3 nawet na poprzedniej stronie... Na poprzedniej stronie nie znalazłem wzmianki o V3. Jeśli mówisz o tej replice za 4.500zł to napisałem powyżej cóż to jest. Edited October 14, 2011 by Jarmen Kell Quote Link to post Share on other sites
ludi2010 Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 (edited) Po wymianie precki na promyka, gumy na madbulla, mosfetu merf 3.2 mam przy strzeaniu bez kulek mam semi, jak włożę kulki do komory to zaczyna walić serią do ostatniej kulki, wiec dałem mosfet zbr-001, i dalej to samo. Co się mogło stać? Edited October 15, 2011 by ludi2010 Quote Link to post Share on other sites
Voltarius Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 V2 rożni się tylkko blachą do odblokowania GB. kolor i cylinder mam taki sam. Na pewno by nie zrobili body w macie, chromowany cylinder możne jest w v3?:) to w takim razie co on miał na myśli ? Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 (edited) Voltarius - nie zauważyłeś że ta sama osoba w tym samym poście twierdziła że nie ma matowej wersji RS'a jak i że nie ma chromowanego cylindra? Skoro nie miał racji w tej kwestii to czemu tak się upierasz że miał rację w innych kwestiach związanych z SWD RS'a ? Edited October 15, 2011 by Padaka Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Wczoraj widziałem wersję nr. 2 SWD i jakby nie patrzeć od mojego z zewnątrz różniła się tym, że stal była w odcieniu "matowym"... ale mogę być daltonistą... Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Orientujecie się gdzie w Polsce lub za granicą (lepiej to drugie) można kupić SWD RS V2? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Z tego co wiem - już ich nie produkują seryjnie. Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Dokładnie tak jak Lesio napisał. Pozostaje rynek wtórny, na którym to zresztą te repliki zaczynają być droższe niż kiedyś nowe w sklepie. P. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 To dlatego, że wyszły cymowe kopie w mocno konkurencyjnej cenie i rs boi się spadku popytu? Bo skoro to jest tak dobra replika to jest to dla mnie jedyne sensowne wytłumaczenie :( Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Raczej dla tego że jest repliką sięgająca już bardziej kolekcjonerskich półek niż niedzielnych jepanek... Dotychczas by mieć SWD musiałeś kupić RS'a, teraz możesz wydać 1/3 wartości i mieć CYME lub połowę i mieć CA. Logiczne jest w takim przypadku że "masowa" produkcja nie wchodzi już w grę... wręcz sądzę że już żadna... ... i dobrze :) pozostanie na rynku "koszerny" RS i cała reszta :) Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Dla zainteresowanych tematem - mój SWD RS'a idzie pod młotek :) ... znaczy się na sprzedaż nie na żyletki :) oferta już jest w komisie. Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 (edited) Na RedWolfie pojawił się RS ( nie znalazłem info o wersji) - cena poszła w dół -promocja 15% upustu - obecnie sprowadzenie go do PL w 5 dni to koszt ~$900 co daje przy dzisiejszym kursie ~3400PLN http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/ProductDetail?prodID=25795 EDIT: Natomiast na Ehobby są magi do RS'a ps nie mogłem już edytować. Normalnie jakieś super święto dla RS'o-maniaków :) właśnie zamówiłem sobie magi i zapasową komorę hopka :) innymi słowy RS zostaje w mojej zbrojowni. Edited November 25, 2011 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Jeśli ktoś byłby zainteresowany ciągnięciem dalej dyskusji odnośnie używania replik Real Sworda w Chinach - wątek został przeniesiony tutaj: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/119327-real-sword-a-chinska-armia/ A w tym temacie, proszę się trzymać.. ee, no.. tematu. :) Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 Odgrzebuję, czy ktoś znalazł jakiś zamiennik dla dyszy w naszym RSie? Mi się niestety połamała na zaciętej kulce. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 Ja też mam pytanie, potrzebuję dwie pierdółki. Zatrzask pokrywy, oraz sprężynkę antireversala, jest mi ktoś w stanie pokazać gdzie takie cudo dorwać? Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 (edited) Tu masz sprężynki: http://shop.ehobbyasia.com/real-sword-t3-gearbox-spring-set.html A z zatrzaskiem to co się stało? Tego nie da się zepsuć (chyba, że się bardzo chce) @penio dysza też jest: http://shop.ehobbyasia.com/real-sword-air-seal-nozzle-for-rs-svd.html Edited March 1, 2012 by WscieklyWaz Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 (edited) Sporo częście do RS'a mieli swego czasu na WGC i Redwolfie. Edited March 1, 2012 by Padaka Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Moglibyście napisać o sprawowaniu się waszych swd ? ( awaryjność, przebieg, bebechy ) Chciałem sobię RS'a sprawić, ale nie wiem jak z wytrzymałością, a chciał bym aby miał ok 550fps. Z góry dzięki za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Podłączam się pod pytanie - jak długo podziała RS przy 550 fps? Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Wstawiasz na stocka M150, które powinno dać jakieś 550-560 fps. U mnie po roku użytkowania (jakieś 4k kulek) oznak zużycia brak. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Odgrzewam kotleta. Zdjąłem ostatnio RSa z ściany i chciałem nim popykać, trochę się zacina bo to v.1. Pytanie, czy dobrym pomysłem jest lekko ściąć kostkę stykową w miejscu kontaktu z przerywaczem, tak by po zakończeniu cyklu przerywacz łatwiej opadał do swojej wyjściowej pozycji? Czy lepiej przyciąć tylną ściankę kostki, w miejscu pazura spustu i przyciąć zwój sprężynki kostki? Które wyjście byłoby lepsze i czy ewentualnie wyeliminuje to te zacinki? Według mnie tak, ale wole się spytać wyższej instancji by czegoś nie skopać. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Witam. Piszę tu, bo mimo pojawienia się SWD Cymy ciągle to nie jest bardzo popularna replika. Czy ktoś z Was ma może zatrzask pokrywy komory zamkowej (receiver cover pin) produkcji RS lub Cymy (czy też inny pasujący; CA i A&K nie pasują) na sprzedaż lub wie, skąd takowy można wytrzasnąć? Wszelkie oczywiste możliwości już wyczerpane (właściwie wszystkie sklepy w Polsce sprzedające SWD Cymy lub RS). Pozdrawiam, Lao Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts