Gallain Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Orientujecie się może, w jakim Polskim sklepie można dostać stockowe lub wzmacniane tłoki oraz głowice tłoków do SWD RS? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 To może inaczej: czy tłok do PSG-1 z 19 zębami podejdzie? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4628 I czy wytrzyma M150? Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 pasować będzie - czy 150 wytrzyma ? hmmm Aluminiowy Sysytemy do PSG-1 pasuje i wytrzymuje u mnie 170 - (tłok odchudzam nawiertami) Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Przecież pod m150 działa dobrze stockowy tłok od RS - parę tłoków montowałem w cymie od RS i ludzie nie narzekają - przynajmniej te co były swego czasu do sprzedaży na gunfire - chyba że to były wzmacniane tłoki ale nie podejrzewam ich o to... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 ktoś tam szukał repliki do kupienia http://allegro.pl/swd-real-sword-i3150403270.html Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Dostawa RS w Gunfire. Jest SWD w 2 wersjach: z i bez lunety. Quote Link to post Share on other sites
Kirdanek Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Nabyłem niedawno drogą kupna SWD w Gunfire. Dragunow dotarł był do mnie dziś przed południem. Z zaskoczeniem stwierdziłem, że nie ma części zapasowych, o których tutaj pisano wcześniej. I pojawia się pytanie: czy w Gunfire coś zakombinowali, czy Real Sword przestał dodawać "zapasy". Ktoś z Was się orientuje w tym temacie? Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Mniej więcej od czasu wypuszczenia drugiej serii nie dodają już zapasowych zębatek i tłoka. Wcześniej dodawali jako bonus za obsuwę w terminach dostaw. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Mam pytanie: czy komora w RSie też jest tak zrobiona że te "pokrętło" z dystanserem na gwincie ma na komorze straszny luz boczny? Mam cyme i jest to dla mnie chyba problem :F Chciałbym sie dowiedzieć czy rsowa komora to też takie "coś". Jeśli RSowa jest sztywna, to bede musiał upolować gdzieś :F Quote Link to post Share on other sites
Mjentus Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 RS dostępny w WGCShop. Koszt : 919$, w przeliczeniu na dzisiejszy kurs dolara to : 2784 PLN bez przesyłki. Quote Link to post Share on other sites
Danielskii Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Udalo mi sie dograc deal i raz uzywany RS bedzie w moich lapkach za 450e:) mam teraz pare pytan: ze wzgledu na to ze siedze w Irl musze zmienic sprezyne tak zeby miala max 328fps inaczej nie wpuszcza mnie na site. myslalem ze wymienie sprezyne wloze precke plus gumke. mozecie mi polecic cos tak zebym nie przekroczyl tych diabelnych fpsow a mial w miare zasieg na replice. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Zostaje ci wymiana sprężyny, i dokładne ustalenie fps (tam u was to robią to odchudzając/dociążając tłoki), a potem naprawdę dobra precka i HU>. Quote Link to post Share on other sites
hardboiled Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Posiadam RS-a SWD niestety na sprężynie 160 łapie nieszczelność w zespole komora gumka dysza. Dlatego, mam pytanie do posiadaczy RS-a z wysokimi osiągami: jakich gumek używacie? Na sprężynie 160 z odchudzonym tłokiem systemy mój SWD osiąga 550-560 FPS. Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Spróbuj zieloną G&G. Dodatkowo wywal śruby pozycjonujące komorę hop up do lufy zewnętrznej i zrób docisk komory do szkieletu GB na sprężynie. Quote Link to post Share on other sites
TECQ Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 U mnie, po założeniu tych śrub fps wzrosły o ok. 12 (mierzone zaraz przed montarzem srub ze sprężyną dociskającą hu i po montarzu). Ale nie o tym chciałem pisać. Montował ktoś ostatnio jakiś inny tłok (dostępny w polsce) niż stokowy? Z racju braku tłoka systemy zastanawiam się, czy podejdzie np. shs po sfrezowaniu połowy zębów? Stosował ktoś takie rozwiązanie? Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 M160 ==> 638 FPS. Quote Link to post Share on other sites
chmiel23 Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Orientuje się ktoś gdzie można nabyć SWD od Real Sworda, najlepiej w Europie? Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted February 28, 2018 Report Share Posted February 28, 2018 (edited) Korekta m160 daje 560 fps. Poprzednie zapewnienia serwisanta wyssane z kosmosu, chrono zwerfikowało Edited February 28, 2018 by Mati86 Quote Link to post Share on other sites
chmiel23 Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Panowie na jakich gumkach do hopa najlepiej śmiga SWD? Obecny set na SP 160 Guardera daje 590 fps przy lufie PDI 6,05 690mm i zielonej G&G zostawionej przez poprzedniego właściciela i teraz myślę nad wymianą :) Quote Link to post Share on other sites
FullX Posted December 12, 2018 Report Share Posted December 12, 2018 Mam pytanko bo nie znalazłem informacji - czy oryginalne PSO-1 z palnego jest w osi lufy, czy trzeba jakoś przerabiać? Quote Link to post Share on other sites
Marcus Polonus Posted December 12, 2018 Report Share Posted December 12, 2018 Jaskółczy ogon jest montażem takiego typu, że celownik nie będzie w osi lufy (lunety i kolimatory dedykowane są z lewej strony, a risy często wystają z prawej). Quote Link to post Share on other sites
FullX Posted December 14, 2018 Report Share Posted December 14, 2018 Dzięki. A jak sobie z tym radzicie? Oryginalna podróba rs pso-1 też jest z boku? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 14, 2018 Report Share Posted December 14, 2018 Adaś niemal wszystkie wojenne i powojenne wynalazki radzieckie, mają optykę montowaną z lewej strony. W tym replika swd od rs. Pso, posp i pochodne, z zespolonym montażem, zawsze są przesunięte na lewo od osi lufy. Z montażami dedykowanymi z szyna 22mm jest różnie, mają przesunięcie na lewo lub na prawo od osi lufy, żeby były osiowo to trzeba podłubać i przerabiać. Quote Link to post Share on other sites
Marcus Polonus Posted December 14, 2018 Report Share Posted December 14, 2018 @FullX Generalnie nie trzeba mieć celownika w osi lufy. Dobra luneta (oryginalny Posp/Pso/Po na pewno) pozwala na wyregulowanie i wtedy poza faktem, że siatka w celowniku jest po prawej stronie to nie niesie ze sobą żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
FullX Posted December 22, 2018 Report Share Posted December 22, 2018 Dzięki Lufa stockowa jaką ma średnicę? To jest faktycznie 6,05? https://www.evike.com/products/31063/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts