Guest Nazgool Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Odkręcanie powoduje dociskanie HU, więc silniejsze podkręcanie. Czy Ty przypadkiem nie masz odwrotnie założonego pierścienia dociskającego kulkę ? Zakręcanie czarnej nakrętki powoduje, że sprężyna popycha pierścień, a ten naciska mocniej kulkę. Replika powinna strzelać w dół. Zaś odkręcanie powoduje zmniejszenie nacisku na kulkę i replika powinna strzelać w górę. W każdym razie HU mojej emki tak działa. Tylko kwestia latania na boki kulek w końcowej fazie lotu (nawet na 0.28). Na jakim gazie ? Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Panowie napiszcie jasno jak jest z celnością. Dla mnie to jest jeden z podstawowych parametrów. Zależy mi na zakupie takiej repliki ale wyglądu, odrzutu i klimatu nie mogę postawić nad przyjemność z trafiania w to w co celuję :) HU działa czy trzeba przerabiać/wymieniać? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Czy Ty przypadkiem nie masz odwrotnie założonego pierścienia dociskającego kulkę ? Zakręcanie czarnej nakrętki powoduje, że sprężyna popycha pierścień, a ten naciska mocniej kulkę. Replika powinna strzelać w dół. Zaś odkręcanie powoduje zmniejszenie nacisku na kulkę i replika powinna strzelać w górę. W każdym razie HU mojej emki tak działa. Na jakim gazie ? Ad 1 rzeczywiście co do regulacji HU, to tak jak mówisz. Ad 2 Propan Bernzomatic, ale wydaje mi się, że to wina smarowania, teraz kulki lecą trochę lepiej. Jakich używacie u siebie kulek? Myślę że 0,3 byłyby lepsze... Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Wczoraj przestrzelałem na 0,25 GG i pod koniec lotu kuleczki śmigały niemiłosiernie w górę. Jednak to nie jest najwiekszy problem:d Obluzowała się śróbka przytrzymująca TĄ CZĘŚĆ ( podałem vfc, ale to tak poglądowo) i o mały włos jej nie zgubiłem w lesie. Panowie dokręcać śróbki! :D W piątek bede strzelał z 0,30 blaster zobacze, może będzie poprawa w torze lotu. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 (edited) 0.4 Madbull A co smarujesz ? Ile oleju do adaptora ? Edited July 30, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 0.4 Madbull A co smarujesz ? Ile oleju do adaptora ? Używasz 0,4? Też na propanie? (mierzyłeś może ile fpsów na nich masz?) Smaruje prowadnicę, bolt carrier'a i uszczelki na nozzle. Sylikon do magazynków (na zawór). Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Używasz 0,4? Też na propanie? (mierzyłeś może ile fpsów na nich masz?) Smaruje prowadnicę, bolt carrier'a i uszczelki na nozzle. Sylikon do magazynków (na zawór). Tak 0,4 na propanie 480 - 500 fps. Czym smarujesz uszczelki ? Olejem silikonowym ? One potrzebują tylko lekkiego masażu olejem. Z silikonem do magów to sorry nie rozumiem. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 (edited) Tak 0,4 na propanie 480 - 500 fps. Czym smarujesz uszczelki ? Olejem silikonowym ? One potrzebują tylko lekkiego masażu olejem. Z silikonem do magów to sorry nie rozumiem. Chodziło mi o olejek silikonowy... A psikam do zaworu górnego w magu co jakiś czas :) Zespół cylindra nasmarowałem na samym początku (uszczelki na tej dyszy) Te 480-500fpsów przy 0,2 oczywiście :P Edited July 30, 2009 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 (edited) Chodziło mi o olejek silikonowy... A psikam do zaworu górnego w magu co jakiś czas :) Zespół cylindra nasmarowałem na samym początku (uszczelki na tej dyszy) Te 480-500fpsów przy 0,2 oczywiście :P No tak, ja mówię o M4. M4 i SCAR mają taki sam system gazowy, a 480 - 500 przy 0.4. Przy 0.2 nie testowałem bo za lekkie. Po co olej do zaworu ? I pytanie dodatkowe - oglądałeś lufę wewnętrzną od środka ? Czysta ? Edited July 30, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
eso Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Boże to ile to ma na 0.2g :strach: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 No tak, ja mówię o M4. M4 i SCAR mają taki sam system gazowy, a 480 - 500 przy 0.4. Przy 0.2 nie testowałem bo za lekkie. Po co olej do zaworu ? I pytanie dodatkowe - oglądałeś lufę wewnętrzną od środka ? Czysta ? Yy, to ja muszę w takim razie sprawdzić swoje cudo bo jakoś szczerze wątpię w 500 fpsów na 0,4... olej do zaworka daję zamiast do propanu (mam starą wersję adaptera). Tak lufa była czyszczona, a skupienie się polepszyło, czekam teraz na weekend, dokładnie ją przetestuję i dam znać jak z zasięgiem i celnością. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 może jest tak, że z racji dużej siły całego systemu waga kulki nie ma znaczenia? Quote Link to post Share on other sites
Bananczyk Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Obszerna prezentacja SCARa Czarny SCAR Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Panowie, dostaliście w paczce szybkoładowarke? Zamawiałem na wgc i takowej nie otrzymałem:/ Quote Link to post Share on other sites
Gabang Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Dostałem (evike). Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 A teraz niech mi ktoś pięknie powie ile magów GG da się nabić z jednej butli i jak śmigają kulki powyżej 0,3. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Dzis na 1 nabiciu gg wywaliłem 4 magi. kulki 0,25, gdyż 0,30 zapomniałem zabrać, lecą do góry. Zauważyłem, że pod koniec magazynku gdy gg jest już mało, przestał działać boltcatch. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 A teraz niech mi ktoś pięknie powie ile magów GG da się nabić z jednej butli i jak śmigają kulki powyżej 0,3. ok 10g gazu na 1 magazynek, czyli propan starcza (400g) na 40 magazynków. 1 magazynek to 2x30kulek. Czyli max do 2,5tyś z butli Propanu. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 To czemu mówią że butla starcza na 500-600 strzałów z butli green gazu? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 0,4 i 500fps? Sorki ale w RAM'ach nie łatwo tyle wyciągnąć. Na 0,2g było by pewnie z 700fps. Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 500, 700 może być i 1000 i co z tego jak kulki latają gdzie chcą..... Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 (edited) Poniżej 0,30 to może i tak. Na 0,30 było ok. Edited August 3, 2009 by Dudek Javny Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 (edited) 0,4 i 500fps? Sorki ale w RAM'ach nie łatwo tyle wyciągnąć. Na 0,2g było by pewnie z 700fps. Co decyduje w WE GBB o fps ? Edited August 3, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
eso Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Rodzaj gazu Waga kulki przepustowość zaworu siła "hammera" Średnica lufy Czynników jest sporo. Ciekawe co sprawia tak wysoką Vp? Quote Link to post Share on other sites
Bananczyk Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Recka jak wiele innych ale za to czarny SCAR http://www.youtube.com/watch?v=mCe65eOk4kc http://www.youtube.com/watch?v=AyPh6AFKvW4 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts