Perski102 Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Spadła moc , bo pewnie npas jest "dokręcony" - co skutkuje słabą energią . Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Wiesz kręciłem nim w obie strony. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 I wraz tak samo ? Jeśli tak to na 99% źle złożyłeś :P Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Bardzo możliwe bo jest kilka możliwości montażu.Szkoda że Ra-tech nie wypuścił poradnika jak to zrobić jak miało to miejsce przy m14 i kac pdw.Ale mniejsza z tym wątpię że na "dobrze" zamontowanym npasie uzyskał więcej niż 450FPS. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Nawet 500fps powinno byc - podobnie jak eMki WE (stary system closed bolt ) wyciągały 500fps na starym typie npas . ( choc w stocku miały 400fps ) Nowy system powinien dac te 500fps , a filmik jeszcze to potwierdza . Polskie znaki... pj Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 (edited) Npas CB i OB to dwa całkowicie różne żeczy,więc nie ma co się sugerować że w closed bolt coś tam ... Chciałbym zobaczyć ten filmik gdzie replika z npas wyciąga te 500FPS. Pisz po polsku... pj Edited January 25, 2012 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 (edited) Spolszcze dla potomności obrazkowo topic stąd: http://team-fsa.forumperso.com/t1358-tuto-montage-canon-et-hop-up-ratech-sur-g36c-we bo mogą być problemy jak ze mną , to co wg nich jest w prawo to dla nas jest w lewo :P No więc tak: 1. Zaczynamy od odkręcenia barrel nuta (na forum jest napisane w prawo, ale zdjęcie jest dwuznaczne, bo z naszej perspektywy to lewo, a z 1 osoby prawo) 2.Odkręcamy śrube imbusem 1mm i oddzielamy 3.Odkręcamy małą śrube i rozdzielamy na 2 połowy 4.Wymieniamy to co mamy, i zakręcamy na jakimś lakierze do paznokci albo cuś, żeby się śruby nie luzowały. No to ja jestem uradowany bo wreszcie ustabilizowałem ciut lufe + już da się odkręcić zaklejony gwint ;) Swoją drogą nie wiem po co był klejony, skoro był zabespieczony z tyłu oringiem. Edited February 1, 2012 by grzesio93 Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Przy gumce Ra-techa trzeba jeszcze odwrotnie założyć dystanser. Polecam tą niemiecką stronkę. http://forum.weairsoft.de/index.php?page=Thread&threadID=1404 Quote Link to post Share on other sites
Tofikos Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 (edited) Właśnie zacząłem kombinować przy swoim g36 i nurtuje mnie kilka zagadnień... Po pierwsze nie wiem czy dobrze załapałem zasadę działania pewnych części, ale mam pewien pomysł... w "tylnej" części cylindra są dwie "podpory" na których opiera się dysza/zawór cylindra (chodzi o to, co według tutoriala z poprzedniej strony należy spiłować aby "wszedł" poprawnie NPAS). Czy mam rację sądząc, że gdyby je delikatnie podpiłować to również na stock'owej (tzn. takiej, która nie jest NPASem) dyszy nieznacznie zwiększyłaby się prędkość wylotowa? Jakby się dało wykręcić do około 430-450 fps na greengazie przy dłuższej lufie to by było miło... Po drugie wczoraj zamontowałem z ciekawości w miejscu dyszy coś takiego: http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=166&products_id=6315&name=Big_Dragon_-_Zawor_Cylindra_HiCapa#!prettyPhoto część co najlepsze bezproblemowo pasuje (bez tej uszczelki, co jest w zestawie - z uszczelką to nawet do hi-capy nie chciało za bardzo wejść...), jednak z powodu braku chrono nie jestem w stanie określić czy cokolwiek zmienia... Trzecia i ostatnia jak na razie kwestia: wie ktoś coś więcej o zestawie, do którego link podał Ryba1993 ( http://www.evike.com/product_info.php?products_id=35699 )? Moc nie jest trochę przesadzona? jak z działaniem i kulturą pracy? Edited March 5, 2012 by Tofikos Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Co do przeróbki stockowej dyszy by podnieść moc to owszem jest to możliwe tak właśnie jest przerobiona ta dysza high fps z evike.Sam się wkurzyłem że dysza za 60$+VAT i Cło (30$ dysza i 30$ Przesyłka) jest tylko przerobioną srockową dyszą. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Co do przeróbki stockowej dyszy by podnieść moc to owszem jest to możliwe tak właśnie jest przerobiona ta dysza high fps z evike.Sam się wkurzyłem że dysza za 60$+VAT i Cło (30$ dysza i 30$ Przesyłka) jest tylko przerobioną srockową dyszą. Mógłbyś podrzucić linkiem, albo zrobić zdjęcia o ile jest to przypiłowane? Kurcze, chyba znowu zakupie chrono. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Co do przeróbki stockowej dyszy by podnieść moc to owszem jest to możliwe tak właśnie jest przerobiona ta dysza high fps z evike.Sam się wkurzyłem że dysza za 60$+VAT i Cło (30$ dysza i 30$ Przesyłka) jest tylko przerobioną srockową dyszą. Ryba prawie bankowo żadnego cła i vatu nie zapłacisz od takiej wartości paczki, celnicy nawet jej pewnie nie otworzą. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Paczka byłą robiona w dwie osoby i wartość była większa. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Dziś mierzyłem gietę na chrono niestety dość mocno się rozczarowałem bo moc jaką uzyskałem to raptem 430-440FPS czyli ponad 100FPS mniej niż deklarowane przez producenta dyszy. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Jesteś pewien że masz szczelność na niej? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Tam w sumie nawet nie ma gdzie powstać nieszczelność. Używam GG formy WE jak jest z jego właściwościami ? Quote Link to post Share on other sites
FlorChuck Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 długość i średnica lufy też ma znaczenie. Jak będę miał możliwość to sprawdzę o ile u mnie wskoczyło po wstawieniu lufy falcon 6,03mm 460mm WE G39 RAS na starej lufie wyszło mi 420fps z npas na maksa (w sumie wtedy było też około 10C) Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 No i urwałem już trzecią rączkę przeładowania,macie jakiś patent na ich wzmocnienie lub wiecie gdzie można kupić taką metalową ??? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 No i urwałem już trzecią rączkę przeładowania,macie jakiś patent na ich wzmocnienie lub wiecie gdzie można kupić taką metalową ??? Łącznie ze mną - to czwartą :biggrin: Niestety też myślałem czy można gdzieś dostac taką rączkę - niestety nie da się . Pozostaje jedynie zrobienie przez kogoś na maszynie CNC . Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Wiem że PDI produkuje takowe ,ale są dostępne tylko w Japonii. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 A jakaś z repliki AEG nie podpasuje ? Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 To stąd sie nie da zamówić? Na pewno ? http://www.x-fire.org/we_gbb/g39/handle/e.handle.html Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Rączka przeładowania musi mieć jakiś numer części, napisz maila do WE z pytaniem czy nie sprzedają tego bezpośrednio. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 Mam kolejne pytanie,jak u was spisuje się gumka Ra-techa biała przy stockowej lufie??? Quote Link to post Share on other sites
FlorChuck Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 zamówiłem na ehobbyasia gumke ra tech miała być przezroczysta dostałem niebieską... To jakas duża różnica? (poza kolorem oczywiście) przysłali mi zły produkt czy po prostu ra tech robi w różnych kolorach gumki hop up? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts