gloomer Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 Ustawienie lunety i magia :D. Ja teraz mam gumkę zieloną GG przez co mój uber dystnaser podkręca mimo wyłączonego HU(niby do skrócenia) Ale idealnie się tak zgrał że najpierw widzę jak kulka idzie prosto po krzyżu po czym wchodzi w parabole i wraca na krzyż na mój maksymalny zasięg snajpy. Czyli na mniejszym dystansie po prostu muszę skierować krzyż niżej chociaż może też to sprawiać problemy bo lepiej mieć ciągle kulkę w krzyżu i jak coś wyciągać krzyż do góry, ale jak skrócę dystaner i strace gumkę HU (kolejną) to wtedy strach wsadzać nową zieloną GG bo ta mi się jakaś akurat supcio trafiła od kolegi :D. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 @Indywidualista Może Cię zaskoczę, ale to nie blog gdzie się emancypuje każdą pierdołą i drobnym przeżyciem. Polecam pejsbuka... Zrozum, że te repliki są na rynku 5 lat i przerabialiśmy już chyba każdą konfigurację (z granatnikiem włącznie). Nie ma sensu dzielić się tu wszystkim, bo co kogo w sumie obchodzi, że nie wiesz co kupić, nie wysłano CI paczki na czas albo nie pasują Ci części. Nie stanowi czy jesteś obcokrajowcem czy nie, to podforum zobowiązuje - przeczytaj reckę i jeśli czegoś w niej nie ma to pytaj, pisz konkrety, a pogadać sobie możesz na czacie. Nie, nie mam złego humoru, tylko mnie to biadolenie wpienia już. Tęsknię za Viperem... Wezmę się niedługo za czystki i ten syf ograniczę do 5 stron! Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 (edited) Kumam. ...abyście się nie znudzili... Zamieniłem czeską gumkę na Systema Energy (czarna). Podobnie jakoś nie tak skręciłem replikę, bo kiedy po przeładowaniu puszczam suwadło, nie zawsze wraca ono w poprzednią pozycję. Czyli tłok nie zawsze wchodzi w komorę tylko hamuje go taki met chowający się występ przed gumką. Za dobrze skręciłem? Starałem się aby wszystko było ciasne = szczelne. Jeszcze zauważyłem (chyba o tym wiecie?), iż czeska gumka od wewnątrz w miejscu gdzie plastikowy cylindryk dociska gumkę do kulki, pogrubienie ma kształt ... dupy = składa się z 2-ch garbów. Natomiast Systema ma 1 częściowe pogrubienie (wałek). Edited December 10, 2014 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 To coś zmienili w czeskiej gumce bo wcześniej miała cycka a nie dupę jak to określiłeś :D. Co to wchodzenia dyszy w komorę ja po prostu cały cykl przeładowania wykonuję ręką i nie puszczam aby swobodnie suwadło poleciało w siną dal. U mnie zauważyłem, że dysza lekko kątem jakby wchodzi w komorę bo mam na jednym boczku trochę przetarną ale wszystko bangla jak talala. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Trzeba dobrze włożyć w body i wypozycjonować zespół lufy - wbrew pozorom ma możliwość regulacji tymi śrubkami dociskowymi, tak by dysza wchodziła bez tarcia o ścianki komory. Budowa swd jest łopatologiczna, jednak tuning już nie jest taki oczywisty i prosty. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 (edited) Dzisiaj na serwisie wylądował SWD od KOER(38 rembrand A&K). Dwa springi w zestawie, pierwszy to długopisówka, że napinałem go jak czeską konwersje CO2, a drugi spring niby m155 to ma długość jak sprężyny przeznaczone do VSR, L96 itp. przez co nie ma opcji aby zamontować go w SWD. Jaja wam powiem jak berety z tymi chińczykami :icon_biggrin:. Po dwie śruby kontrujące lufę na stronę Nie można rozpołowić frontu Dysza dłuższa ale węższa niż w moim SWD przez co o szczelności można pomarzyć. Edited December 12, 2014 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Po dwie śruby kontrujące lufę na stronę Nie można rozpołowić frontu Dysza dłuższa ale węższa niż w moim SWD przez co o szczelności można pomarzyć. Sam tak będziesz miał za chwilę żeby lufa siedziała stabilnie ;) Swój front też próbowałem kleić bo strasznie skrzypiał. Na to wygląda że skopiowali z AtoZ'a, tam także dysza węższa i dłuższa niż stockowa A&K i gumki do tego praktycznie nie do dostania... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Aaaa i gumka HU już normalnej długości ale brzuszek typu bax. No właśnie będę robić niedługo operacje usztywnij lufę xd. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Czystka zakończona. Ile stron widzą zwykli "zjadacze chleba"? Wydaje mi się że ok. 17 stron. Niestety rozkręcanie repliki padło - fotek nie udało się odzyskać. Poza tym recka została zupdatowana o: nowe sprężyny, komory, gumki klasyfikację luf prec. opisy konwersji gazowych oznaczenia na ostrej odnośniki do artykułów i tematów pokrewnych garść fotek. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 17 :icon_wink: Przydałoby się dopisać o czeskim montażu lufy w "jak stabilizowaliście lufę zewnętrzną? jeśli dodatkowe otwory w body, to ile i w jakich miejscach nawiercaliście?". Jestem w stanie dostarczyć zdjęcia jak wygląda toto w replice. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Dostarcz, dorzucimy,. Jeśli ktoś szuka cycuś montażu niskiego do swd z obejmami do optyki http://wmasg.pl/pl/consignment/show/604267 Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Do osiągów można dodać mój przypadek :) SWDS od A&K lufa - stock komora - stock sprężyna - M170 Tornado gumka - czarna JBU (poduszka BAX) głowica cylindra - produkcja Bart-a 613 +/- 2fps Wszystko ładnie szczelne, hop-up z teflonem, w komorze zmieniony dystanser dociskowy. Stockowy oring na tłoku nadawał się tylko do wymiany, na tym samym zestawie i stockowym oringu było 570-580fps. Nie chciał się uszczelniać w cylindrze, miał za małą średnicę zewnętrzną. Dobrałem minimalnie większy z dawno już kupionego chińskiego zestawu oringów, powstał efekt strzykawki. Na głowicy cylindra jest podwójna poduszka, co daje cichszy dźwięk uderzenia tłoka podczas strzału oraz kilka fps mniej (byłoby pewnie w okolicach 630fps). Teraz sprawa gumki hop-up. Otóż bardzo się zdziwiłem, jak mając do wyboru czarną Systema, zieloną G&G i dawno już kupioną czarną JBU, najlepiej z dyszą uszczelniła się ta ostatnia. Dodatkowo dwudzielna poduszka przekonała mnie do tego, by dać jej szansę. Testów zasięgowych jeszcze nie robiłem, przyjdzie na nie pora na dniach, jak będzie w miarę bezwietrzna pogoda. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 (edited) Widzę, że te wypociny każdego z nas znalazły jakieś praktyczne zastosowanie w postaci uzupełnienia recki :maniak_OK: Z tego co udało mi się tu przeczytać dysze od Barta trzeba lekko przerabiać, co za tym idzie jest szansa, że uda się ją tak zeszlifować, że uszczelni się z komorą pps'a. Więc jeśli kupię i da radę to złożyć tak żeby kołnierz się uszczelniał to może jest jeszcze szansa dla tej komory. :icon_lol: Nwm czy pisałem, komora pps ma też problem który powoduję wspomniana ogólna ciasnota a mianowicie źle umiejscowione to miejsca na śruby podtrzymujące lufę w jednej pozycji, teoretycznie mają wejść z tego co widzę w rowki na lufie ale zatrzymują się 1mm przed... do tego ich szpiczasty kształt docisku powoduje, że jak ktoś tego nie zauważy to zniszczy lufę :hahaha: PPS to zapewne skrót od PerfekcyniePirdolniętaSprawa... albo ProdukujemyPopsutySprzęt albo ProdukujemyPrawdziwySyf, no opcji jest całkiem sporo a sens ten sam. Edited December 18, 2014 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Widzę, że te wypociny każdego z nas znalazły jakieś praktyczne zastosowanie w postaci uzupełnienia recki :maniak_OK: W zasadzie, to o to właśnie chodzi. last podaj mi jeszcze wymiar wewnętrzny komory czeskiej, chodzi o otwór na dyszę. Tekst o pps uzupełniony. Znalazłem fotki z naprawy płaskich mb i uzupełniłem osiągi o kilka konfiguracji. Wrzuciłem również Buńkową fejworyt czeską stabilizacje lufy. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Znalazłem ciekawostki: Bipod 1 http://www.ebay.pl/itm/Metal-Bipod-for-Airsoft-SVD-Series-Sniper-/380882047842?pt=UK_SportingGoods_Hunting_ShootingSports_ET&hash=item58ae56d362 Bipod 2 http://www.ebay.pl/itm/ASG-UNIVERSAL-BARREL-MOUNT-BI-POD-SVD-M14-AIRSOFT-TARGET-17475-SHOOTING-/121394796604?pt=UK_SportingGoods_Hunting_ShootingSports_ET&hash=item1c43b1983c Ładownica http://www.ebay.pl/itm/Original-Magazin-Tasche-fur-SWD-Dragunow-SVD-Dragunov-sniper-rifle-bag-pouch-/141121163945?pt=Militaria&hash=item20db7a12a9 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Jak dla ciebie to są ciekawostki, to 100lat za murzynami jesteś.... O bipodach było jeszcze w starej recce. Ładownica na magi parciana, ruska - dobra do reko, ale na zwykłe strzelanki to raczej średnio wygodna. Polskie były jednolite zielone, brezentowe. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 (edited) W temacie ładownic jakby ktoś jeszcze nie widział: http://www.miwo-mili...agazynki-do-SWD Co do wymiaru komory, zmierzę jak będę zmieniał dyszę. Załatwię to za jednym razem, są jakieś dane do porównania? Mógłbym wtedy porównać różnicę żeby nie przesadzić ze szlifowaniem. Edited December 19, 2014 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 ...nie to że jestem wrażliwy... Mendi - o co Ci chodzi??? Czemu się czepiasz? Do czego te murzyny? Czytałem o bipodach. Jestem świadom pochodzenia tych ładownic. Ja osobiście tego nie potrzebuję. Ale skoro jest to post o SWD, to zakładam, że komuś to może być ciekawym. To że jesteś adminem - nie daje Ci prawa na takie zachowanie! Nie jestem gówniarzem i nie akceptuję takiej mowy do siebie. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 (edited) ...nie to że jestem wrażliwy... Mendi - o co Ci chodzi??? Czemu się czepiasz? Do czego te murzyny? Czytałem o bipodach. Jestem świadom pochodzenia tych ładownic. Ja osobiście tego nie potrzebuję. Ale skoro jest to post o SWD, to zakładam, że komuś to może być ciekawym. To że jesteś adminem - nie daje Ci prawa na takie zachowanie! Nie jestem gówniarzem i nie akceptuję takiej mowy do siebie. 100 lat za murzynami, to takie powiedzenie, być nie na czasie, nie w temacie, tak czy owak to już było, bez żadnych rasistowskich podtekstów. Mendi'ego nie zmienisz, musi trzymać fason bo inaczej ludzie robią pierdolnik na forum a miękki mod to dupa nie mod. Wierz mi lub nie ale w jego wypowiedzi nie było nic uszczypliwego, zgryźliwego, czy czepialstwa... przywyknij do takiego łagodnego obycia z modami na forum bo są tu tacy że zdalnie jak zacznie nad tobą pracować to nazajutrz nie jesteś w stanie ruszyć ani ręka ani nogą ;) Ogólnie na lufie nic nie wieszamy bo ani lufa ani body nie są ze stali a o ładownicach odpisał konkretnie. Także póki co trochę wychodzi na to że czepiasz się że ktoś się przyczepił, lepiej przemilczeć, nikt tu nie miał lekko na początku z modami ale z czasem się wyrobisz ;) Może Mendi tego nie zauważy w co wątpię skoro dopiero co wywalił 3/4 śmieci z tematu, a jeszcze wcześniej 9/10 ;) Tu nie zostaje się modem bez powodu i byle kto nie dostaje tej funkcji, śmiał bym twierdzić że nasi politycy są mniej odpowiedzialni, poważni i wyważeni niż modzi na tym forum... szanuj ich pracę i ich metody ;) Może jednak daj w sygnaturze info że uczysz się polskiego i prosisz aby w kierunku twojej osoby nie używać przysłów, mowy ulicznej czy jakichkolwiek zwrotów które mogły by zostać źle odebrane lub niech od razu w nawiasie dają określenie/opis zwrotu to się ich szybciej nauczysz :) Tutaj kolor skóry i wyznanie nie ma znaczenia ważne żebyś się przyznawał do trafień... terminatorów chyba nikt poza rdzą nie lubi :D Edited December 19, 2014 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Gratuluje #100 posta na forum który zapewne będzie odpowiedzią na posta powyżej i znajdzie się poniżej tego co właśnie czytasz :icon_lol: Zielone gumki gg nadal są słabe czy już im przeszło? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Słabe ;P. Dziś się pochwalę - znalazłem w pudle z częściami do SWD 2 nowe G&G sprzed 2 lat.... I tu mam pytanko - w razie czego miałby ktoś zatrzask na lufę ze stockowej komory do A&K? Zgubiłem tą piękną część i nie mam jak poskładać karabinu (dobra mam jak, ale wolę z zatrzaskiem;)). Oczywiście za małe pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
Nor Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Cześć wszystkim. Tak w temacie jakby ktoś poszukiwał to mam na sprzedaż praktycznie nówkę sprężynę M170 Guardera :) Jeśli byliby jacyś zainteresowani to zapraszam na PW. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Cześć wszystkim. Tak w temacie jakby ktoś poszukiwał to mam na sprzedaż praktycznie nówkę sprężynę M170 Guardera :icon_smile: Jeśli byliby jacyś zainteresowani to zapraszam na PW. Pozdrawiam. Jeśli z nowej serii to szkoda sobie gitarę zawracać (dla niektórych czyt.: nie warto się nad tym pochylać i zastanawiać nad kupnem). @Indywidualista weź ty mnie nawet nie osłabiaj.. wrzuciłeś linki do części, które są znane od bardzo dawna, a poza tym ceny są średnio 2,5x razy wyższe niż w naszych sklepach. Zauważ, że nie czepiam się Lasta, Mikadorusa czy innych, bo nie mam za co. Nie obchodzi mnie w jakim wieku jesteś ani skąd, masz pisać normalnie, a jak nie to czyszczę posty i wnioskuję o bana. Nie podoba ci się - pisz do admina lub zmień forum. @Mikadorus Puść mi pw z adresem, wyślę ci tą cześć. @Last Wymiary w komorach wrzuciłem do recki, looknij. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 (edited) ^ Jeśli było zanim pisałem to przepraszam :icon_lol: Widzę, że mimo wiedzy trzeba przeczytać od nowa recke żeby uniknąć takich sytuacji :icon_biggrin: W tym roku dam Bartowi spokój :icon_wink: Dodam, że to już 3 podejście do kupna tej dyszy za każdym razem godzinka przy mojej przedłużanej dyszy dawała radę coś poprawić ale ostatnio zrobiłem ładny zadzior... nie uwierzycie jak to potem pokażę :hahaha: ? Tu był niegdyś mój post... widać coś nie działa jak trzeba "Każde swd sprężynowe wytrzymuje sp170 guardera, nie trzeba do tego nic dodatkowo wymieniać (w tym względzie L96 jest lepsze, nie?)" Zapewne jest to mistrzostwo ironii ale czytam to jako, że l96 faktycznie jest lepsze :icon_lol: Na tym forum do ctrl+c już się przyzwyczaiłem :icon_wink: Edited December 20, 2014 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Co to za ciekawostki? Pierwszy bipod to takie co co ma Mendi a ładownica to zwykła ładownica dla strzelca wyborowego układu warszawskiego produkowana w Rumunii. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts