Mendi Posted September 24, 2018 Report Share Posted September 24, 2018 Tematu z opisem dokładnego podłączenia konwersji i rega raczej nie ma, ale możesz sobie popaczyć na moje filmiki o sdik i pdik, w kilku momentach jest tam pokazany reg na butli i przyłączenie. https://www.youtube.com/user/menda361/videos Konwersję reguluje się na kulkach 0,2g, przy czym raczje kontrolnie, bo najważniejsze jest później by ustawić tak by miec na kulkach docelowych 0,43g czy innych, na wylocie ok 420-430 fps - to jest optymalna wartość, na wyższych mocach zasięg nie rośnie za to kulka potrafi cuda ewolucyjne wyprawiać. Przy takim ustawieniu możesz sobie sprawdzić ile replika generuje na 0,2g i w przypadku gazowej konwersji, często będzie to wartość ok. 600 fps lub mniej. Co do selektora, to ja montowałem sprężynę zamiast podkładek, służy to w kilkunastu egzemplarzach swd. Sprężynie trzeba przyszlifować krawędzie żeby się to ładnie składało. Selektor ma ciężko chodzić, np. w palnym trzeba mocno kciukiem nacisnąć. Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted September 24, 2018 Report Share Posted September 24, 2018 Dzięki , generalnie pojawił się bardziej skomplikowany problem ,który opisałem już w dziale replik sprężynowych problemy i serwis ,jakby ktoś dał rade zerknąć (nie wiem czy linki działają) Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted September 26, 2018 Report Share Posted September 26, 2018 Mendi można tobie wyslac replikę na serwis ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 Pisz Mendiemu najlepiej PW. Ostatnio poskładał mojemu koledze replikę i oczywiście cud miód orzeszki. Jeśli chodzi o SWD to Mendi zna tą replę na wylot. Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 No właśnie to PW na nowym wmasg coś słabo działa... Inne pytanie : Ktoś wie gdzie powinna być blaszka do regulacji krzyża w ACM-owskim PSO? Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted November 2, 2018 Report Share Posted November 2, 2018 Posiada ktoś na zbyciu szczerbinkę? Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Witam. Przeczytałem temat i chciałbym ostatecznie usłyszeć. Czy czeska głowica cylindra będzie dobrze współpracować wraz z czeską komorą? Bo nie wiem skąd zdobyć tą od Bart'a. Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted November 15, 2018 Report Share Posted November 15, 2018 Pare wątków niżej masz rozwiązanie skąd zdobyć głowicę od Bart'a :D Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted November 15, 2018 Report Share Posted November 15, 2018 4 godziny temu, Dżejrosz napisał: Pare wątków niżej masz rozwiązanie skąd zdobyć głowicę od Bart'a :D Jestem aktualnie na 49 stronie daleko mam? ;p Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted November 15, 2018 Report Share Posted November 15, 2018 Chodziło mi o wątek w dziale karabiny wyborowe "Kontakt bart_a" Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 19, 2018 Report Share Posted November 19, 2018 Głowice barta, jak nazwa wskazuje, zdobywa się od Barta - trzeba mu pw napisać, bart_a. Choć znając Barta, to lepiej i szybciej będzie mu maila skrobnąć, na ataman.bartlomiej@gmail.com Z czeskich części mam dobre zdanie jedynie o ich komorach HU, reszta to taki sam syf jak części od G&H - cięższe i gorsze od stockowych. A tak btw, to na alledrogo pojawiło się sporo ładnych oryginalnych kolb do swd, tyle tylko że to najczęściej licytacje, więc może się udać kupić tanio, ale nie musi. https://allegro.pl/kolba-do-swd-dragunow-z-demontazu-1a2-i7677920486.html jest też na kup teraz, do lekkiego odnowienia: https://allegro.pl/promo-10-kolba-do-swd-dragunow-z-demontazu-i7660825386.html Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted November 19, 2018 Report Share Posted November 19, 2018 Ogólnie zakupiłem SWDS AK wymienione zostało: Sprężyna guarder m180Precyzyjna komora hopup swd Airsoft proTłok CNC starsza wersja airsoft proŚrodkowy pierścień airsoft proMontaż komory/obudowa lufy airsoft proGumka hop up falcon1 Do wymiany idzie tłok i głowica ale to za jakiś czas. Czy przez te 3-4 strzelanki tłok AP nie rozwali mi repliki ( bo z recki wynika że niszczy zespół spustowy) Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted November 19, 2018 Report Share Posted November 19, 2018 Mendi, obie które podlinkowałeś są bez licytacji ;) Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted November 25, 2018 Report Share Posted November 25, 2018 Witam dziś był ''chrzest bojowy'' mojego SWDS'a. Repliczka strzelała dobrze, zasięg maksymalny (tj. kiedy kulka opadała) to był 90 m około, jednak po 75 m skręcała w lewo. W człowieka trafiłem z 70. Strzelałem z 0.43 SA, jak przesiadłem się na Novritsh'e 0.46 kuika leciała prościutko i dalej niosło. Czy te Madbulle będą podobnej jakości (bo chce troszkę zaoszczedzić jednak ;) ) https://gunfire.com/pl/products/kulki-heavy-white-0-45g-butelka-2000szt-1152217685.html Pytanie mam czy ten mój tłok co podałem wyżej Cytat W dniu 19.11.2018 o 18:56, predarcio napisał: Tłok CNC starsza wersja airsoft pro Jest potrzeba go wymieniać na stockowy? Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted November 25, 2018 Report Share Posted November 25, 2018 (edited) Czy ktoś może ma na sprzedaż magazynki midcap/lowcap ,albo ma dobre źródło ,które takowe posiada? Edited November 25, 2018 by Dżejrosz Quote Link to post Share on other sites
adison Posted December 4, 2018 Report Share Posted December 4, 2018 Magi dostaniesz do nowszych modeli. Pasują takze do starszych wersji lecz wymaga to lekkiego przeszlifowania lub cofaniu za kazdym razem zaczepu maga,ale polecam. na https://www.evike.com/products/31363/ Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted February 5, 2019 Report Share Posted February 5, 2019 Czy jeszcze gdzieś poza Evike, ktoś widział low/mid capy ? Wszędzie "out of stock" lub cena +20EUR. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 6, 2019 Report Share Posted February 6, 2019 Takie info dla posiadaczy konwersji pdik - po oddaniu 3-4 tysięcy strzałów, bywa że się poluzują elementy w konwersji, dokładnie chodzi o mocowanie dyszy, przez co dysza wydłuża się i replika nie pobiera kulek. Trzeba rozkręcić konwersję, poskręcać ponownie elementy i złożyć. Na gwintach firmowo nie ma kleju, można użyć lakieru do paznokci lub miękkiego kleju do gwintów. Quote Link to post Share on other sites
Łysielec667 Posted February 12, 2019 Report Share Posted February 12, 2019 W dniu 6.02.2019 o 12:32, Mendi napisał: Takie info dla posiadaczy konwersji pdik - po oddaniu 3-4 tysięcy strzałów, bywa że się poluzują elementy w konwersji, dokładnie chodzi o mocowanie dyszy, przez co dysza wydłuża się i replika nie pobiera kulek. Trzeba rozkręcić konwersję, poskręcać ponownie elementy i złożyć. Na gwintach firmowo nie ma kleju, można użyć lakieru do paznokci lub miękkiego kleju do gwintów. Mi potrafiło zluzować po 200 :D, ale klej do gwintów załatwił sprawę.Tylko nie tyle nie podawało kulek co po delikatnym zluzowaniu dyszy miały tendencję do skręcania delikatnie na prawo. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted February 12, 2019 Report Share Posted February 12, 2019 Kurcze już po 200 kulkach? Muszę u siebie też to sprawdzić bo ostatnio dziko mi latały kulki i cały czas szukam problemu w kulkach/krzywo zamontowanej lufie itp itd. Podobnie jak u Ciebie mam problem ze skręcaniem kulek. Jakaś fotka/ filmik będzie jak to zrobić czy jest to banalnie proste? Na konwersjach gazowych się nie znam jeszcze żadnej nie rozbierałem. Trzeba będzie tam jakoś ustawiać coś od nowa typu długość dyszy? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 13, 2019 Report Share Posted February 13, 2019 Nie no po 200 strzałach to się raczej nie rozkręci. Z tego co kojarzą Potfurr, Twoja replika zaliczyła mocne uderzenie, cholera wie co się przestawiło, trzeba by rozebrać i zobaczyć. Ja obstawiam obkręcenie lufy wewn. bo przy komorze czeskiej nie ma ustalacza, tylko śrubki a ich nie można bardzo mocno kręcić. Mam drugie swd z pdik możliwe że z ta samą przypadłością, jak już uruchomię warsztat to pewnie filmik nagram, tak jak z obsługi sdik. A tak btw, to jeśli ktoś posiał i szuka stockowej baki, to prącie bardzo https://www.olx.pl/oferta/pod-brodek-swd-svd-asg-CID767-IDy80zT.html#04e5158ba0 Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted February 13, 2019 Report Share Posted February 13, 2019 Jakiś tydzień temu rozebrałem replikę i sprawdziłem tą lufe. Wyglądało, że siedzi dobrze, nie jest przekręcone to zostawiłem w spokoju. Nie mam komory airsoftpro posiadam stockową komorę. Przebieg mam już paczkę nowriczy 555 kulek plus zaczęte kickingmustangi pewnie z 150 kulek bo zużyłem całą butle 13 CI. Z powtarzalnością strzałów mam cały czas problem. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 14, 2019 Report Share Posted February 14, 2019 Kurcze, nie ma problemu, mogę tam zajrzeć, to musi hulać.Problem tylko w tym że Ty w Szwecji siedzisz? Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted February 14, 2019 Report Share Posted February 14, 2019 Tak w Szwecji jestem przetestuję jeszcze za 2 tygodnie w weekend i zamontuje kamerę na replice przeanalizuje w domu na spokojnie co się z tymi kulkami dzieje. Kumpel ma m24 nowricza no i jego ma skupienie lepsze ostatnio też strzelałem z porobionego l96 i też duża różnica, już się zaczynam zastanawiać nad wstawieniem lufy pdi. Teraz kulki jedynie mogę zmienić strzelałem z nowriczów 0.49 oraz kickingmustang 0.48 mam w domu jeszcze paczkę sztrajtów w domu a więc te kulki powinny zweryfikować winę repliki bądź kulek. Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted February 15, 2019 Report Share Posted February 15, 2019 Siema ! Pytanie z innej beczki, próbował ktoś z Was wsadzić do SWD inną komorę hop siup niżeli dedykowana do tego modelu? Jakąś AEG-ową ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts