shamoth Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Pytanko, czy ktoś może już rozwiercał otwór pod dystanser w komorach AsP/PSS w celu zwiększenia powierzchni nacisku/zmniejszenia agresywności nacisku dystansera na gumę, i jakie miał efekty? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Mojej żonie skończyły się pędzelki w kosmetyczce, a w zasadzie nie tyle same pędzelki co ich końcówki pasujące do komór czeskich. Moją komorę rozwierciłem i dałem dystanser z kawałka wiertełka 4mm, ale jakiegoś szału, poza tym że nową gumkę g&g szlak trafił po 50 strzałach, nie zauważyłem. Czekam na czarną pdi do testów, coś więcej będę mógł powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Ahhhhhhh dystanser z wiertła :D. Ile ja tak gumek hop-ciap zabiłem :P Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Odpowiednio wypolerowany nic nie psuje, a już zwłaszcza nie powinien powodować przerywania się cycka na pół czy oderwania kołnierza, co obecne gumki g&g lubiom zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Shangrii Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 (edited) Oczywiście, że jest, bo nie chodzi tu o samą średnicę ale o precyzję wykonania. Te promyki 6,05 to taki sam niewypał jak pdi raven i dlatego kosztują 40-50% tego co normalny promyk 6,03. Jak bardzo niewypał w stosunku do madubulla w ver. II obecnie dostępnych, JBU 6,01 i promyków 6,03, jeśli można spytać? Edited October 26, 2015 by Shangrii Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Jeżeli znajdziesz 2 identyczne mb lub jbu to wtedy będziemy mogli porównać ich jakość z czymkolwiek co nie jest stokiem, choć... nie zawsze ;) . Quote Link to post Share on other sites
Shangrii Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Wiesz... Raczej mam na myśli jak np. przy ravenach, czy to 0,007mm ma znaczenie vs 0,001 odchyłu od normy. Co innego jeśli te lufy mają diametralna różnicę, bo z waszych opisów wnioskuję ze z tymi lufami jest jak z SWD A&K - Nie ma 2 identycznych modeli :P Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Raveny są pokryte czarnym syfem, którego nie da się usunąć i cały czas paskudzą kulki. A jak już masz brać coś taniego to szukaj czegoś stalowego: steelbulla lub pps (są lepsze od black pytongów, jbu, guarderów i innych tego typu wynalazków). Quote Link to post Share on other sites
Shangrii Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Bo potem rozumiem trwałość tych luf też zmienia sie z czasem, a PDI czy LayLaxy "Promyki" 6.03 zachowują właściwości mimo przebiegu i lat. Ale dzięki za informacje, przydadzą się :) Quote Link to post Share on other sites
Shangrii Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Pytanie z kategorii dziwnych - widział ktoś ostatnio swd z polimerowymi okładzinami w sklepie? No i czy GFGWD z gunfrajera to rebrand, czy coś innego? Z tego co pamiętam to rebrand A&K, ale już inaczej z pasownością części (tak z moich doświadczeń wynika) A co do okładzin.. Panie, skoro wszyscy na drewno/imitację polują, to na co Panu te czarne? :D Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 Szczerze to juz bym wolał czarne okładziny niż plasticzane pseudo-drewnopodobne. Pytanie z kategorii dziwnych - widział ktoś ostatnio swd z polimerowymi okładzinami w sklepie? No i czy GFGWD z gunfrajera to rebrand, czy coś innego? O gfgwd było w temacie i w recce - w sumie to to samo, przy czym są różnice w kolorach części oraz wymiarach dyszy i lufy zewn. a w razie wymiany komory na czeską, trzeba ciąć lub szlifować lufę zewn. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted October 30, 2015 Report Share Posted October 30, 2015 @Mendi: nie zgodzę się. Mam tą wersje gfgwd i czeska komora weszła bez problemów - nic nie ciąłem. Co do wyglądu - zgodzę się, że to bez znaczenia, bo i tak snajpę trzeba kamuflować, jeżeli nie farbą, to spec taśmą, jutą, ... kto co woli. Mam zapytanie. Tu: http://www.topguns.eu/category/czesci-replik-aeg-gearboxy-i-ich-czesci-sorbopady sprzedawane są sorbopady. Ktoś to ma? Który będzie pasował do głowicy bart_a? Bo wydaje mi się, że ta guma, którą przykleiłem od oryginalnej głowicy - rozpiepszyła się już... Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Shangrii Posted October 30, 2015 Report Share Posted October 30, 2015 Indywidualista, to masz wyjątkowo udany model, bo ja potwierdzam słowa mendiego że komora nie chce wchodzi i trza szlifować. Quote Link to post Share on other sites
Endranii Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 http://gunfire.pl/product-pol-1152202793-Luneta-PSO-1M2.html Macał może kto to "cudo" ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 cudo za 800zł gdzie oryginał za tyle można zakupić. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 http://gunfire.pl/pr...ta-PSO-1M2.html Macał może kto to "cudo" ? "cudo" jest w cudzysłowie, czyli wydźwięk pytania jest prawidłowy,a wychodzi: macał kto te kupe? Za 700zet sa oryginały pso-1 i posp na alledrogo lub olx, a w porównaniu do chińskich kopii, to niebo z ziemi - jak mawia Pan Wiesław Wszywka. Np. kolega Bartuce ostatnio to wymacał, kupił i jest zadowolony http://olx.pl/oferta...html#3b2fa7ba7d przy czym po tytule i opisie widać, że sprzedawca nie bardzo miał pojęcie co sprzedawał... @Indywidualista ja przerabiałem kilka sztuk tych gfgwd i we wszystkich trzeba było ciąć lufę. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 @Mendi jest gdzie o tym poczytać? Chodzi mi o szczegóły. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 A co tu jest opisywać? Lufa jest za długa by komorę czeską wstawić, to się ją przycina brzeszczotem w miejscu łączenia z komorą, jakieś 4-5mm jeśli dobrze pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 Cóż, u mnie wszystko weszło... Powtórzę inne zapytanie: Tu: http://www.topguns.eu/category/czesci-replik-aeg-gearboxy-i-ich-czesci-sorbopady sprzedawane są sorbopady. Ktoś to ma? Który będzie pasował do głowicy bart_a? Bo wydaje mi się, że ta guma, którą przykleiłem od oryginalnej głowicy - rozpiepszyła się już... Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 Ja montowałem sorbo które brałem na komisie po 15zet, nie było chyba pod nic dedykowane, ale pasowało do v3 i do swd. Z tym że było fioletowe, jak teoretycznie powinno być. Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 Mendi, z ciekawości bo ogłoszenie na olx już wygasło, za wiele poszła lunetka? Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 Jest o tym napisane, montaże są przesunięte w drugą stronę, na prawo... Można to poprawić i zrobić przesunięcie na lewo, wystarczy wiertarka, gwintownik i śruby :) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 Jak ktoś jest lewooczny to ma za to trochę wygodniej :). Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 Mendi, z ciekawości bo ogłoszenie na olx już wygasło, za wiele poszła lunetka? To była czarna wersja z wykrywaczem podczerwieni, poszła chyba za 700, no chyba że Bartuce coś utargował. Mi to akurat pasuje, bo nie będę musiał się owijać wokół repliki (leworęczny) :icon_smile: Ostatnio modyfikowałem chiński montaż pod osobę leworęczną - przesunąłem szynę max w prawo, z tego co wiem to bardzo to odpowiada użytkownikowi. Testując gumę pdi, razem z Shamothem (alias Mamutem) doszliśmy do wniosku, że sama w sobie guma jest ok, tylko cycek typu bax potrzebuje szerszego docisku. Po dyskusji o dorobieniu dodatkowej stopki pod dystanser, wziąłem komorę, wiertarkę stołową i kawałek wyciora z repliki. Po modyfikacji, dystanser ma teraz 4mm średnicy i 5mm długości. Jest niemal tak duży jak okienko hu w lufie, tak że docisk jest spory. Guma pdi kręci teraz pięknie. Na fotce ponizej macie różnicę pomiędzy dystanserem z wiertła 3mm i nowym zrobionym z wyciora. Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Tylko ja nie widzę zdjęcia ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts