AnR Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Żadne. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Akurat na portalu jest recenzja tych drugich i jakiegoś wielkiego narzekania na nie nie było z tego co pamiętam. Wystarczy poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 (edited) Dobra czyli action gloves odpadają, a znacie jakies inne do 150 któreby sie nadawały? wymogiem jest kevlar. Recke tych tf czytałem ale nie wiem czy nie ma lepszych w tej cenie Edited June 12, 2011 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Za 150 zł kevlaru to Ty nie znajdziesz. Hatche mają kevlarowy model. Do 150 zł mnóstwo jest fak je rękawiczek. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 No jest dużo,ale dobre z kevlarem to np. http://www.bron.pl/shopbron/product/ODZIEZ-I-OBUWIE/Rekawiczki/Rekawiczki-5.11-TAC-AK/2180 :P Przecena nawet niezła,sam się przymierzam do ich kupna teraz. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 (edited) Jesli promocja bedzie jeszcze gdy sprzedam graty to biore te 5.11 (nie ma L narazie...) a jeśli nie to co sadzicie jeszcze o tych http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_191&products_id=7913&name=Condor_-_Rekawice_Taktyczne_-_KEVLAR_HK220_-_Czarne? Edited June 12, 2011 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 kamizelki mogą być,ale o ich rękawicach to Ci nic nie powiem ;) kiedyś jeszcze myślałem nad tymi http://allegro.pl/rekawice-hi-tech-impact-ii-ct-z-logo-camelbak-i1646018688.html lub http://allegro.pl/rekawice-magnum-force-mp3-camelbak-profesjonalne-i1655944425.html ale jednak chyba zostanę przy tych z 5.11 które wybrałem Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 znalazłem info o tych condor recka w angielskim wynika z niej ze kevlar jest tylko w palcach a na reszcie rekawicy go nie ma. 5.11 w procji swietna sprawa ale nie maja teraz rozmiaru L, ale te z camelbaka wyglądaja też ciekawie Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 http://www.511tactical.com.pl/item.php?nav=TG00132 http://www.511tactical.com.pl/item.php?nav=TG00133 niestety ,wszystkie wyprzedane :/ ale taniej i darmowa wysyłka powyżej 150zł Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 mam te szwajcarskie od jakiegoś roku [ino inny model] używam ich do asg, roweru, roboty, fireshow, w zime do lepienia śnieżek i jak najbardziej polecam. po roku używania w każdych warunkach praktycznie 0 śladów użytkowania. jeżeli masz pytania dawaj, w miare możliwości odpowiem Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Cześć, odkopuję. Szukam rękawiczek, ale tym razem nie stricte taktycznych. Szukam rękawiczek na zimę, lub na inne pory roku, gdzie temperatura będzie niska(mówię tutaj o temp. poniżej 0 stopni C). Będą używane głównie w cywilu, lecz nie tylko. Chciałbym, żeby zapewniały pewny chwyt i możliwość obsługi broni/repliki, na telefonie w nich pisać nie muszę. Cena póki co nieistotna, podawajcie propozycje, sam później wybiorę to na co będzie mnie stać/ na co będę w stanie uzbierać. Bardzo bym prosił o oszczędzenie sobie i innym nabijania postów typu: kup rękawiczki BW o rozmiar większe i do tego bawełniane ze szmateksu. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Na zimę fajne są rękawiczki myśliwskie, takie jak te: http://www.kaliber.pl/rkawiczki/116541-rekawiczki-swedteam-fleece-glove-with-hood-00-642.html Sam mam, i polecam. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Jeżeli wymogiem nie jest trudnopalność to proponuję Kanfor Furio. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Dzięki za linki. Szaszłyku - wymogiem nie jest trudnopalność, rękawiczki wydają się fajne. Mam tylko jedno pytanie - czy materiał się lekko rozciągnie? Trochę mi nie pasują te rozmiary S/M i L/XL, bo to takie ni w pięć, ni w dziewięć. Byłbym wdzięczny gdybyś podał rozmiar swoich rękawiczek i wymiary dłoni. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Tak jak na PW - rękawice używam zazwyczaj US M lub L. Z Kanforów miałem L/XL i były dobrze dopasowane. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Kupiłem Kanfory w rozmiarze L/XL, są idealne. Jeszcze raz dzięki Szaszłyk. Rękawiczki są na pierwszy rzut oka bardzo fajne, świetnie dopasowane do dłoni, ciepłe, a pomimo to cieniutkie (ach ten Polartec). Chyba będą musiał się przyzwyczaić do tego, że czego nie złapię, klei się za sprawą wykonania wewnętrznej strony, no ale w końcu mniej więcej tego szukałem. Szkoda tylko, że niemęsko świecą od dołu. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Sfan Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 Szukam rękawiczek taktycznych, niestety jedyne z jakimi miałem styczność to: tanie podróbki i skórzane bez palców. Czyli nie mogę jakoś jednoznacznie przyrównywa modeli. Proszę o pomoc i rade przy wybieraniu. co taka rękawiczka musi mieć: + cenę max 200zł, + dobrą konstrukcja i wykonanie, + zakryte palce, + wytrzymałość, rękawiczki muszą nadawać się nie tylko do "trzymania broni" ale także wykorzystania w innych aktywnych dziedzinach sportu (wspinaczka, liny, rower - ale bez przesady). + dobrze, jeżeli mają wstawki zewnętrzne, coś jakby: "ochraniacze na kostki", + muszą nadawać się do noszenia w temperaturach ujemnych (max 5-10) Raczej nie interesuje mnie: - stopień palności materiału (byle tylko mała iskra nie powodowała dziury na wylot) - punkty do lansu za jakieś szpanerskie modele. :) - kolor Jeżeli urywacie czegoś co uważacie za godne polecenia chętnie przeczytam wasze opinie. osobiście szukając czegoś sensownego znalazłem to: Rękawice 1 Rękawice 2 ale mało o nich się dowiedziałem. liczę na wasze opinie :) Quote Link to post Share on other sites
Kyrios Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 Szukam rękawiczek taktycznych, niestety jedyne z jakimi miałem styczność to: tanie podróbki i skórzane bez palców. Czyli nie mogę jakoś jednoznacznie przyrównywa modeli. Proszę o pomoc i rade przy wybieraniu. co taka rękawiczka musi mieć: + cenę max 200zł, + dobrą konstrukcja i wykonanie, + zakryte palce, + wytrzymałość, rękawiczki muszą nadawać się nie tylko do "trzymania broni" ale także wykorzystania w innych aktywnych dziedzinach sportu (wspinaczka, liny, rower - ale bez przesady). + dobrze, jeżeli mają wstawki zewnętrzne, coś jakby: "ochraniacze na kostki", + muszą nadawać się do noszenia w temperaturach ujemnych (max 5-10) Raczej nie interesuje mnie: - stopień palności materiału (byle tylko mała iskra nie powodowała dziury na wylot) - punkty do lansu za jakieś szpanerskie modele. :) - kolor Jeżeli urywacie czegoś co uważacie za godne polecenia chętnie przeczytam wasze opinie. osobiście szukając czegoś sensownego znalazłem to: Rękawice 1 Rękawice 2 ale mało o nich się dowiedziałem. liczę na wasze opinie :) Mechanix M-Pact bardzo szybko przeciera się na wzmocnieniach, do tego często psuje się rzep zapinający rękawiczkę na nadgarstku. Lepsze są Mechanix Original :) A drugie to podróbki Oakley Factory Pilot. Tu masz test oryginałów http://www.deathvalleymag.com/2011/02/14/tactical-clothing-%E2%80%93-field-tested-oakley-factory-pilot-glove-%E2%80%93-2-day-fail/. Jeśli oryginał rozpada się po 2 dniach na strzelnicy to wątpię, żeby podróbka była lepsza. Ale niech na temat tych Strike Systems wypowie się ktoś kto je ma. Quote Link to post Share on other sites
Sfan Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 Oakley Factory Pilot czytałem o nich w Special Ops i trochę mnie nie przekonały. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 Po 1. nie zakładaj tematów, które są na forum od dawna. Wystarczyłoby zjechać parę tematów niżej lub użyć wyszukiwarki... Po 2. nie ma rękawiczek, których użyjesz na rower, na mróz, na strzelanie i do wspinaczki (swoją drogą - rękawiczki przy wspinaczce nie są konieczne, przy zjazdach za to mile widziane). Rozglądnij się za Wileyami - połączenie wytrzymałości i ochrony, przekraczają budżet, ale okazje się trafiają. Kyrios - ile par Oakleyów zniszczyłeś po 2 dniach na strzelnicy? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 Ja osobiście unikam rękawic ze sztywną ochroną kłykci. Więcej się naprzykrzają niż dają, no i mimo, że do ASG to odpuść sobie wszelkie rękawice w 100% z syntetyków. Topią się od samego patrzenia na nie. Inwestuj w naturalną skórę i nomex/kevlar. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 Naturalna skóra nie schnie a jak się uda to się kurczy. Dlatego tylko syntetyk - Clarino. Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 http://www.galaskor.pl/index.php?cPath=31&osCsid=rqg60jki0j3fvh91dk3lbmrh05 sam się nad takimi zastanwiałem ale jeszcze nie wiem dokładniej te http://www.galaskor.pl/product_info.php?cPath=31&products_id=578 Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 Również używam rękawic z Galaskóru, już trzeci rok - model http://www.galaskor.pl/product_info.php?cPath=31&products_id=584 . Są bardzo dobre, ciepłe, świetnie prowadzi się w nich samochód, w dodatku są na tyle eleganckie, że służą jako rękawiczki nawet do płaszcza. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Proszę o pomoc i rade przy wybieraniu. co taka rękawiczka musi mieć: + cenę max 200zł, + dobrą konstrukcja i wykonanie, + zakryte palce, + wytrzymałość, rękawiczki muszą nadawać się nie tylko do "trzymania broni" ale także wykorzystania w innych aktywnych dziedzinach sportu (wspinaczka, liny, rower - ale bez przesady). + dobrze, jeżeli mają wstawki zewnętrzne, coś jakby: "ochraniacze na kostki", + muszą nadawać się do noszenia w temperaturach ujemnych (max 5-10) Z tego co się orientuje to do wspinaczki rękawiczek się nie używa (woreczek z magnezją starcza), chyba, że do wysokogórskiej, ale wtedy byś tu nie pytał. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts