marzan Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Miałem w rękach wiele replik nie tylko tych sklepowych i serwisowych... Moim zdaniem, jeżeli replika na 80 metrach ma takie skupienie to znaczy, że na pocisk nie działają jeszcze zbytnio warunki atmosferyczne a zasięg całkowity powinien być jeszcze sporo większy (podejrzewam że całkowity musiał by sięgać ponad 100 metrów) Przy 620 fps raczej z tym ciężko... W kraju jak i zagranicą miałem okazje postrzelać z cudzych replik (elektrycznych, gazowych) które były na maksymalnych tuningach i żadna z nich nie maiła takiej skuteczności czy powtarzalności - nawet na cięższych kulkach. Po prostu jeszcze nikogo nie spotkałem, aby na replice elektrycznej ktokolwiek uzyskał taki wynik. Dlatego pytam, ponieważ jest to dla mnie bardzo interesujące i z chęcią bym się dowiedział co i jak - a i również z miłą chęcią bym to zobaczył na własne oczy. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 (edited) 620 fps i takie skupienie na 80 metrach-w aegu ??? Mamy ewenement na skalę światową albo błędną ocenę odległości a czarna guardery 0,25 to mi się w magu g&p 120 bb z emki zblokowały tak samo jak w magach CA 80 bb do auga-fujj :P Edited June 22, 2010 by rain777 Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Marzan, być i może masz słuszność, no tak wyszło + - 5m. Taki był rozrzut. Dodam tylko że wiatru nie było w ogóle. Skoro uważasz rain777 że to ewenement, musisz skorygować swoje informacje. Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Podstawa to użycie miary. Znam nie jedną historie gdzie ktoś mówił, że ma takie czy inne skupienie. Tworzył legendy. Po umówieniu się i podjechaniu, aby to zweryfikować za pomocą miary, wyniki okazywały się wręcz drastycznie inne. W 5 metrowy rozrzut mogę uwierzyć. Osobiście również uważam, że osiągnięcie na 80 metrach 20 cm rozrzutu przy 620fps jest niemożliwe. Jak na razie nie spotkałem takowej repliki... Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 marzan, MArcinek83 miał raczej na myśli że odległość to +-5m a nie rozrzut. Marcinek83 takie skupienie na takiej odległości jest po prostu niemożliwe Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Pajacyk nie pajacuj bo po co chcesz mieć ze mną na pieńku?! Ok, przy najbliższej strzelance, dokonam pomiaru z dalmierzem elektronicznym a nie będę głosił herezji na forum. Bo w sumie Marzan może mieć racje i na oko to jeden chłop wylądował w szpitalu. A.D. Co do kulek MB 0,36g. raz je widać w lunecie raz nie, ma ktoś namiary na normalne białe kulki 0,36g.? O co kaman producentom kulek żeby je barwić? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Mniej widoczne dla przeciwnika jak lecą czyli utrudniające wykrycie pozycji snajpera. Ot, taki bajer który zamiast dawać coś pozytywnego tylko utrudnia. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Hmm powoduje tez ze cel nie ucieka ci po pierwszym strzale i mozna go spokojnie punktowac z daleka (mocna dosc replika + tlumik + kultura pracy na najwyzszym poziomie). A jak ma sie ustawiona dobrze optyke to nie trzeba widziec kulek ... Zreszta nawet brazowe widac jak sie dobrze przyjrzec. Do tego barwione maja jeszcze jedna gigantyczna zalete - nie widac czy trafiasz termosa czy nie ... wiec strzelasz dalej. Czasem niewiedza czy sie na 100 % trafilo znacznie umila strzelanki ;) Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted July 19, 2010 Report Share Posted July 19, 2010 Witam Brał ktoś ostatnio 0,28g guardera od krakmanów? Są już dobre czy nadal nie za bardzo? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 Witam, ja ostatnio wziąłem paczkę 0,28g Guarderów od Krakmana. Mam preckę Systemy i kulki przelatują przez nią bez żadnego zacięcia, a tor lotu jest bdb. Od siebie mogę polecić te kulki. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 O to mi chodziło,dzięki za szybką odp Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts