RADOMASTER Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 nie ale raczej się nie da bo ucha prawe i lewe się różnią Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Szkoda, bo otworki na zatrzask są tyle, że nie wykorzystane :) Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Witam. Wiecie, czy zamiast drewnianego łoża i nakładki da się w RK zamontować np, orisowane łoże z polimeru? Jeżeli tak to uprzejmie proszę o linki. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 http://www.specops.pl/index.php/offer,tdi-arms Z VFC też się coś znajdzie. Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Ja mam pytanie. Czy da się jakimś sposobem zamontować do tego cacka jaskółczy ogon? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Przyłóż szynę do komory zamkowej, wytrasuj otwory, wywierć otwory pod nity i zanituj. Następie spróbuj zlożyć kolbę, zaznacz sobie na ramieniu kolby, to co przeszkadza w wykonaniu tej czynności i wytnij to szlifierką. Tu widać mniej więcej co trzeba z kolbą zrobić http://www.vm.aganet.pl/images/photoalbum/album_1/ammsn02.jpg Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Dzięki wielkie. Jak będę miec jeszcze jakieś pytania to będę pisał. Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 da ale kolby nie złożysz ;p no i prawdopodobnie będzie problem wsadzić gb ale tego na 100% nie wiem Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Da się w replice to zrobić, sam tak miałem milion lat temu w swoim AKMS Boyi. Reszta tak jak pisał zachar. http://ghostteam.pl/?p=10 Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Witam. Które z Boyowych magów wejdą do RK-10? Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Da ja wierciłem i załozyłem szynę i jest akmsł;) Będziesz musiał wiercić korpus. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Te do serii AK, AKM, AK74? Mkowe i te z G36 nie pasują. Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Raczej nie stawiałem na to że E'mkowe magazynki pasują :icon_neutral: . Zastanawiam się, gdyż kupowałem u krakmanów Rk, a przy okazji oglądałem magi i na liście na której były wypisane karabiny do których one pasują modelu Rk 10 nie było. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 SRC pasują. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Do RK pasują PJoty (starsze sorty), SRC (te sprzed roku az do teraz, starsze u mnie się nie zatrzaskiwały), elementy no i Boyi. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 To dziwne ,ale w moim RK10 bakielity boyi nie trzymały się w gnieździe. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Pierwsze słyszę, by boyi wypuścił bakelity 7.62. Magi między kalibrami nawet w replikach nie zawsze pasują, co jest zresztą logiczne. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 To był bakielit 5,45. Tak wiem ,że to dziwne AKMS i 5,45 ,ale mi się bardziej podobał z bakielitem. Natomiast bakielit SRC pasował. Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Mam pytanko do posiadaczy RK-10 ale bez "S". Czy z racji tego, że niektóre elementy nie są wykonane ze stali(czy tam z innego żeliwa) zauważyliście jakieś uszkodzenia, szybkie zużycie tych elementów? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Mam pytanko do posiadaczy RK-10 ale bez "S". Czy z racji tego, że niektóre elementy nie są wykonane ze stali(czy tam z innego żeliwa) zauważyliście jakieś uszkodzenia, szybkie zużycie tych elementów? Znal Boyi jest wytrzymalszy niż Cymy, ale mniej wytrzymały, niż stal. Więc trzeba bardziej uważać, albo wymienić części na stalowe. :) Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 (edited) Znal Boyi jest wytrzymalszy niż Cymy, ale mniej wytrzymały, niż stal. Więc trzeba bardziej uważać, albo wymienić części na stalowe. :) Tylko ciekawe czy stal to naprawdę stal bo jak wykazał kolega parę postów wcześniej nie wszystko jest stalowe co magnes ciągnie ;-) Np taka podstawa szczerbinki jestem ciekaw czy to lity kawałek stali czy odlew z żelaza. Ja tam się nie boję, bo dbam o repliki i jeszcze nigdy nic nie urwałem (no poza paroma plastikowymi tłumikami) ale chodzi o kumpli z ekipy którzy nieco mniej uważają i nie chciałbym polecać im czegoś co w teorii ma być mocniejsze i droższe a w praktyce to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Nie miałem wersji "s" więc nie mogę sprawdzić ale coś czuję, że skoro szczerbina była zrobiona z żeliwa to wszystkie elementy , które wymagałyby dość skomplikowanej obróbki skrawaniem jeśli byłyby ze stali są również odlewami z żeliwa. Chodzi mi konkretnie o podstawę szczerbinki, kolanko gazowe i muszkę czyli podobnie jak uważa kolega któremu ułamała się "stalowa" szczerbinka. No ale z drugiej strony skoro ZnAl jeszcze nikomu się nie rozleciał to żeliwo też nie powinno i dopłacanie do wersji "s" bardziej ma efekt psychologiczny ;p Edited January 26, 2012 by Pi3otr Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Chodzi o obsadę lufy. Jeśli jest stalowa, to wszystko ładnie się trzyma. A znal zaczyna po jakimś czasie się gibać. Mam ten problem w znalowym Galilu Cyberguna (czyli Cymy). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Tylko ciekawe czy stal to naprawdę stal bo jak wykazał kolega parę postów wcześniej nie wszystko jest stalowe co magnes ciągnie ;-) Np taka podstawa szczerbinki jestem ciekaw czy to lity kawałek stali czy odlew z żelaza. Ja tam się nie boję, bo dbam o repliki i jeszcze nigdy nic nie urwałem (no poza paroma plastikowymi tłumikami) ale chodzi o kumpli z ekipy którzy nieco mniej uważają i nie chciałbym polecać im czegoś co w teorii ma być mocniejsze i droższe a w praktyce to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Nie miałem wersji "s" więc nie mogę sprawdzić ale coś czuję, że skoro szczerbina była zrobiona z żeliwa to wszystkie elementy , które wymagałyby dość skomplikowanej obróbki skrawaniem jeśli byłyby ze stali są również odlewami z żeliwa. Chodzi mi konkretnie o podstawę szczerbinki, kolanko gazowe i muszkę czyli podobnie jak uważa kolega któremu ułamała się "stalowa" szczerbinka. No ale z drugiej strony skoro ZnAl jeszcze nikomu się nie rozleciał to żeliwo też nie powinno i dopłacanie do wersji "s" bardziej ma efekt psychologiczny ;p Przy aktualnych cenach wyrzucenie pieniędzy w błoto to na pewno nie kupno Boyi. :P Szanuję zdanie kolegi co do tego, z czego jest boyi, jednak zapraszam do przeczytania posta Dreada na temat tego, czemu żadne żeliwo to nie jest. ;) Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) Lesio nie chodziło mi o to czy kupno Boyi jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto tylko czy dopłacanie do wersji "S" skoro wytrzymałość jest podobna :) Dla mnie wyrzuceniem kasy w błoto byłoby kupienie AKMS od Cymy jeśli nie zamierzamy robić tuningu mocowego, no ale nie chcę wywoływać kolejnej wojny. Wybacz mi przeszukałem posty Dreada i niestety nie wiem o który konkretnie Ci chodzi i byłbym wdzięczny jakbyś mógł mnie naprowadzić :) @getta przeczytałem 5 razy Twojego posta i za Chiny nie mam pojęcia o co Ci chodzi :zastanawia: Edited January 27, 2012 by Pi3otr Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 http://wmasg.pl/pl/armoury/show/181265#c181461 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts