PS TACTICAL GEAR Posted February 18, 2011 Author Report Share Posted February 18, 2011 Witam Dokładnie, jest to Cordura Olive Drab. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Czym Nemezis różni się od CIRASa MARITIME oprócz rzepów i umiejscowienia uchwytu QR? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Czym Nemezis różni się od CIRASa MARITIME oprócz rzepów i umiejscowienia uchwytu QR? A czym się różni 90% kamizelek zintegrowanych od CIRASa? Quote Link to post Share on other sites
Then Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Krojem (oczywiście ograniczonym rozmiarem BALCS i SAPI), sposobem zapięcia, rozwiązaniem QR (jeśli jest), ilością powierzchni transportowej, przystępnością pod względem wentylacji, komfortem noszenia. Jakby pomyśleć, to parę rzeczy jesze pewnie można dodać. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 W kroju kolego to nic nie wymyślisz, bo krój wkładów Cię ogranicza. Wentylacją? Chyba jak wiatrak zamocujesz albo dodatkową kamizelkę chłodzącą będziesz nosił, bo nawet siatka nie zapewni nie wiadomo jak dobrej wentylacji. Komfort noszenia? W jaki sposób? QRy też są generalnie bardzo zbliżone... A autorowi Nemezis sugeruję zasłonić linkę QRa, bo może się czepiać o wszystko :) Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted February 18, 2011 Author Report Share Posted February 18, 2011 Różnice są pewne - konstrukcja regulacji, zasada QR (w nowej wersji jest ukryta linka), montażem płyt, faktem przenoszenia 4 a nie 2 płyt, demontowalnymi kieszeniami na płyty boczne. Ogólnie tak jak zostało już wspomniane - w większości konstrukcji nic się już nie wymyśli. Poza tym Nemezis SF I i II nie był wzorowany bezpośrednio na CIRASie, ale troche innej kamizelce zbliżonej sposobem zapięcia (kamizelka była robiona przy współpracy i niejako wg. projektu ludzi na codzień bawiących się trochę innym kalibrem niż 6mm). Quote Link to post Share on other sites
Mike Pawel Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 W kamizelce Nemezis SF I proponowałbym ułatwić dostęp do systemu QR na plecach, w obecnej wersji dostanie się do niego i ponowne złożenie to katorga, szczególnie jak ktoś ma duże dłonie. Np. powiększając dolny otwór i zabezpieczając go rzepem. Poza tym to całkiem fajna kamizelka:) Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted February 27, 2011 Author Report Share Posted February 27, 2011 Dzisiaj jedna nowość - mała kamizelka płytowa LOKI II. Kamizelka może być noszona zarówno z pasem zewnętrznym (cummerbund) jak i bez niego (wówczas boki łączone są przez taśmy z klamrami) Quote Link to post Share on other sites
esco Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 (edited) Kamizelka wzorowana na FAPC? Na stronie sklepu jeszcze jej nie widziałem. Mógłbyś podać jaka będzie jej cena? Rozumiem, że dostępna będzie w takich kolorach, jakie masz na stronie? I jeszcze jedno pytanie - na jakiej wielkości płyty będzie ta kamizelka? :) Pozdrawiam Edited February 27, 2011 by esco Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted February 28, 2011 Author Report Share Posted February 28, 2011 Kamizelki dedykowane są do SAPI w rozmiarze M (choć sądzę, że L także powinno wejść, w razie konieczności istnieje możliwość wykonania kamizelek większych lub do innych wkładów twardych). Nie były wzorowane na FAPC, ponieważ pierwszy egzemplarz tego plate carriera powstał prawie pięć lat temu. Co do reszty pytań - kamizelka na stronie będzie dostępna od dzisiaj jeszcze. Dostępna będzie we wszystkich kolorach w jakich produkowane jest oporządzenie PSTG. Cena samej kamizelki to 175zł normalnie lub 200 w kamuflażu Multicam. Dodatkowo na dniach pojawi się także LOKI I będący jeszcze mniej skomplikowaną kamizelką płytową, pozbawioną cummerbunda. Od przyszłego tygodnia prawdopodobnie ruszy także nowa linia oporządzenia (niestety będzie miała dość ograniczoną ilość kolorów na początek, ale z czasem rozwinie się w miarę możliwości do większości dostępny standardowo). Będzie to prawdopodobnie pierwsza tego typu oferta w Polsce (możliwe, że pierwsze produkty pojawią się trochę wcześniej) Quote Link to post Share on other sites
Blazej210 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 A plecaki kiedy będą? Quote Link to post Share on other sites
Wolv Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Ja tam już mam plecak od PSTG ;) Nowa linia oporządzenia? Możesz napisać coś więcej? Quote Link to post Share on other sites
esco Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Super! Cena też bardzo dobra. A czy możesz wrzucić więcej zdjęć? Chodzi mi głównie o zdjęcia kamizelki bez cummerbund-a. Ile trzeba by było czekać na realizację zamówienia - wersja w wz. 93 albo w RG/Oliwka? Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted February 28, 2011 Author Report Share Posted February 28, 2011 Witam Niestety obecnie większą ilością zdjęć nie dysponuję (a brak czasu, aby takowe wykonać, obrobić i wrzucić). Co do czasu oczekiwania - wz93 dostępny jest "od ręki" ponieważ posiadam akurat takowe na stanie. Czas oczekiwania na RG to do 5 dni. Plecaki będą możliwie szybko (niestety duża ilość roboty, więc jak wyżej - nie ma czasu zdjęć zrobić) - gotowe są ostateczne wersje 3 modeli: Patrol, Recon i Hydro. Nowa seria oporządzenia będzie dedykowana dla osób głównie walczących w środowisku górskim, lub przoszącym większość swojego ekwipunku na sobie (sama seria będzie miała 3 bazowe platformy nośne - zmodyfikowany LOKI II, Chest rig z możliwością noszenia płyty oraz prostą kamizelkę zintegrowaną). Najważniejszą cechą linii będzie znaczące zmniejszenie wagi poszczególnych elementów(tak jak wspomniałem, ma to szczególne znaczenie w górach, gdzie każdy gram z czasem przeistacza się w tonę). Quote Link to post Share on other sites
esco Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Kurcze, to może jednak poczekam, bo powiem Ci, że kusząca jest ta LOKI. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Poza 560dtex, jak się domyślam, co jeszcze odchudzasz? Quote Link to post Share on other sites
kaziustein Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Czy jest możliwość wykonania ładownicy typu "super3m4" na złączone 2 magazynki do G36 w OD? Pytałem już na stronie ale nie dostałem odp. Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted March 2, 2011 Author Report Share Posted March 2, 2011 Wuki - ogólnie wszystko będzie bazowało na 560dtx i siatkach, unikaniu zbędnych taśm i bajerów, przede wszystkim mniej więcej będzie to wzorowane na idei oporządzenia Mayflower (czyli lekkie, nieskomplikowane projekty) Co do kieszeni na 2 magazynki G36 - bez problemu, jest taka możliwość (odpowiedź nie wyszła z maila, ponieważ ponownie otrzymałem mail bez maila zwrotnego, dlatego też wielokrotnie prosiłem o wpisywanie maila w treść wiadomości) Quote Link to post Share on other sites
esco Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Kiedy można spodziewać się zdjęć produktów z tej nowej linii? :) Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted March 2, 2011 Author Report Share Posted March 2, 2011 Pierwsze produkty będą gotowe nie wcześniej niż w przyszłym tygodniu. Przez dłuższy czas dostępne będą tylko w kolorze CB, Zielonym i czarnym. Jeżeli seria się przyjmie, to może uda się rozwinąć kolorystykę także do innych opcji takich jak wz, multicam i podobne Quote Link to post Share on other sites
kaziustein Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Co do kieszeni na 2 magazynki G36 - bez problemu, jest taka możliwość (odpowiedź nie wyszła z maila, ponieważ ponownie otrzymałem mail bez maila zwrotnego, dlatego też wielokrotnie prosiłem o wpisywanie maila w treść wiadomości) Dzięki, tym razem już w celu konkretniejszych informacji poszło pytanie z mailem zwrotnym. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Można zamówić rzeczy w CB, mimo, że nie ma ich w wyborze? Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Można zamówić rzeczy w CB, mimo, że nie ma ich w wyborze? Można. Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted March 7, 2011 Author Report Share Posted March 7, 2011 Tak, CB jest dopiero wprowadzany do oferty (nie jest to po prostu główny kolor), ale istnieje możliwość zamawiania oporządzenia w tym kolorze. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Polecam Kthulha za swoją robotę. Jestem naprawdę usatysfakcjonowany tym co mi uszył: MBSS+ładownice. Uszyty według moich oczekiwań i życzeń: https://picasaweb.google.com/Kalashnikov911/MojGear#5581357505455270370 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts