Amadem Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 (edited) Szyny RIS - pasuja od AEG. Czasem trzeba cos lekko przypilowac Pamiętajmy, że muszą być zgodnie z TM. Kolba - Pasuje od ostrej (lata), AEG (zalezy od egzemplaza ale czesto nie ma luzow) a takze od gazowek innych Od ostrej bez podklejenia taśmą się nie obejdzie. U mnie najciaśniej siedzi kolba 4-pozycyjna(M720) od pierwszego GBB-R M4 WA. Natomiast 6-pozycyjne od WE czy WOC podobnie jak stock lekko latają. Uchwyt zawieszenia przy stock tube - ? sprawa nie wyjasniona Jako, iż M4 KJW/TK posiada nietypowy Receiver Plate i nie wstawisz nic od AR-15 czy innych GBB-R są 3 opcje: 1. Kupujesz uchwyt od M4 CQB-R KJW/TK. 2. Dorabiasz samemu. 3. Troy Industries Professional Grade Sling Adapter. http://shop.ehobbyasia.com/accessories/sli...ng-adapter.html Edited August 29, 2010 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Dobrze ze w wersji z risem, ucho zawieszenia jest w standardzie to nie bedzie klopotu :) Jeszcze jakby ktos mogl uzupelnil w miare szybko informacje o oslonie spustu to bylbym happy :) Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Ktoś sprzedaje magazynki nowe oraz używane do KJW /TK: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2216975 Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Tak sie wszyscy rzucili na towar w WGC ze pomimo przelewu, nie wyrobilem sie na magi ... i trzeba czekac, uh ... 180zł za uzywanego maga... LOL ? Quote Link to post Share on other sites
Bajbars Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Może ktoś wie jaki jest skręt gwintu oraz głębokość bruzdy? Czy jak zrobiłby mi tokarz lufę tylko, że dłuższą (około 34-35 centymetrów), z takim samym skrętem gwintu oraz głębokością bruzdy to czy celność by się poprawiła? Zastanawiam się czy skręt gwintu byłby dobry w związku z wydłużeniem lufy Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Może ktoś wie jaki jest skręt gwintu oraz głębokość bruzdy? Czy jak zrobiłby mi tokarz lufę tylko, że dłuższą (około 34-35 centymetrów), z takim samym skrętem gwintu oraz głębokością bruzdy to czy celność by się poprawiła? Zastanawiam się czy skręt gwintu byłby dobry w związku z wydłużeniem lufy Tokarz Ci czegoś takiego nie zrobi... Po za tym lufy typu Tanio koba działają do 330fpsów, potem traci się tylko na celności i zasięgu... Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Tak sie wszyscy rzucili na towar w WGC ze pomimo przelewu, nie wyrobilem sie na magi ... i trzeba czekac, uh ... 180zł za uzywanego maga... LOL ? No to życzę powodzenia w czekaniu. Ja jak zamawiałem kumplom w tamtym roku z WGC M4 KJW + magi to jak się skończyły we wrześniu to nie było ich do lipca tego roku(magi pojawiły się ciut wcześniej). Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 (edited) Jako, iż M4 KJW/TK posiada nietypowy Receiver Plate i nie wstawisz nic od AR-15 czy innych GBB-R są 3 opcje: 1. Kupujesz uchwyt od M4 CQB-R KJW/TK. 2. Dorabiasz samemu. 3. Troy Industries Professional Grade Sling Adapter. Magpulowskie "cudawianki" (RVG bodaj) nie pasują? Edited September 4, 2010 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Kumpel sobie magpulowskiego "cudawianka" bedzie dokupowywal wiec sprawdzimy czy pasuje, a jesli nie to czy sa mozliwosci dopasowania w jakis sposob. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Czy ktos wie jak temu zaradzic ? A dokladnie chodzi o to - ze chwyt CASV nie chce sie z synchronizowac z risem na body. Brakuje mu jakis 2mm aby dobrze pasowac, a niestety delta ring nie da sie blizej body przystawic Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 (edited) Czy ktos wie jak temu zaradzic ? A dokladnie chodzi o to - ze chwyt CASV nie chce sie z synchronizowac z risem na body. Brakuje mu jakis 2mm aby dobrze pasowac, a niestety delta ring nie da sie blizej body przystawic zdjecie nie ma ostrosci wiec raczej strzelam niz stwierdzam fakty ale: 1) Montujac swojego CASV'a (by DBoys) musialem pozbyc sie z srodka gornej szyny tego polokraglego wihajstra, ktorego zadaniem niby mialo byc dopchniecie D-ringu do tylu. Tzn najpierw probowalem to podpilowac ale mi sie w trakcie tej operacji rozpadl byl wiec go po prostu calkowicie wykrecilem. Bez tego elementu montaz przebiegl zupelnie bezproblemowo. Zaznaczam, ze ta operacja byla przeprowadzana oryginalnie na TM ale "odchudzona" szyna bez zadnego problemu daje sie zamocowac na KJW. 2) pokombinuj jednak troche bardziej z D-ringiem. Wydaje mi sie, ze widze na zdjeciu sprezyne, ktora dopycha ten element w kierunku lufy. Przed chwila sprawdzilem na swoim egzemplarzu, ze D-ring daje sie przesunac na tyle mocno w strone korpusu, ze sprezyna razem z pierscieniem, ktory ja trzyma w miejscu znika w profilu powyzszego. Edited September 15, 2010 by Chochla Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 A moglbys dac tego fotke ? Pare minut temu rozbieralem wszystko aby wlasnie sprobowac ten D-Ring przesunac w strone korpusu lecz niestety nic z tego - nie da rady go dalej wkrecic i w zwiazku z tym zapytalem sie tutaj co moznaby zrobic. Bo sam D ring ze sprezyna daje sie docisnac do bory, ale problemem jest ten zabkowaty pierscien na ktorym wlasnie szyna sie zaczepia Myslalem tez aby wlasnie odczepic ta czesc w konwersji - ktora odpowiada za trzymanie sie na D-ringu lecz w King Arms jest to zamontowane jakos na stale (na takiego jakby pseudo nita, nie wiem jak to sie nazywa) Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 A moglbys dac tego fotke ? Moglbym, tylko czego fotke sobie zyczysz? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 To o czym mowa w Twoim 2 punkcie ;) PS. To normalne ze magazynek laduje sie ponad 30sekund gazem? Bo moj żre i żre jakby konca nie mial :P Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Moge cyknac, tylko wicie rozumicie towarzyszu sie chyba nie do konca zrozumielismy. Delta ring jesli mnie pamiec nie myli to ten pierscien spinajacy i trzymajacy w kupie okladziny lufy tudziez RIS. I to da sie przysunac do korpusu calkiem daleko. Natomiast jesli u Ciebie problemem jest ten zabkowany pierscien, ktorym lufa zewnetrzna jest przymocowana do korpusu (chyba bo KJW jeszcze nie rozkladalem na czesci pierwsze) to to jest faktycznie nieruchome i jesli przeszkadza w montazu CASV'a, to prawdopodobnie jedyne co bedziesz mogl zrobic to albo spilowac o te 2 brakujace milimetry to polokragle ustrojstwo albo rozwiercic nita i ustrojstwo zdjac. Mysle, ze opcja 2 jest duzo prostsza i mniej frustrujaca. Przynajmniej taka byla w moim przypadku. Magi laduje duzo krocej niz 30s. Ale tez nie sekunde czy nawet 5. Maja calkiem spora pojemnosc (wszak 2-3 przbiegi to nic standard na jednym nabiciu) wiec ladowanie trwac musi. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Pojawiło się pare gratów do m4 na WGC: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=special&item=RAT-KJ-002&search=special&rs=New%20Release&catid=&cat= http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=special&item=RAT-KJ-004&search=special&rs=New%20Release&catid=&cat= http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=special&item=RAT-KJ-005&search=special&rs=New%20Release&catid=&cat= Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 15, 2010 Author Report Share Posted September 15, 2010 "RA-Tech Piston Ring" to niewypał z leksza- orginalna uszczelka jest bardziej szczelna i na ra-techu ucieka sporo gazu (wystarcza na mniej strzałów 1 nabicie gazem) tak przy okazji było na capri (prec lufa jeszcze jest dostępna- cqb i do pełnowymiarowego m4 kjw), http://www.asg.com.pl/advanced_search_result.php?keywords=m4+kjw guma standardowa dobrze kręci więc puki co nie wymieniałbym, odnośnie napsa to nawet bym nie czekał i kupywał to ustrojstwo odrazu bo standardowy zaworek jest z kiepskiej jakości plastiku (mi sie posypał i jade już jakiś czas na dorabianym z zaworka do hi-capy :) ważne że działa ) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Po testach z przestrzelania - mojej emce cos hop up chyba slabo dziala. Jakbym go nie krecil to w zasadzie roznicy w osiagach nie ma, a kulka sobie leci prosto i nagle sruu do dolu. Uzywane kulki to z braku laku 0.25 G&G Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Było już ze dwa razy pisane w temacie-kulki 0,3 muszę być. Pamiętaj, żeby hopem kręcić nawet jak przestanie klikać. U mnie też na 0,25 były dramaty, a na 0,3 szok-tor lotu jak po sznurku. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Owszem było - tylko że to dotyczyło kwestii że kulka nie moga nawet trafić w obore, a w moim przypadku mimo kulek 0.25 celnosc jest bardzo dobra tylko ze no te osiagi nie porywaja. Na oko ze 30m-40m ta kulka leci Jezeli mimo to - potrzeba ciezszych kulek, to jakos dziwnie bo lzejsze kulki powinny raczej leciec w kosmos a nie houston houston ziemia... no ale coz, ciezsze kulasy i tak planowalem zakupic Kiedy wyjalem lufe i krecilem hopem - to po mocniejszym kliknieciu hop up sie zerowal wiec nie wiem jaki sens w ciaglym kreceniu hopem (poza tym u mnie klika na kazdej pozycji) PS. Bede skladal zamowienie na rezerwacje magow z WGC. Jakby co to zbieram chetnych bo gdzies za 2 tygodnie puszczam zamowienie Quote Link to post Share on other sites
bender Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Nie dałoby rady przypiłować CASV w miejscu gdzie styka się z delta ringiem, aż będzie pasowało? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Da rade i ten zabieg zrobie, ale nie teraz bo jakos w tej chwili bardziej mi sie podoba wersja z risem od CQB xD Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 16, 2010 Author Report Share Posted September 16, 2010 Ari miałem tez kłopot z hopupem na początku , kulki leciały prosto ale blisko - 35m max i gwałtownie w glebe jakby hop-upa niebyło, po rozebraniu i poskładaniu do kupy komory gumka wystawała z komory może z 0,5mm bardziej niż przed operacją (troszke też uszczelniłem ale to pewnie nic nie dało odnośnie podkręcania) i podkręca teraz jak należy, nie trzeba bardzo kręcić (może 2 kiknięcia), żeby kulka 0,25g leciała na prawie 2x większe odległości, poprostu komora była źle poskładana i to powodowało niskie osiągi, chyba gdzieś w tym temacie był filmik Cradleairsoft jak rozebrać komore Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Czyli jeszcze raz rozlozyc i zlozyc komore? Ok to idem rozbierac emke :P Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 (edited) Tutaj masz manual na problemy z hopsiupem (tzn mam gleboka nadzieje po bardzo pobieznym spojrzeniu bo nie mam teraz czasu na doczytywanie) Edited September 17, 2010 by Chochla Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts