AnR Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Krysia daje radę. Ja też mam Vol. II. Czy będzie uber lans, że nawet w oryginalne? To znaczy, Kolega ma, ale ja na biurku trzymam. ;) Dodam od siebie jeszcze, że rady jakie udzielają Travis i Cris są bardzo, bardzo ważne i szybko przyswajalne, szczególnie na Vol. I, gdzie trenuja noobów. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 A, no i uczą żeby nie wbiegać pod lufę :) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Czasem patrząc na ersoftowe pole walki 90% ludziom przydało by sie po prostu obejrzenie tych filmów. Nie mówie, że są najlepsze i jedyne, ale wydaje mi sie, że są na tyle ładnie i prosto podane, że spokojnie każdy z nich coś wyniesie. Bo osobiście mam już paluchów na spustach, wiecznego celowania lufą mi po twarzy na respie i innych, kardynalnych błedów przy obsłudze nawet urządzenia broniopodobnego. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Nie rozumiem Viamortis twojego rozumowania. To , że tak jest nie znaczy, że jeśli ktoś obejrzy te dwie produkcje to nie zacznie bawić się inaczej. Bo z twojego postu wywnioskowałem - dobrze jest jak jest. Zresztą, jak mówiłem, obie części polecam (z naciskiem na 1) wszystkim tym którzy w dupie mają jak wygląda airsoft i chcą się bawić skuteczniej w zakresie obsługi swojej emki a nie ma ich kto nauczyć (z podkreśleniem, że ja się nie bawię w wyimaginowaną obsługę broni palnej posiadając AEGa, po prostu obsługa repliki-narzędzia). Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 (edited) Natomiast ja w pewnym sensie rozumiem Twoje podejście i wręcz je podzielam. Zresztą robiłem krótkie treningi w oparciu o materiał z magpul dynamics (jeden gość to się mało na mnie nie obraził, że go poprawiałem :F ) Też bym chciał, żeby maniacy ładnie się ruszali, dobrze trzymali repliki i zmieniali magazynki, a także pilnowali muzzle discipline, identyfikowali cele, po strzale zabezpieczali spust, itp. itd. Staram się jednak, po tym co widziałem, podejść do tego bardziej realistycznie :). I o ile jest spora grupa ludzi, którzy się tym zachwycą i poćwiczą, to jest to grupa zdecydowanie mniejszościowa. Większości graczy to jest niepotrzebne i tym samym nie zainteresuje ich. Tak jak niepotrzebny im jest CIRAS z cordury, bo wystarczy pattern 63 z allegro. Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. Bo z twojego postu wywnioskowałem - dobrze jest jak jest. Wywnioskowałeś bardzo źle. Inna sprawa natomiast, że nie sądzę, aby MD wprowadził jakąkolwiek rewolucję w airsofcie. Z ogólnego (szerokiego) punktu widzenia traktowałbym to jako ciekawostkę. Być może będzie to jakieś natchnienie dla drużyn (osób), które chciałyby być bardziej pro, ale nie wiedzą jak. I z tego można się tylko cieszyć. Edited September 14, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 14, 2009 Author Report Share Posted September 14, 2009 Cóż..,po obejrzeniu pierwszej płyty doszedłem do wniosku że zawsze można być bardziej "pro" wiedząc ze nie trzyma się za raczke na risie tylko opierając na niej dłoń i mały palec a kciuk mieć wzdłuż lufy.... A tak poza tym,rzeczywiście mnóstwo dobrych rad z tego co słyszę od Chrisa i tego drugiego. Nie spodziewałem się tylu błędów u siebie i ludzi z towarzystwa. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 To teraz wam powiem, że kto u nas wprowadzi chińskie ładownice pseudokydexowe na pas ten zbije fortunę do końca roku ;) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Ja aż musiałem kupić fast maga co by się jak Costa poczuć, ale nie ukrywam. Już szukałem takich ładownic. :> Travis w Vol. I używał normalnych ładownic CQB. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 TADAM http://www.blade-tech.com/Rifle-Mag-Pouch-c-287.html - Proszę :) - Dziękuję. - Nie ma za co. ;) - Ale ceny.. - A co ja poradzę? Kup kydex na knives.pl i zrób sam w mikrofalówce ;) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 40$ to bez tragedii, szczerze spodziewałem się ceny koło 80$. Jeszcze mi brakuje ASAP oraz tego fajnego zawieszenia nowego magpula. :> Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=dQ1n5pg4re4 macie w pigułce, w śmiesznej airsoftowej wersji :P Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Ale flaki z olejem... Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Jeszcze są azjaci robiący różne drille i z ciekawym akcentem krzyczą komendy po angielsku, ale już mi się nie chciało szukać :P Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 http://www.youtube.com/view_play_list?p=E2CF8102F2943C41 Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Dziękujemy Ci grzechotniku za ten jakże swiatly link. Podpisano: stowarzyszenie użytkowników wmasg nie potrafiących korzystac z wyszukiwarki na youtube. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 Sam link w poście? A gdzie sławetne "Pozdrawiam, Grzechotnik"? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Dobra dobra ;) A dziwi mnie jedno. Czemu oni nie korzystają z tych swoich MASAD? W końcu przede wszystkim tym powinni lansować. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Znów. Ile osób prócz nich ma dostęp do Masady? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 (edited) Poza tym Bushmaster ACR a nie Masada. Albo Remington ACR. Edited September 23, 2009 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Właśnie dla tego żeby się nie lansować prototypami, a po drugie... heh... Co tu dużo mówić ACR już nie jest tylko ich, a eMka najczęściej tam jest przecież używana - łatwiej uczyć. No i nadal nie ma finalnego produktu w sprzedarzy... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Dobra dobra ;) A dziwi mnie jedno. Czemu oni nie korzystają z tych swoich MASAD? W końcu przede wszystkim tym powinni lansować. Pozdrawiam. Bo tym się nie da lansować. O! Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Dobra, oglądnąłem wszystko. Najlepsza DVD - 2. W pierwszym zanudzają, nic ciekawego praktycznie nie ma. Fajny jest też ten film, gdzie wszystko razem jest. Polecam każdemu, można się dużo fajnych rzeczy dowiedzieć ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Łeeeee, w moim M4 G&P tak ślicznie magazynki nie wyfruwają z gniazda, bo jest "trochę" podklejone... Ale "tactical reload" da się zastosować. :lol: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Ja mam kilka pytań, na trailerach na YouTubie jest filmik z samochodem jak jak Krzyś strzela bokiem. Nie znalazłem tego na żadnym DVD, ani w dodatkach. Ktoś wie gdzie to jest? Generalnie "fajne" śmieszne sytuacje na DVD2, gdzie jeden gostek ma double feeda [chyba]: ready? yes. No! :D Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Ale mówisz o vol. I czy vol. II? Samochód jest na vol. II. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts