G838 Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 http://soldiersystems.net/2009/12/16/task-...warrior-on-cnn/ Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Dziwne uczucia wywołuje ten wzór. Moim zdaniem CB nie pasuje, jest zbyt kontrastowy w stosunku do reszty szarych tonów. Może po 5 praniu się to ze sobą jakoś bardziej "zleje"... Quote Link to post Share on other sites
noah Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 2 zdjęcia "delty" które udało mi się znaleźć. Widać pokrowców na hełmy w nowym kamuflażu jeszcze nie dostali. ;) Osobiście nowy wzór mi się podoba. W UCP przeszkadzało mi, że gdy robiło się ciemno, szaro-białe piksele strasznie odbijały się od otoczenia. Tu jest ich mniej, a więcej CB, myślę więc że nie będzie źle. :) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 PC, pokrowce i ładownice też w starym UPC. To nowość więc jeszcze troche czasu upłynie zanim wymienią wszystko. Swoją drogą świetnie się sprawdza w otoczeniu na zdjęciach ten mundur. Aż mi się spodobał... Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Ale oni chyba nie wymieniają ..tylko testują Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Ale jeżeli się sprawdzi pewnie wymienią ;P Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 29, 2009 Author Report Share Posted December 29, 2009 Tak, wymienią - na Multicam ;-) Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Tak samo jak w testach przed wprowadzeniem UCP sprawdziły sie lepiej inne kamuflaże i ...wprowadzili UCP ;-) Podobnie jak u nas z Wistem ..kolega w pułku testował -opisali jako zupełnego gniota ..i co? ..dostali Wista ;-) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Może za karę żeby się nauczyli doceniać światłe propozycje kadry ;-) Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Jest lobby i to owe lobby wybiera co będzie "lepsze" dla żołnierzy, a nie tam jakieś opinie że to a to niby się nie nadaje. "My wiemy lepiej!" :D Straszny kamuflaż... Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Nie przesadzaj, nie jest jakoś szczególnie straszny (to nie szok na poziomie tego, który przeżyliśmy, w momencie wprowadzenia UCP). Dodanie kontrastowego koloru sprawiło, że wzór w ogóle "działa", a nie jest jedynie jednokolorową plamą. Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 No właśnie w moim osobistym odczuciu dodanie CB do tych szarości wygląda jakby ktoś przepuścił kupę przez wentylator za którym znajdowało się "stare" UCP ;) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Jeszcze kilka zdjęć, które są na forum 82airborne.pl: TASK FORCE FURY, 4th BCT, 82nd AB DIV Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 I pytanie - czy nie można tak było od razu z tym "coyotem" jako czwartym kolorem? Szkoda, że nylon tak słabo łapie kolor, bo bym swoją bluzę i torbę wyprał w "herbacie". Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 No właśnie w moim osobistym odczuciu dodanie CB do tych szarości wygląda jakby ktoś przepuścił kupę przez wentylator za którym znajdowało się "stare" UCP ;) Szkoda, że dalej wyrażasz się w kategoriach estetycznych ("ładne"/"nieładne"). Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Szkoda, że dalej wyrażasz się w kategoriach estetycznych ("ładne"/"nieładne"). A widziałeś, żeby brzydki kamuflaż był skuteczny? Tylko ładne kamuflaże są skuteczne: tigerstrip, MC, finnpat, itp. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 (edited) Finnpat? Kto wymyślił to wymyślił? Jakiś nowy kamuflaż fiński, nowy po fraktalowym m/05? :P Co do tematu. W warunkach afgańskich sprawdza się ciekawie, przynajmniej na zdjęciach. Choc nadal razic może zatrważająca szarośc we wzorze. Hmmm... Beton? Edited January 3, 2010 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
noah Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 (edited) Ładny czy nie, ja jestem za! Teraz zdjęcia które przed chwilą wygrzebałem na facebooku. Na ostatnim widać że żołnierz ma już pokrowiec na hełmie w "delcie". Edited January 3, 2010 by noah Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Sorry za OT ale co za buciki mają panowie na pierwszym zdjęciu? Aha i czy ktoś wie ile ma kosztować armię (a raczej amerykańskich podatników :F ) te "przekamuflażowienie"? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Danner Tan Hiking Boots Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Finnpat? Kto wymyślił to wymyślił? Jakiś nowy kamuflaż fiński, nowy po fraktalowym m/05? Skrót myślowy, oczywiście chodzi o m/05. Po prostu powoli przestają pamiętać nazwy i skróty tych wszystkich kamuflaży. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Danner Tan Hiking Boots Kolejne OT, ktoś w Polsce diluje butami Danner'a? Google nie pomogło :roll: Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Arafat jakby co to weź 9,5 :D Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Arafata mundur na mnie pasuje to może i buty będą dobre :D Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Jest w PL przedstawiciel Dannera, ale butów na razie nie ma w sprzedaży. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts