Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rhodesian Recon Vest - temat zbiorczy

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dla jasności chodzi mi o te zaznaczone na zdjęciu klamry:

phcgvtc901cbal.th.jpg

Szukałem takowych na zdjęciach z eaglowską rrv no i 100% dowodu na istnienie czegoś takiego nie znalazłem. Jedyne zdjęcie na którym widać takie coś jakie udało mi się znaleźć:

bsma.th.jpg

chociaż klamra jest tutaj czarna, a nie piaskowa.

Udało mi się ustalić że klamry bardziej bardziej z tyłu służą do podpięcia pleców, ale po co ta druga para nadal nie wiem.

Szukałem takowych na zdjęciach z eaglowską rrv no i 100% dowodu na istnienie czegoś takiego nie znalazłem. Jedyne zdjęcie na którym widać takie coś jakie udało mi się znaleźć:

bsma.th.jpg

chociaż klamra jest tutaj czarna, a nie piaskowa.

A to w ogóle jest RRV? Bo ja osobiście pewności nie mam.

By zamontować "plecy" lub MBSS do RRV EI potrzebny jest adapter na szelki (o takie coś: http://cgi.ebay.com/Eagle-Industries-RLCS-...1016181005r3875 )

Tak, to na zdjęciu to RRV.

Hop, ten adapter który pokazałeś to stara wersja. Nowsza jest znacznie prostsza - taśma zapinana napem. Na zdjęciu powyżej jest właśnie ten adapter, choć jak widać "plecy" nie są podpięte.

Edited by cavtan
  • 3 months later...

http://www.ebairsoft.com/eagle-style-rrvv-hawg-p-1883.html

Miał ktoś w rączkach to coś?

Nylon 900d prawie jak cordura ;-)

dokładnie taki sam mają na zbrojowni za 350 zł,biorąc pod uwagę kurs $ nawet nie opłaca się ściągać , zbrojownia napisała mi: " dość estetycznie wykonana jak na chińczyka ".

Z drugiej strony G&P można wyrwać za 285 ,ale nie ma w CB i bez ładownic i plecaka.

Na metkach jest napisane IWIN GEAR

Miał ktoś?,widział ktoś?

• 8 months later...

Jeśli jest to mbss flyye i rrv flyye to dlaczego by miały nie pasować, jeśli pantac-flyye(w dowolnej kombinacji) to trzeba będzie dokupić 2x męski fastex 25mm(generalnie w konfiguracji jakakolwiek rrv i jakiekolwiek plecy mbss kompatybilność sprowadza się tylko i wyłącznie do fastexów na ramionach mbss'a góra trzeba będzie dokupić pasujące i wymienić z niepasującymi w adapterach).

Z tego co się orientuje przy konfiguracji Pantac-Flyee trzeba wymienić wszystkie fastexy. Po pierwsze dlatego, że Duraflexy nie są kompatybilne z ITW Nexus. Po drugie plecy od MBSSa Pantaca mają po bokach fastexy 50mm, a Flyee stosuje 40mm.

Trzeba jeśli chcesz korzystać z dolnych pasków pleców, wystarczy przeciągnąć pas lędźwiowy od rrv przez dolne zapięcie pleców(jak widuje się na zdjęciach) i wszystko hula.

• 4 weeks later...

Panowie, potrzebuję wymiary tego poprzecznego paska służącego do tworzenia szelek H w RRV.

Szerokość jego znam (4cm).

Potrzebna długość całkowita, oraz długości rzepów, tego miękkiego w środku taśmy oraz tego z haczykami na krawędziach tej taśmy.

Zdjęcie z naniesionymi wymiarami lub podaniem samych wymiarów prosiłbym na PW.

Z góry dziękuję.

• 2 weeks later...
Guest gecko123

Jak jest z jakością reodezyjki od G&P? Kosztuje tyle co Fylee, ale jest przeceniony na asgshopie o 100 zł. Mocno odstaje od Flaja, nie mówiąc już o oryginale?

Edited by gecko123
  • 2 years later...
  • 3 months later...

Witam, jestem dumnym posiadaczem chesta RRV od flyye i mam z nią mały problem. Chodzi o to, że po podpięciu ostatniego rzędu palsów pod spód kamizelki (tam gdzie są napy) zaczyna mnie strasznie uciskać w miejscu gdzie kończy się kamizelka. Noszę ją na maksymalnie ściągniętych szelkach, na pasku na plecach mam delikatny luz, ale naprawdę minimalny, tak żeby chestrig po mnie nie latał. Zdaję sobie sprawę że rhodezyjkę powinno się nosić na paca, ale czy nie ma żadnego sposobu na wyeliminowanie tego dyskomfortu? Chesta noszę bez pleców na szelkach H (łatwiej nosi mi się plecaczek).