Sushi.50 Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Raczej lepszy KM Head. Dexter kiedyś to testował i nie było tak rewelacyjnie jakby się mogło wydawać (6.02 i 705 mm). Jak już chcesz hiper precyzję to zbieraj na TO Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 z lufami df jest loteria. Nie warto Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 no i buba... Będę powiadamiał o osiągach itp. jak tylko coś się ruszy. Kicpa, jeśli jesteś z Krakowa, może zobaczylibyśmy co to maleństwo potrafi na magu z co2? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Jak kupisz kapsułki to czemu nie ;) Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 (edited) Będziesz zbierał zamrożone uszczelki :P. Ale jestem ciekaw jak się zachowa WELL w porównaniu z Aresem w kontakcie z tym magiem. Chyba będziesz musiał wymienić sprężynkę na zbijaku o ile dobrze pamiętam, KicpA wspominał. Edited March 28, 2010 by Sushi.50 Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Też jestem ciekaw tego doświadczenia. Czy warto inwestować w ten mag do wella? Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 (edited) No to Kicpa, ja kupię kapsułki (2 wystarczą, dla Ciebie i dla mnie) i zobaczymy jak się będzie karabin zachowywał. Ale rzeczywiście powinienem coś w nim wcześniej powymieniać żeby chodziło? Jest to chyba bardzo ważny test, bo mag co2 to główny powód dla którego ten karabin można kupić lub nie:) EDIT: Znalazłem Lufę PDI 650 mm 6.01. Pytanie do Was: Jakie są o niej opinie. Na sklepowej stronie znalazłem tylko info, że taka lufa jest... Edited March 29, 2010 by frozenfish Quote Link to post Share on other sites
Baker2222 Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 PDI to PDI. Klasa sama w sobie a te lufki są świetnie wykonane :) Myślę, że warto taką zakupić jeśli dysponuje się odpowiednimi funduszami. Koledzy chyba potwierdzą :) Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 to już nawet nie o to chodzi. Mam teraz lufę km head 650 i zastanawiam się czy jest opłacalne kupić pdi. Jak wygląda sprawa zacinek, precyzji. Czy zobaczę różnicę. Quote Link to post Share on other sites
Baker2222 Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Wykonanie lufy szóstka z plusem. Cóż, kulki będziesz musiał dobierać najlepszej jakości. 6.01 to nie przelewki :) Myślę, że różnica kolosalna nie będzie ale na pewno odrobinę zauważalna. Mnie odstrasza cena jedynie :) Promyk ma najlepszy stosunek cena/jakoś :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Śnieżyn bodaj miał tą lufę u siebie i coś tam mu się cięło. Z kolei u niektórych się nie tnie... Z tego co czytalem, słyszałem i tak dalej to nie warto. Różnica w skupieniu JEST ale nie jest warta tej różnicy w cenie i w ryzyku zacinek. Quote Link to post Share on other sites
Charlie Posted March 30, 2010 Author Report Share Posted March 30, 2010 (edited) O kurczę. To mi się temat rozkręcił. Przeczytałem co pisaliście i coraz bardziej mnie kusi ta replika. ;] W sumie to należę teraz do profesjonalnej grupy rekonstruującej USMC, więc ta snajperka, używana przez Royal Marines ociupinkę nie pasuje, ale na strzelanki będzie good. ^^ Też czekam na test na magu CO2 (Może nawet pojadę do Krakowa bo mam niedaleko [bielsko-Biała] - popatrzę w sklepie na nią, a może nawet Was spotkam? ;>) Apropos kapsułek - na ile strzałów (kulek, magów) wystarcza jedna? Tak samo, na ile wystarcza jedno naładowanie Green Gazem do pełna? Zadowolony z tak wielu wypowiedzi, Charlie Edited March 31, 2010 by VIPER-RT10 Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Wracając: Jedno napełnienie to jakieś 2 magi... Tak mi się wydaje ale to drastycznie zależy od warunków. Im cieplej tym na mniej wystarcza. Quote Link to post Share on other sites
Charlie Posted March 30, 2010 Author Report Share Posted March 30, 2010 (edited) A z tym magiem poważnie pisałem, masz tego Wella to możemy pomierzyć na chrono i porównać z Aresem CNC. Jakbym miał to chętnie, lecz właśnie wynik tego testu zmotywuje mnie do kupna lub pogrzebie szanse WELLa. Ehh... ten Ares CNC to musi być cudo. ;] Zazdroszczę, oj zazdroszczę. Proszę bez podgrzewania atmosfery zbędnym flame war-em... Viper Edited March 31, 2010 by VIPER-RT10 Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Kilka fotek eLki w ostatecznej wersji. Quote Link to post Share on other sites
Charlie Posted April 2, 2010 Author Report Share Posted April 2, 2010 A jak test? Done? Czy dalej czekamy? Jeszcze jedno: Ma ktoś jakiegoś linka do zagranicznego sklepu, z dobrą opinią i tą eLką (poszukuję wersji OD - green) w ofercie? Polskie sklepy mają niestety głownie czarną. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1428 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Szkoda tylko że to nie jest replika 7,62 tylko .338 ;) Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Jak widzę jak oni to pomalowali, to wolę to sobie sam pomalować. Tak zrobiłem z warriorem i byłem mega zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Baker2222 Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 No i jak z tymi testami na magu CO2 Frozenfish? Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Mam pytanko czy wie ktoś gdzie można kupić zawór Hi-Flow ARES lub STAR do magazynka? przeszukałem mnóstwo sklepów i wszędzie OUT OF STOCK Quote Link to post Share on other sites
Charlie Posted April 27, 2010 Author Report Share Posted April 27, 2010 Halo! Panowie KicpA i frozenfish! Doczekamy się w końcu na test? Pisałem już na PW, ale bez odpowiedzi. Ciekawy i zniecierpliwiony, Charlie Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 od kilku dni jestem właścicielem takiego cuda nabyłem go od znajomego dla którego okazał się zbyt ciężki i duży nawet nie zdążył zabrać go na żadne manewry :uśmiech: krakmani piszą że ma mieć 490-500 fps mi zaś nie potrafił przekroczyć 450 fps na kulkach 0.2. Uszczelniłem teflonem gdzie się dało, zmieniłem uszczelki i nasmarowałem gdzie się dało. Poprawa zauważalna dobiłem do 480 fps. Kolejny etap lufa 650 6,02 guarder i gumka HU systema czarna, efekt ok 490 fps, ale HU dalej trudno ustawić kulki latają różnie jedne niżej inne wyżej a jeszcze inne jak po sznurku (0.4 blaster) Dziś rano wpadłem na pomysł szalony: skoro nie ma dostępu do zaworów hi flow więc poszerzę sobie przepływ gazu sam, pracowalem wiertłem i frezem 3 godziny i efekt jest taki że mam ok 560 fps na kulkach 0.2 i 510 na kulkach 0.4 :-P Zostaje jeszcze popracować nad ustawieniem HU - naprawopodobnej problem z dystanserem albo gumka do bani. Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 prawie na pewno gumka do bani. Wiem że daję w tyłek ale pracuję teraz przy rajdzie politechniki i Juwenaliach i mam urwanie tyłka... Może jakoś w juwenalia się spotkamy. Co Ty na to Kicpa? Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 @Pawel_G Kulki Blaster są do kitu :!: Zmień kulki i zobacz czy nadal będziesz miał taki rozrzut! Ja testowałem Blastery 0.3 i to była masakra, jak na kulki dla snajperów to powtarzalność fatalna! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts