Pawel_G Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Wywaliłem gumkę systemy i założyłem fioletowego prometheusa, blastery devil 0.4 pójdą do WE SCARa -dobre na snajperów schowanych w karzakach :-F a zamiast blasterów mam teraz biovale 0.3 - widać poprawę. Zasięg i skupienie wzrosło. Uważam że ten WELL jest dobrą bazą pod zrobienie czegoś co, za stosunkowo nieduże pieniądze, może pretendować do roli prawdziwej airsoftowej snajperki. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Wybaczcie podbicie, ale mam pytanie: Czy bez grzebania, replika ta będzie w miarę bezawaryjna? Strzelać nie będę za wiele, więc czy przy takiej eksploatacji wytrzyma bez usterek? Mam zamiar strzelać na GG ;) Pytam, bo zdarza się, że niektóre repliki mają tendencję do samozagłady (np. za mocna sprężyna w jakimś chińskim AEGu, niedostosowana do reszty części itd.). Chińczyk to chińczyk, więc oprócz sytuacji losowej, chciałem się dowiedzieć czy taka zabawka, może również mieć swoją "Piętę Achillesową" ;) Doczytałem o przeciekającym magazynku - czy to przypadłość na którą skazane są wszystkie Well'owskie magazynki, czy może dotyczy to pojedynczych sztuk? Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Pytam, bo zdarza się, że niektóre repliki mają tendencję do samozagłady (np. za mocna sprężyna w jakimś chińskim AEGu, niedostosowana do reszty części itd.). Chińczyk to chińczyk, więc oprócz sytuacji losowej, chciałem się dowiedzieć czy taka zabawka, może również mieć swoją "Piętę Achillesową" ;) Doczytałem o przeciekającym magazynku - czy to przypadłość na którą skazane są wszystkie Well'owskie magazynki, czy może dotyczy to pojedyńczych sztuk? W tym przypadku jedyną bolączką wydają się nieszczelności magazynków -a raczej jakość gumowych uszczelnień zastosowanych przez chińczyków, po wymianie na markowe + gumka HU + lufa prec powinno działać nienajgorzej, ale wiadomo chńczyk to chińczyk. moja wystrzeliła już ok 500 kulek głównie do tarczy i działa ok. A jak to na strzelance bywa szturman z aegiem wystrzeli 2000 kulek, z GBB 500, a snajper z czterotaktu 50 ;-) więc o trwałość bym się nie martwił. Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted May 18, 2010 Report Share Posted May 18, 2010 Te usterki to jest na dobrą sprawę pryszcz... Najgorsze jest ładowanie kulki do lufy. Jeśli nie zrobi się tego umiejętnie możesz mieć pewność że wypadnie z maga i zaklinuje się gdzieś w komorze zamkowej... Quote Link to post Share on other sites
Baker2222 Posted May 18, 2010 Report Share Posted May 18, 2010 No i jak z tymi testami frozenfish ? Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 (edited) Na problem wypadającej kulki znalazłem prosty patent, gumowa nakładkę na komorę HU i kulki już się nie klinują. Zrobiłem ja bodaj że z jakiejś zatyczki od opakowania lufy precyzyjnej. Gumowa nakładka blokuje od góry kulkę w szczękach magazynka i zapobiega jej wypadnięciu. Edited May 19, 2010 by tafi Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 Kurcze, czekamy na odpowiednią pogodę... Chcemy żeby test pokazywał maksymalne osiągi repliki. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 I jak się repliki sprawują wam ? Quote Link to post Share on other sites
Boberwax Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Odgrzeje trochę kotleta, ale jak tam te testy odbyły się? Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 Cicho w temacie, więc pewnie testy nie wypadły jakby właściciele chcieli :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Boberwax Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 Ale podzielić się wynikami mogą ;-) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 Wyniki są takie że raczej skleroza i brak podobnych wolnych terminów nas pokonał ;) Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Jaką komorę HU ma ta replika ARES/Well? Jak wygląda regulacja i na ile jest precyzyjna? Jak ze szczelnością? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Komora jak komora ;) Regulacja na podobnej zasadzie jak w Aegach tyle że dociskamy wkręceniem lub wykręceniem ampuła. O szczelność bym się nie martwił bo przed kołnierzem gumki HU jest oring, przynajmniej w Aresie ;) Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 W Wellu też. Quote Link to post Share on other sites
dragon_bp Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Replika już jakiś czas jest na rynku, może ktoś podzieli się wiedzą z użytkowania tego "karabinu wyborowego"? Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Kicpa jak testy z magazynkiem na CO2? Quote Link to post Share on other sites
Baker2222 Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 Chłopaki, nie trzymajcie nas taki szmat czasu w niepewności. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 (edited) To ja się wypowiem, Panowie z tego ci mi wiadomo testów nie zrobili na wellu ale w aresie prędkość była powalająca-tu niech się KicpA wypowie. Czekam właśnie aż przyjdzie mój magazynek CO2 z nowej serii aresa, wtedy postaram się zrobić testy i ogólnie opisać co i jak. Edited April 14, 2011 by Tomaszek123 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 W wellu włośnie zdechł zbijak zaworu. Na szczęście da się to dorobić. Strzela bardzo ładnie. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Albo kupić ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Szukałem. Podpowiesz gdzie? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 http://shop.ehobbyasia.com/ares-steel-hammer-for-aw-338.html Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Out of stock ale będziem dziergać na frezarce :D Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Panowie - Minęło już sporo czasu. Jak się sprawuje ten karabin ? Czy można go doprowadzić do stanu przywoitosci w strzelaniu po zmianie precki, gumki, odpowiedniego uszczelnienia itp. ? Pytam bo jest zainteresowany zakupieniem tej giwery, lub jakiejs innej repliki gazowej karabinu wyborowego aby strzelac z niego na propanie i miec ten skuteczny zasieg 80m chociaz (tak wiem, gazowka to tylko na lato) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts