mativodka Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Już wysłana, zobaczymy jak się będzie spisywała po powrocie. A tak przy okazji: próbował ktoś dorabiać ten nieszczęsny zbijak zaworu ręcznie? Quote Link to post Share on other sites
GunMartinS Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Po przeczytaniu całego tematu jestem w kropce ... Tyle wad tyle zalet i nie wiem w końcu czy brać czy nie :( Czy ta replika jest dobra dla zielonego ( niby już sie trochę tym interesuje i czytam , ale nadal zbieram i jedyną replikę jaką trzymałem to elektryk 3 letnia G36C od JG i CM AK RIS nie pamiętam jaka ) . Tak na pewno bym chciał gazową lub sprężynową ( parasnajperkę ) i nic innego . Tylko czy wziąść tą czy może Warriora , lub Bar-10 od JG ? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Zostań przy aegu. Quote Link to post Share on other sites
Scattergun Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 Witam od jakiegoś czasu poszukuję tej repliki nie chciałby nikt odsprzedać sprawnego egzemplarza?pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Zbijak nie pasuje czasem od Aresa? Numer katalogowy C6 wraz ze sprężynką C7. Już byś miał zbijak wzmocniony i przygotowany pod używanie CO2. Quote Link to post Share on other sites
Martin_Slupsk Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 (edited) Moje pytanie z całkiem innej beczki. Mianowicie mam problem z podwyższeniem baki. Odkręcenie dwóch śrub, a nawet całkowicie ich wyjęcie nie przyniosło rezultatu. Próbowałem szarpać na siłę, ale nie chce jej połamać. Kolbę dokładnie obejrzałem czy nie ma jakiejś dodatkowej śrubu, która ów mogłaby ją przytrzymywać. Wykręciłem nawet stopkę. Miał ktoś podobny problem? Jeśli chodzi o magazynki to oba są szczelne, zarówno ten na green gas jak i na ditlenek węgla. Kupując tę replikę na GF, poprosiłem o sprawdzenie magazynków jak i repliki. Bubla nie przysłali, przegląd zerowy zrobili, nawet w magazynku na green gas było jeszcze troche gazu. Zobaczymy ile wytrzyma zbijak zaworu. Co do testów, to czekam na lufę. Pozdrawiam. Edited March 22, 2014 by Martin_Slupsk Quote Link to post Share on other sites
Terminusaxe Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Witam. Mam pewien problem z moją repliką. Kiedy przeładowuje na sucho (bez magazynka) to jestem w stanie robić to dość szybko i bez większego oporu. Ale kiedy wsadzam magazynek to zaraz na początku ruchu zamka do tyłu pojawia się dość duży opór i trzeba użyć siły, aby zamek przesunąć. Ktoś wie gdzie może leżeć problem? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Martin_Slupsk Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Cześć. Po pierwsze nasmaruj bolta jakimś smarem sylikonowym, olejem wazelinowym etc. Chodzi o to, że magazynek wchodzi trochę za głęboko i bolt trze o niego oraz o to, dysza która przy przeładowaniu wpycha kulkę do komory zahacza o ścianki prowadnicy w magazynku gdzie są kulki. Aby pozbyć się problemu, nie wsadzaj maga do repliki gdy bolta masz w tylnym położeniu. Wtedy przy wsadzaniu maga usłyszysz charakterystyczne kliknięcie. Jak tak zrobisz to bolt będzie szedł równo i nie będzie o nic wadził :) Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Witam! W mojej elce wystąpił problem, mianowicie przy standardowym strzelaniu na podwórku rączka zamka została wyrwana (odpadła). Nie było to szarpania tyko normalne domykanie zamka. Spotkał się ktoś z czymś takim? Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Jakoś trudna w naprawia ww. usterka nie jest. Tylko czy Wam się coś takiego przytrafiło? Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Komuś na forum już padła od Aresa rączka. Przy sprężynie dodawanej do magów CO2 w sumie się nie dziwię bo trzeba sporo siły aby repetować. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Odkryłem nowa rzecz (mam nadzieję, że nową): po drobnej przeróbce spust od systemu vsr pasuje do repliki omawianej w tym temacie. Dzisiaj replika spadła mi z blatu i pękł spust. Przeróbka bardzo łatwa, potrzeby brzeszczot i pilnik. Odcinamy dwa bolce po prawej i lewej stronie. Robimy łuk na górze i dopasowujemy do mechanizmu. Sprężynka nie jest potrzebna. https://plus.google.com/photos/106192577731580092220/albums/6131366919135181185/6131366927417958194?banner=pwa&pid=6131366927417958194&oid=106192577731580092220 Quote Link to post Share on other sites
klepa79 Posted May 20, 2015 Report Share Posted May 20, 2015 (edited) Mam takie pytanie lepiej kupić Well G96 gg czy ARES 338 sprężyna. Przeczytałem wszystko co mogłem przeczytać i mam dylemat. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Chodzi mi o to aby mieć dobry zasięg ok 50-60m to by dawało od 400-500 FPS. ARES słaby tuning, ale wykonanie i realizm. WELL gg lub Co2 co przekłada się na moc. Edited May 20, 2015 by klepa79 Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Stalowa rączka po wielu próbach jest gotowa. Zdjęcia wstawię w wolnym czasie. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Kupiłem magazynek CO2. Właśnie zmierzyłem prędkość i jestem przerażony. Kulki 0,45 lecą trochę ponad 570 FPS. To po przeliczeniu na 0.2 daje ponad 855 FPS. Jakiś czas temu dokładałem podkładkę na sprężynę zbijaka, żeby podnieść moc na gg. Muszę ją teraz usunąć. Mam nadzieję, że FPSy sporo spadną, bo jak nie to chyba będę musiał znaleźć sposób na stłumienie, może jakaś lufka wide bore? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 11, 2017 Report Share Posted May 11, 2017 (edited) Podkładka usunięta. Chyba nic nie dawała. Dzisiaj strzelane przy temperaturze wyższej o kilka stopni. Na 0,45 wynik 587fps. Masakra. W sobotę będę robił próby z regulacją za pomocą śrubki w zamku, która ogranicza ruch młoteczka. Najgorsze jest to, że ktoś nieświadomy wsadzi taki magazynek i pójdzie na strzelankę i narobi bigosu. Niestety na wielu niedzielnych strzelankach nikt nie chronuje replik. Jeszcze jedno: to nie pierwsze strzały są takie mocne. Dzisiaj strzelałem dalej na tej samej kapsule i przed testem miała już wystrzelone 2 magi po 19 kulek. Edited May 11, 2017 by mareq Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted August 12, 2017 Report Share Posted August 12, 2017 Zmierz po prostu fps na kulkach 0.2 - zdziwisz się jaki będzie wynik ;) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 12, 2017 Report Share Posted August 12, 2017 (edited) Wiem, bo mierzyłem. Niestety nikt o zapędach snajperskich nie używa takich lekkich kulek a ładując ciężkie zrobisz komuś kuku. Edited August 12, 2017 by mareq Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts