thewojtz Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Sam sobie robisz antyreklamę, trzeba było postawić sprawę jasno, nie później lecieć z pyskiem, och i baaardzo przepraszam, że stracisz może 2 klientów, ubolewam srogo. I nie powinienem pisać na PW, Ty nie napisałeś mi wszystkiego o BU na PW, więc uważam tą metodę komunikacji z Tobą za nieefektywną. Ja byłem kulturalny, ty niezbyt, gdyby szczerze obchodziła Cię opinia na forum inaczej byś postąpił. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Szukasz dziury w całym teraz, ot co. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Serwisant nie powinien się kłócić z klientem publicznie. Tyle w temacie. Zawsze da się załatwić sprawę tak by żadna ze stron nie czuła się pokrzywdzona. Niezależnie czy jest to serwis na którym się poległo, błąd, którego się nie wypatrzyło czy cokolwiek innego. Jeśli tego ktoś nie potrafi to tylko o nim marnie świadczy. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Czyli klient ma zawsze rację nawet wtedy, jej nie ma i Cię oskarża? Wybacz, ale nie. Klient jest takim samym człowiekiem jak i serwisant/sprzedawca, więc nie widzę żadnego powodu, żeby się komuś podlizywać. Mam swoją godność i nie pozwolę jej obrażać. Taka sytuacja. Poldeck, każda kłótnia powinna mieć miejsce na PW, po to w sumie to jest, aczkolwiek są ludzie i ludzie... Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 A znasz powiedzenie "klient zawsze ma racje"? No ba. :D Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 To powiedzenie nie obowiązuje w sferze hobbystyczej. Przynajmniej u mnie. Nie zależy mi na tym, ani nie mam czasu, by robić repliki masowo jak Poldeck (i tu chwała mu za to, że pomimo, że robi ich tak dużo to robi je świetnie) ;) Wszystko kwestia podejścia. Ja tego nie robię zawodowo, lecz hobbystycznie ;) To nie klienci są dla mnie, żeby, mnie utrzymać, lecz to ja jestem dla nich, dzieląc się z nimi swoją wiedzą, praktyką i doświadczeniem. Wiadomo, każdy popełnia błędy, jednak po to mamy narządy mowy, oraz dotyku, żeby to w sposób kulturalny załatwić, jednak jak widać, nie każdy o tym wie;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Każdy ma prawo każdego oskarżyć o wszystko na co druga strona ma prawo się bronić używając argumentów. Póki co na każde oskarżenie reagujesz atakiem. Wiele się musisz jeszcze w tej materii nauczyć. Trzeba umieć też przyznać się do porażki/błędu. Dużo replik zrobiłem i tylko głupek lub kłamca twierdziłby, że wszystkie się udały. Jednak zawsze udawało mi się z właścicielem takiej repliki dogadać i albo taki zawodnik dostawał zwrot kosztów albo płacił tylko za części, na których ktoś inny mógł spokojnie dokończyć robotę. Człowiek jest tylko człowiekiem i nigdy nie będzie nieomylny. Ale zawsze idzie się po ludzku dogadać. Póki co nie widzę takich prób tutaj. Inna rzecz, ze gdybyście próbowali się dogadać jak ludzie to nawet nie powinniśmy wiedzieć, że jakiś konflikt miał miejsce. Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 (edited) Polecę You-dasha. Wziął na warsztat moje KWA. Oprócz standardowego tuningu (z dorabianiem wentylacji na głowicy tłoka) naprawiał wyłamany trzpień zębatki środkowej w hopku - oczywiście skutecznie oraz montował mosfet. Szczególnie jestem zadowolony z ekonomicznie rozsądnego doboru części, które zaowocowały kulturalną pracą gearboxa, krótkim cyklem strzału oraz szybką reakcją na spust. Zdecydowanie plus i bez wahania będę mu powierzał inne moje repliki. Edited March 29, 2013 by PitBear Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted April 6, 2013 Report Share Posted April 6, 2013 Polecę Poldka, zrobił czary z moją eMką, takie, że jakbym przeczytał na forum, to bym wyśmiał ;) Polecam też Kicpę, ale na razie go nie ma, jak wróci to się pewnie ogłosi. Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Orientujecie się kto serwisuje repliki SWD (A&K)? Kolega mnie ostatnio podpytywał i temat sam mnie zaciekawił :P Quote Link to post Share on other sites
Marmaj71 Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Tak jak up: Poldeck, robił on kałacha mojemu kuzynowi :) Świetne podejście do klienta. Quote Link to post Share on other sites
filip4822 Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Orientujecie się kto serwisuje repliki SWD (A&K)? Kolega mnie ostatnio podpytywał i temat sam mnie zaciekawił :icon_razz: Mendi bodajże. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Dexterkrak. Mistrz sprężynówek. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Dexter chyba nie przyjmuje SWD od A&K :D Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Jak nie spytasz to sie nie dowiesz. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 A zna ktoś dobrego serwisanta z Łodzi? Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 (edited) Ciastek. na forum ma nick bodajże white http://wmasg.pl/pl/profil/show/54109 Edited April 24, 2013 by maly46 Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Ok dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Chcu1995 Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Witam , może ktoś pomóc ? Szukam serwisanta bądz osoby która sie zna na rzeczy i wymieni czesci za odpowiednią cene , Posiadam SCAR-L "custom" Ale nie mam czasu żeby go naprawić. Szukam w okolicach Górnego Śląska czyt: Swiętochłowice, Chorzów, Ruda Śląska . Preferuje odbiór osobisty . Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 To moze zamiast wykazywać się skrajnym lenistwem przeczytasz choć jedną stronę tematu i sprawdzisz co maja jako lokalizację wpisaną podani serwisanci? Quote Link to post Share on other sites
luki88 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Ja z czystym sumieniem polecam jako serwisanta użytkownika you-dash http://wmasg.pl/pl/profil/show/61379 Oddałem w jego ręce mojego cm.039c i po tuningu wyszło 532 fps-y dostałem od niego porady jak dbać co jeszcze można przerobić i w ogóle szybko dobrze i niedrogo jak za takie usługi.Jezeli ktoś z łódzkiego ma problemu z repliką niech pisze do niego :) Quote Link to post Share on other sites
aaviculariaa Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Pisałem do kilku serwisantów na priv żaden z nich nie miał niestety czasu więc zakładam wątek. Potrzebuje dobrego serwisanta najlepiej na śląsku: ruda śląska, katowice, świętochłowice, chorzów, bytom, sosnowiec, dąbrowa. Ew. w gre wchodzi wysyłka pocztą, Na czym polega problem: AK47 tactical firmy JG elektryk został rozkręcony i niestety po skręceniu nie działą jak trzeba. kulki wypadają po strzeleniu swobodnie z lufy i niestety zostało kilka części. dodam że kupiłem go rozkręconego. z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Podziękowania dla you-dash. Podjął się niewdzięcznej robótki której nie chciał nikt wziąć. Majątku na tym zleceniu nie zbił, a robota zrobiona jak należy. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
togier Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Polecam white_pl http://wmasg.pl/pl/profil/show/54109 Doskonały kontakt, dosyć szybko zrobione, sporo części na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Poszukuję serwisanta: który ma doświadczenie jakieś we wkładaniu gb KWA do body G&P tak, żeby to idealnie działało. Poldeck? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts