YARRA Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 dzieki, a co do lansu - to mam go głeboko w lansie :biggrin: do tej pory ganiałem w goglach od maski JT - termiczne, brak parowania, 2 z czymś milimetra szyby - tylko ciężko sie układają z maska stalkera Quote Link to post Share on other sites
Kubawidk Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 http://allegro.pl/okulary-uvex-i-vo-nieparujace-bezbarwne-oryginal-i2119521863.html będą ok? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 A szukajke to wyłączyli ? Quote Link to post Share on other sites
Kubawidk Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 W każdym temacie to napiszę... ach ta pomoc Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Pytasz o najpopularniejsze okularki uzywane w ASG. Polecane pierdyliard razy. Samo wpisanie frazy "ivo" w szukajkę i kliknięcie pierwszego lepszego linka trwało by krócej niż wklejanie linka. Więc proszę................. Tyle że trzebaby jeszcze wygnać lenia z zadu. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Witam Panowie, mam skromne pytanko. Szukałem i znaleźć nie mogę nic na temat tych okularków: http://gunfire.pl/product-pol-1152197234-Okulary-ochronne-biale.html Dobre to to? Wytrzymałe? Ktoś coś widział, macał? Pozdrawiam Forgiel Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 W tej cenie, to ja bym kupił coś innego i sprawdzonego, ale zawsze musi być ten, kto kupi coś jako pierwszy.;] Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Ńo właśnie... Dobra jeszcze pomyśle i dam znać jak się zdecyduje to może komuś pomogę:) Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 Witam, Na szybko potrzebuje odpowiedz.Uzywał ktos tych okularów: http://armyworld.pl/product-pol-1942-Okulary-Taktyczne-Balistyczne-Made-in-USA-Revision-z-kompletem-szybek-.html godne uwagi,jaki to w ogóle model? Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Revision Sawfly, wczesna wersja. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Na dzień dzisiejszy polecę Uvex X-trend i I-vo, oraz SPECS. W Uvexach po ok. 2 latach niszczą się oprawki(są średnich lotów), ale przy tej cenie okularów naprawdę warto. SPECS jak dotąd nie zniszczyłem, przy cenie <20zł nic tylko brać. Być może kontrowersyjnie, ale nie polecam Bolle Commander i ESS ICE. Bolle Comamndery ze speeca- po dwóch latach użytkowania wszystkie trzy szybki poszły na wylot przy 430 fps. ESS ICE również od jakiegoś w miarę renomowanego dostawcy po dwóch latach pękły na pół przy teście repliką 400 fps, wcześniej doszło do uszkodzenia oprawek. Edited May 31, 2012 by Czajson(wiking126p) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Ja od siebie polecę Peltor Tora. Może ie mają jakichś super bajerów typu regulowane zauszniki, itp. ale są naprawdę wygodne i lansiarskie, a do tego wytrzymałe. 400 FPS bez problemu wytrzymały. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 Hmm ale ESSI ICE nie mają oprawek... Quote Link to post Share on other sites
scat Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 polecam ESS Crossbow z okularów i ESS NVG Profile z gogli... Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 (edited) Hmm ale ESSI ICE nie mają oprawek... Nie ? A to po bokach co trzyma szybkę to co ? Edited June 1, 2012 by Czajson(wiking126p) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Noo... nie wiem ale nie jest to oprawka :D. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Ja polecam ESS Crsossbow. Wytrzymałe, atestowane, wygodne. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 wiecie jak prosto załatwić problem parowania? Kupujesz maść "Cyprys" do mebli (tanioszka, kilka złotych), smarujesz tym szybki - po sprawie. ;) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Wiemy, już jakieś 4 lata temu ktoś ten sposób podał. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Co najciekawsze- cprys cyprysowi nierówny i ni cholery mi działać to nie chciało. A potem kupiłem porządniejsze okulary i mi nie parują :D. Quote Link to post Share on other sites
woypop Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Słyszał ktoś coś na temat Bolle Rogue? http://www.bolle-safety.com/tactical-spectacles/rogue-rogkit porównując info z ich strony mają najlepszą wytrzymałość ze wszystkich ich okularów - V50 218m/s (STANAG 2920) Quote Link to post Share on other sites
G0 Pr0 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Pytanie dot. Uvex Ivo, Spotkałem się z numerami tych uvexów np :"9160.055" "9160.275", o co chodzi z tymi liczbami po .? Czy one są za coś odpowiedzialne? Quote Link to post Share on other sites
Skinn3r Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Okularów Uvex I-vo jest kilka rodzajów :) Różnią się głównie rodzajami powłoki na szybce. 9160.055 to numer katalogowy szybki wymiennej Optidur NC (bez antifoga). 9160.275 to numer katalogowy okularów I-vo z czarną oprawką i szybką Supravision SV HC/AF. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Pytanie do bardzo szczupłych osób noszących Uvexy I-vo, otóż czy okulary bardzo odstają? Czy jest jakaś większa szpara, przez którą może przedostać się kulka? Wiadomo jakaś na pewno jest w końcu to okulary. Drugie pytanie to do wszystkich gdzie dostanę stuprocentowo oryginalne okulary? Bo na Allegro ceny strasznie się różnią, obawiam się, że te tańsze są po prostu podróbkami. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Pytanie do bardzo szczupłych osób noszących Uvexy I-vo, otóż czy okulary bardzo odstają? Czy jest jakaś większa szpara, przez którą może przedostać się kulka? Wiadomo jakaś na pewno jest w końcu to okulary. Drugie pytanie to do wszystkich gdzie dostanę stuprocentowo oryginalne okulary? Bo na Allegro ceny strasznie się różnią, obawiam się, że te tańsze są po prostu podróbkami. Szukaj sklepów BHP na allegro. Moje odstają trochę po bokach,dlatego nie używam ich do ASG. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts