Karmazyt Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Cześć. W niedalekiej przyszłości, zamawiam nowy GB, i tutaj pojawia się moje pytanie - jaki jest dobry? Upatrzyłem kilka modeli, wszystkie podane są niżej i chciałbym usłyszeć opinie o nich od osób, które je używają. 1. G&P - GB V.2 8mm łożyska. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5134 2. BOYI/DBOYS V.2 7mm łożyska. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2917 Tutaj już, zaczynają się kłopoty. GB musi generować stabilne 400 FPS, i być w miarę pancerne (płakać nie będę, jak będę musiał wymienić raz na rok cylinder albo tłok). Czy ktoś używa tego od BOYI? 3. GB od ICS'a Full Set. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=754 4. Komletny GB V.2 od JG. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1136 Teraz jeszcze jedna sprawa - wiadomo, że w tych chińskich taniochach napewno będzie do wymiany parę gratów. Sprężyna, cylinder...prosiłbym o opisy/recenzje/porady osób doświadczonych lub takich które mają któreś z tych GB, i mogą coś o nich powiedzieć :) Pozdrawiam Karmazyt. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Ja bym zastanawiał się między z JG a ICS. Pytanie jak bardzo chcesz być ekonomiczny. Masz mało czy więcej kasy? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Trzy literki: I. C. S. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 8, 2009 Author Report Share Posted December 8, 2009 (edited) AnR, kasa to pojęcie względne tutaj 8) Co prawda, do tego G&P mi brakuje, i też zastanawiałem się nad ICS'em (i to dosyć poważnie), ale jest mała szansa, że uda się skombinować więcej kasy. Poldeck, aż tak cenisz ICS'a? Dostanę teo 390-400 FPS? 8) EDIT: ICS wejdzie do body od AGM'u? GB jest kompatybilne z czym kolwiek innym niż ICS? Edited December 8, 2009 by Karmazyt Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Nie żal Ci pakować GB za 300 zł do takiego szyfowatego body jakie ma AGM? ICS ma na prawdę zajebiaszcze części, spokojnie na dobre sprężynie wyciśniesz na tym 400 i więcej FPS. Ale skoro masz AGM poważnie bym się zastanawiał. Może lepiej będzie dla Ciebie jak zostawisz tą kasę co miałeś na GB, widzę, że nawet 600 zł, sprzedasz AGM, dołożysz sobie do emki G&P albo CA? U nich 400 fps to nie problem. A będziesz się cieszył ładnym body, dobrym spasowaniem itp. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Muszę się zgodzić z AnRem. Szkoda pakować cuda do AGMa. Jeśli już to do chińczyka pakuj Chiny. Czyli gb JG prędzej. A najlepiej zastosuj się do rady AnRa. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Najlepsza opcja to sprzedać AGMa, dołożyć i kupić ICSa, a jak się nie ma to popracować. Satysfakcja i zadowolenie z bardzo dobrej repliki kupionej za zarobione przez siebie pieniądze jest bezcenna ;) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 (edited) Bierz cały GB od JG, do tego uszczelniona dysza i kończy się lista części do wymiany (najlepiej Deep Fire'a). Tylko brak w tym GB silnika, także musisz nabyć drogą kupna, albo wziąć ze starego GB. Zapodajesz dysze i będzie bez niczego więcej 450 albo więcej efpees, bezawaryjne na długi czas. Edited December 8, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 Hmm, całej repliki od ICS'a napewno nie kupię, chodzi o plastikowe body. Wiem, że jest mocne itp, ale mimo wszystko nie przekonuje mnie. Z tego AGM'u który teraz mam, zostanie tylko body, kolba i front (chociaż możliwe, że i to pójdzie na wymianę). Body będzie malowane, przerabiane, itp. Wiem, że macie rację, ale mimo wszystko chcę spróbować 8) OK, czyli albo ICS albo JG. Jeszcze jedno pytanie - nie będzie problemów z włożeniem GB do środka? Czy jest coś, o czym powinienem wiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 W tym gb nie widać nic szczegolnego, to klasyczne v2(nie dwuczęściowe!). Wejdzie na spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Karmazyt, czemu piszesz o plastikowym body w odniesieniu do ICSa? Przecież ta firma ma jedne z ładniejszych metalowych. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Są też Eco, o których pewnie myślał Karmazyt. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Wiem, ze są ale to one sa podkategorią a nie na odwrót ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 Poldeck, kiedyś biegałem z ICS'em od kumpla, właśnie plastic body, więc może stąd moja pomyłka...jeśli tak, to przepraszam ;) Aczkolwiek, mnie chodzi jedynie o samo GB, to moja druga replika (i narazie jedyna w którą ingeruję) i chciałbym sprawdzić to i owo. Więc dlatego wymieniam całe GB, żeby w razie czego na strzelance wyjąć zapasowe i włożyć jak coś się zrypie :) Czyli jak, ICS czy JG? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Jing Gong 4ever <3 <3 <3 Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Lubię jak ludzie kupują chinole, dzięki temu robię do 20 replik miesięcznie i praiwe zawsze idzie o wymianę tłok bo ów się rozssypal. Stać was na to by kupować psujace się chińskie repliki? W ciagu roku wydacie wiecej niż za Japończyk. W skrócie! Weź ICS jak Ci piszą i nie marudź :F Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 NO Japończyki to tylko TM i inokatsu chyba :roll: Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Wojdatuz japończyki(patrz Japonia, Taiwan, Hong Kong) :-P Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 G&P G&G CA Ares Real Sword w takim razie to też czjnis mejd :F Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 G&P G&G CA Ares Real Sword w takim razie to też czjnis mejd :F Ironia fail^^ RS działa w Chinach kontynentalnych. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 No a G&P, G&G, CA, VFC i ta cała reszta to Taiwan i Hong Kong więc nie Japonia, nie mam racji? to tak jakby mówić na Luksemburg, Austrię, Czechy i Polskę - Niemcy :roll: . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts