Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Opinie o kompletach GB.

Recommended Posts

Cześć.

W niedalekiej przyszłości, zamawiam nowy GB, i tutaj pojawia się moje pytanie - jaki jest dobry?

Upatrzyłem kilka modeli, wszystkie podane są niżej i chciałbym usłyszeć opinie o nich od osób, które je używają.

1. G&P - GB V.2 8mm łożyska.

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5134

2. BOYI/DBOYS V.2 7mm łożyska.

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2917

Tutaj już, zaczynają się kłopoty. GB musi generować stabilne 400 FPS, i być w miarę pancerne (płakać nie będę, jak będę musiał wymienić raz na rok cylinder albo tłok). Czy ktoś używa tego od BOYI?

3. GB od ICS'a Full Set.

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=754

4. Komletny GB V.2 od JG.

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1136

Teraz jeszcze jedna sprawa - wiadomo, że w tych chińskich taniochach napewno będzie do wymiany parę gratów. Sprężyna, cylinder...prosiłbym o opisy/recenzje/porady osób doświadczonych lub takich które mają któreś z tych GB, i mogą coś o nich powiedzieć :)

Pozdrawiam

Karmazyt.

AnR, kasa to pojęcie względne tutaj 8)

Co prawda, do tego G&P mi brakuje, i też zastanawiałem się nad ICS'em (i to dosyć poważnie), ale jest mała szansa, że uda się skombinować więcej kasy.

Poldeck, aż tak cenisz ICS'a? Dostanę teo 390-400 FPS? 8)

EDIT: ICS wejdzie do body od AGM'u? GB jest kompatybilne z czym kolwiek innym niż ICS?

Edited by Karmazyt

Nie żal Ci pakować GB za 300 zł do takiego szyfowatego body jakie ma AGM? ICS ma na prawdę zajebiaszcze części, spokojnie na dobre sprężynie wyciśniesz na tym 400 i więcej FPS. Ale skoro masz AGM poważnie bym się zastanawiał. Może lepiej będzie dla Ciebie jak zostawisz tą kasę co miałeś na GB, widzę, że nawet 600 zł, sprzedasz AGM, dołożysz sobie do emki G&P albo CA? U nich 400 fps to nie problem. A będziesz się cieszył ładnym body, dobrym spasowaniem itp.

Bierz cały GB od JG, do tego uszczelniona dysza i kończy się lista części do wymiany (najlepiej Deep Fire'a). Tylko brak w tym GB silnika, także musisz nabyć drogą kupna, albo wziąć ze starego GB. Zapodajesz dysze i będzie bez niczego więcej 450 albo więcej efpees, bezawaryjne na długi czas.

Edited by Gogin

Hmm, całej repliki od ICS'a napewno nie kupię, chodzi o plastikowe body. Wiem, że jest mocne itp, ale mimo wszystko nie przekonuje mnie.

Z tego AGM'u który teraz mam, zostanie tylko body, kolba i front (chociaż możliwe, że i to pójdzie na wymianę). Body będzie malowane, przerabiane, itp.

Wiem, że macie rację, ale mimo wszystko chcę spróbować 8)

OK, czyli albo ICS albo JG.

Jeszcze jedno pytanie - nie będzie problemów z włożeniem GB do środka? Czy jest coś, o czym powinienem wiedzieć?

Poldeck, kiedyś biegałem z ICS'em od kumpla, właśnie plastic body, więc może stąd moja pomyłka...jeśli tak, to przepraszam ;)

Aczkolwiek, mnie chodzi jedynie o samo GB, to moja druga replika (i narazie jedyna w którą ingeruję) i chciałbym sprawdzić to i owo.

Więc dlatego wymieniam całe GB, żeby w razie czego na strzelance wyjąć zapasowe i włożyć jak coś się zrypie :)

Czyli jak, ICS czy JG?

Lubię jak ludzie kupują chinole, dzięki temu robię do 20 replik miesięcznie i praiwe zawsze idzie o wymianę tłok bo ów się rozssypal. Stać was na to by kupować psujace się chińskie repliki? W ciagu roku wydacie wiecej niż za Japończyk. W skrócie! Weź ICS jak Ci piszą i nie marudź :F