jano92 Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Zastanawiam się nad kupnem Aresa AW338. Czy może mi ktoś powiedzieć czy z tego da się zrobić snajperkę? Czy w ogóle ktoś tego użytkuje jako snajperki? Czy gra jest warta świeczki? Quote Link to post Share on other sites
nostro89 Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Hej, Polecam przeczytać cały temat. W skrócie jednak polecam jak najbardziej awkę na snajperkę. Oczywiście w stocku zapomnij o skutecznym wykorzystywaniu tego modelu: Podstawa do wymiany to : mag z GG na CO2, lufa prec, pierścień usztywniający lufę. Po tych modyfikacjach i z amunicją (guarder 0,40) spokojnie na 80 m możesz operować. Dodaj do tego gumkę zieloną G&G - konserwuj wszystko na bieżąco balistolem a będzie ci Awka służyła długo :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Balistolem? Lol... Quote Link to post Share on other sites
nostro89 Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 (edited) Dokładnie, balistolem. przez 6 lat użytkowania czterotaktów mogę śmiało powiedzieć ze spisuje się wysoce zadowalająco. Masz inne spostrzeżenia ? Edited June 15, 2013 by nostro89 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Tak, że to lekko bez sensu. Nasze zabawki nie są bronią palną, nie trzeba usuwać nagaru, ołowiu i takich tam i stosowanie ballistoli jest bezsensowne pomimo, że na pewno działa tzn smaruje. Zamiast tego proponuje sobie kupić za tą samą kasę dożywotni zapas oliwki do mechanizmów. Quote Link to post Share on other sites
nostro89 Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 (edited) Zostanę przy swoim. Z produktów które do tej pory stosowałem, olejki smary i inne mazidła nic tak szybko nie usuwa piasku i innych zabrudzeń podczas samej akcji jak balistol - jego skład mi jak najbardziej odpowiada. Jedna puszka starczy mi hmm na 2 lata przy kilku czterotaktach, wiec ekonomiczny aspekt tutaj zdecydowanie nie ma znaczenia. Po za tym wyciąganie zabrudzeń z magazynka CO2 to codzienność - a balistol jest do tego świetny - nie muli, nie zapycha, nie wiem czego jeszcze potrzeba. Edited June 16, 2013 by nostro89 Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Czy ktokolwiek uporał się z problemem szczelności między magazynkiem a zamkiem? Czy pozostaje jedynie dociskanie maga podczas każdego strzału? Quote Link to post Share on other sites
coenpl Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Na specu pojawiły się magi na CO2 do AW338. Bierzcie, Panowie, bo pewnie długo nie będą dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Tak z ciekawości, czy replika opisywana w tym temacie oraz to - http://forum.wmasg.pl/topic/139377-asgares-ai-aw-338-sniper-sportline/ To nie jest jedno i to samo? Pytam, bo nie we wszystkim sie mogę orientować... Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Nie. Po pierwsze to co podałeś to wersja sprężynowa. Po drugie sportline to wersja uboższa. A temat o ile się nie myle jest o wersji gazowej i w dodatku tej droższej czyli CNC. Wystarczy kliknąć na link w pierwszym poście i porównać zdjęcia ;) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Nie. Po pierwsze to co podałeś to wersja sprężynowa. Po drugie sportline to wersja uboższa. A temat o ile się nie myle jest o wersji gazowej i w dodatku tej droższej czyli CNC. Wystarczy kliknąć na link w pierwszym poście i porównać zdjęcia :icon_wink: Wiem o czym jest ten temat, ale pojawił się drugi i nie wiedziałem czy to dubel. Pomijam już wersję body. Po fotce można niby odróżnić wersję spring od gaz? Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Raczej tak. W gazie mamy ciemny zamek zaś w springu bije po oczach srebrny cylinder. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Raczej tak. W gazie mamy ciemny zamek zaś w springu bije po oczach srebrny cylinder. Oki, thx za pojaśnienie. W takim razie obydwa tematy zostają. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Tak strzelę krótką piłkę. Czy to jest w ogóle ARES i czy jest to wersja CNC? http://www54.zippyshare.com/v/10009118/file.html Mam mieszane odczucia. Z drugiej strony jebitny biały napis Accuracy International England. To jest niby ARES sprzedawany przez speców a mi to wygląda na nic jak dystrybucja od Duńskiego ASG produkowane przez Aresa owszem ale przez pewien sklep sprowadzane za 1399 zł a nie za prawie 2 tys. Pomoże ktoś? Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Ja mam wersje CNC ale tego białego napisu kaliber 6mm nie mam. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Dziwne.. Tu nie widać żadnych napisów na bloku obrobionym maszynowo: http://shop.ehobbyasia.com/sniper-rifles/ares-hong-kong/ares-aw-338-ai-gas-sniper-rifle-cnc-new-version-olive-drab.html ale tu są: http://shop.ehobbyasia.com/sniper-rifles/ares-hong-kong/ares-aw-338-ai-gas-sniper-rifle-cnc-new-version-tan.html Obie repliki to ARES CNC sprzedawane w jednym sklepie. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 (edited) Niby tak. Zauważ że w drugim linku są zdjęcia typowo Aresa CNC produkowanego dla ActionSportGames. Problemem jest nie tyle to czy to jest gorsze wykonanie czy jakość materiałów. Problemem dla mnie jest cena. Mogłem mieć Aresa CNC typowo dla ASG za prawie 500 pln taniej. Dlatego chciałem rozwiać wątpliwości czy zostałem nabity w butelkę czy nie. Wszystko u mnie jest to co w wersji dla ASG oprócz loga Duńskiego dystrybutora. Pudełko instrukcja naklejki wszystko ala Ares. Także nie wiem czy jestem przewrażliwiony czy nie:) Lambert wie że esteta ze mnie do bólu:D Może ASG posiadacz licencji na AWke wymusił na Aresie takie napisy? Edited July 4, 2013 by Stricker Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Czy nakrętka dociskająca kapsułę powinna być szczelna? Mam używanego maga na CO2 i bez uszczelnienia nakrętki teflonem gaz ucieka. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Nie powinna. Mam ten sam problem w drugim magu. Po dociśnięciu kapsuły śruba powinno się uszczelnić na dyszy i pokrętło dociskowe nijak nie ma nic do szczelności układu. Też nie wiem jak ten problem zlikwidować. Rozebrałem całego maga i próbowałem wykręcić "tubę" w której jest kapsuła od bloku magazynka i ani drgnie skubana. Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 (edited) Macie jakiś sposób na usztywnienie lufy wewnętrznej? Stokowa siedziała w miarę sztywno w komorze ale teraz wsadziłem promyka i on ma luzy lekkie góra-dół. PS: ten pierścionek który wchodzi na lufę ma być zamontowany bezpośrednio za gumką HU? z tego co widzę nie da się go tak zamontować bo tam są śruby dociskające lufę :/ Edited July 7, 2013 by jano92 Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Taśma izolacyjna owinięta o lufę w dwóch warstwach powinna zdać egzamin:) lufę wsadziłeś jakiej długości? Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Właśnie pyknąłem taśmą ale nie wiem czy z taką prowizorką osiągnę high precission. Lufkę dałem takiej dł. jak stokowa tj. 590mm. A gumkę Systema ENERGY. Ale na razie strzelam tylko na gg bo nadal nie rozgryzłem jak doszczelnić połączenie między magiem CO2, a kapsułą. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted July 8, 2013 Report Share Posted July 8, 2013 Spróbuj rozebrać magazynek i czy dasz radę odkręcić tą tubę w której znajduje się kapsuła. Jak tak to możesz podmienić tą białą podkładkę albo dać jakiś oring aby to uszczelnił. U mnie za żadne skarby nie mogę wykręcić tej tuby:/ Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Magazynek syczał więc na wszystkie gwinty dałem taśmę teflonową. I teraz jest jeszcze gorzej bo jak wkrece kapsułe to cały gaz od razu wylatuje przez wylot tj przez ten zawór co powinien się wydostawać ale tylko w momencie strzału. Cały gaz przelatuje przez maga i wylatuje z drugiej strony :# Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Dobra rozebrałem złożyłem i działa. A co do nieszczelności na styku z kapsułą to załatwiam to dużą ilością taśmy teflonowej na gwint nakrętki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts