scizophrenikz Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Swoją drogą, czy Safarki nie są tańsze? Wydawało mi się że widziałem Safari6004 w granicach $90 (i to w zwykłym, komercyjnym sklepie internetowym), nie pamiętam tylko czy pełen komplet, czy tylko samą wytłoczkę kabury + płetwe na pas... Quote Link to post Share on other sites
Marcin_BM Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Kupiłem tą kaburę i po małym testowaniu faktycznie przy dynamicznym wyciąganiu palec wskazujący znajduje się niebezpiecznie blisko języka spustowego zwłaszcza że jak już to ktoś napisał w stresie może dojść do niechcianego podwójnego naciśnięcia zwalniacza kabury. Z wyglądu fajna, jedynie efekt psują nadlewki ale za tą kasę wiadomo. Nie testowałem załączonej do zestawu płetwy i montażu na pas ale panel udowy na nodze trzyma się bardzo dobrze. Nie wiem jak jest w oryginalnej serpie bh ale w moim egzemplarzu do colta 1911 czasami broń przy szybkim wkładaniu potrafi się przeładować (może jest to spowodowane dużo słabszą sprężyną niż te w rs). Zjawiska takiego nie miałem nigdy w fobusie WP99LH noszonym na panelu z IWO, występowało ono w kaburach do p64/83 i trza było kciukiem asekurować przy wkładaniu (ale to inne typy kabur). Moim zdaniem jak na kaburę do asg za tą cenę jest ok ale w innej "zabawie" wybrałbym jakiegoś safarilanda Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Witam. Orientuje się ktoś czy jest dostępna dla leworęcznych? [Tylko pistolet w lewej gwoli ścisłości.] Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Witam. Orientuje się ktoś czy jest dostępna dla leworęcznych? [Tylko pistolet w lewej gwoli ścisłości.] Pozdrawiam. Nie widziałem dla leworęcznych. Zresztą, też jestem leworęczny, ale jakoś broń obsługuję z prawej ręki, tak samo jak pistolet. ;> Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Szkoda, że nie ma. Akurat tak mi się pistolet tylko w lewej widzi. Na ebb też nie ma. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Nawet nie pytam dlaczego, pewnie zaraz się dowiem, że mosfet muszę wstawić. Fobus ma kabury dla leworęcznych. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 AnR : w pl tylko do Glocka mozna dostac z Fobusa i chyba do P99 tych podrobek chinskich taiwangun nie sprowadzi dla leworecznych :) pytalem ich Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 pytałęm sie o adaptery na molle mówili ze narazie nie przewiduja ich u siebie... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Bo ich nie ma dla leworęcznych. Robią to, na co jest rynek duży. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 hmm.a nie było na ebb kiedyś przypadkiem tych kabur do wyboru dla leworęcznych i praworęcznych ? bo chciałem nawet przez to zamówić jedną :0 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 (edited) odgrzewam. czy kabura od usp pasuje do usp 0.45 czy do compact ? Edited January 27, 2010 by seger Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Tzn ja mam USP DE i pasuje po małych przeróbkach tzn trzeba lekko spiłować ten kabłąk spustu (chyba:P ), bo nie zatrzaskuje się zabezpieczenie. Później może będę miał możliwość sprawdzenia dla bardziej "renomowanych" replik. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 (edited) Odpowiedź z TaiwanGun'a: "Witam, kabura ta pasuje do wersji tylko compact. Pozdrawiam." odgrzewam. czy kabura od usp pasuje do usp 0.45 czy do compact ? Są wersje compact obsługujące amunicję .45. Lepiej przy porównaniach stosować nazwę "full size" IMHO ;-) Edited February 13, 2010 by efemwu Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 (edited) Przy założeniu, że kabura z Taiwangun'a to to samo co na EB (a wierzę że tak jest) to USP 45 z KSC pasuje idealnie. Pistolet wchodzi lekko i elegancko się zatrzaskuje. Inna kwestia, że po chwili użytkowania zamek się rysuje bo kabura jest z twardego plastiku. Edited February 16, 2010 by mk29 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 a rozmawiając z obsługą sklepu , pracownik Taiwangun powiedział ze nie wejdzie bo sam ma usp 45 i nie pasuje... ;) Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 (edited) Właśnie dotarła dostawa do Capri. Chociaż jeszcze "na sklepie" nie widać, mają kabury IMI Defense do USP Full Size (wiem, bo moja już do mnie idzie :twisted: ). Edited February 17, 2010 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 (edited) Kabura dotarła. Poniżej zamieszczam mini - reckę, może komuś przyda się info w niej zawarte :luzik: Produkt otrzymujemy w opakowaniu typu blister. W środku kolorowa karteczka robiąca za "tło", na której znajdziemy głównie informacje o zaletach produktu, nazwę broni do której dana kabura jest dedykowana itp. W środku znajdziemy kaburę zamocowaną do płetwy wkładanej za pasek oraz kluczyk imbusowy. Przeznaczenia tego ostatniego chyba nie trzeba opisywać ;-) Gdyby ktoś jednak się zastanawiał :-F - kluczyk służy do rozdzielenia kabury od płetwy lub innych posiadanych akcesoriów. Teraz pora odpowiedzieć na najważniejsze pytanie - jak replika "siedzi" w kaburze? Krótko mówiąc - siedzi świetnie. Kabura dopasowana jest bardzo dobrze do kształtów repliki. Po zatrzaśnięciu się w pozycji zabezpieczonej trzyma ją pewnie, praktycznie bez żadnych luzów. Wyjęcie repliki jest szybkie i bezproblemowe, przycisk zwalniający działa gładko. Co do samej płetwy - faktycznie jest ergonomiczna. Nawet gdy jej tył styka się z gołą skórą, nie wpływa to negatywnie na komfort użytkowania (odczucia po 0,5h noszenia "po domu", więc nie ma co się nimi specjalnie sugerować). Przed przypadkowym wysunięciem się płetwy zza paska chronią dwie "wypustki" widoczne na poniższym zdjęciu. Co do akcesoriów - gdyby ktoś zastanawiał się ile miejsca zajmuje adapter MOLLE Adapter siedzi pewnie. Na pewno sam się nie odczepi ;-) Na koniec ciekawostka. Kabura współpracuje również z Berettą M9 :uśmiech: (na zdjęciu Beretta od KJW) Trzyma się równie dobrze jak USP, jednak wkładanie i wyjmowanie (bez skojarzeń ;-) ) nie przebiega już tak gładko (co nie oznacza że jest potrzeba użycia siły) To tyle. W razie pytań - pytać :uśmiech: Edited February 18, 2010 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Pozwolicie, odgrzebię. Czy posiada ktoś takową kaburkę: http://www.ebairsoft.com/tactical-holster-...tta-p-2413.html ??? Jak wygląda rzeczywisty jej kolor? Wiem, że jest to kopia Safarki ale jaka jest wygoda uzytkowania kopii??? Może ktoś ma nawet porównanie? ;-) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gromu Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 (edited) Poczekaj jakiś tydzień i będą takie na allegro do glocka ;) właśnie kopie safarlinad udowe, na platformie. I taniej. Edited March 4, 2010 by gromu Quote Link to post Share on other sites
radzio2k Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 <brązowa łopata> Odkopuję! Wypowie się ktoś o kolorze piaskowych kabur z Taiwana? Chodzi mi głównie o paski które jak szukałem na necie to takie rózowe jak wiele chińskich kopii cb się wydają Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Kolejne odgrzewanie. Czy ktoś z posiadaczy .45 USP mógłby zrobić zdjęcia repliki w tej kaburze? Są głosy, że replika pasuje jak ulał, ale także, że tylko compact wejdzie. Prosiłbym w końcu o jednoznaczne wyjaśnienie. :) Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Czy próbował ktoś dopasować Hi-Capę 5.1 do któregoś modelu kabury Serpa lub IMI Defense? Miałem już Serpe pod Colta 1911 i wiem że Hi-Capa nie wchodzi, brakuje kilku mm aby zatrzasnęła się w kaburze. Teraz przyszło mi do głowy, że można spróbować przymierzyć HC do kabury dedykowanej do innego pistoletu albo spróbować przerobić osłonę spustu na taką jak w Colcie (bardziej owalna). Aczkolwiek, nie chce kupować kilku kabur w ciemno i sprawdzać po kolei czy będzie coś pasować ;) Liczę na jakiekolwiek wskazówki. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Biorę skrobaczkę do szyb i odskrobuję temat. Jak wyglądają wasze serpy po dłuższym czasie użytkowania? Jak newralgiczne punkty (gwinty, śruby) pojawiły sie jakieś pęknięcia, złamania, dezintegracje? Mieliście z nimi problemy po samym wyjęciu z pudełka? I jeszcze jedno pytanko, czy kopia jest na tyle dobra ze bezproblemowo pracuje z akcesoriami do pierwowzoru? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Szczerze? Nie udało mi się jej zarżnąć. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 A i jeszcze zapomniałem. Jaka jest szerokość pasków mocujących platformę udową do pasa? Czy da sie je przełożyć przez taśmę molle(choćby składając ją i z dużym wysiłkiem)? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts