ziober Posted June 22, 2014 Report Share Posted June 22, 2014 nie ma ktoś gwizdka do ak74 ? Komu jak komu, ale berylowcom taki gwizdek na.....niepotrzebny ;-) Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 (edited) Panowie, nie została wam może gdzieś w zapasach szyna ris, ta długa na dekiel - koniecznie oryginalna, chętnie odkupie. Żeby nie było, że pisze tylko dla komisu, chwale się: Edited July 25, 2014 by Znachor Quote Link to post Share on other sites
mcrash Posted August 15, 2014 Report Share Posted August 15, 2014 Panowie zrobiłby mi ktoś wymiary lufy od muszki? Bo potrzebuję wymiarów do wytoczenia dokręcanej lufy beryla do podstawki ak74. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted August 15, 2014 Report Share Posted August 15, 2014 Wysłałem Ci PW z linkiem do rysunku. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Kosa_Rommel_PL Posted August 15, 2014 Report Share Posted August 15, 2014 w ogóle mnie ten beryl nie kręci mam w robocie mini v3 i 100 razy wolałem akm/akms. kiepskie materiały szybko się zużywa, dziwne zacięcia w wielu egzemplarzach sam się selektor przestawia... podziw w odzwierciedlaniu mam ale wad jego nie odzwierciedlajcie. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted August 16, 2014 Report Share Posted August 16, 2014 v3 czyt. full-ris-lans-2012 edition ;) Quote Link to post Share on other sites
mcrash Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Jeszcze jedna prośba ma ktoś wymiary lub chciałoby się Komuś z wymiarować nową kolbę od beryla? Pozdrawiam i dziękuję z góry Quote Link to post Share on other sites
Kosa_Rommel_PL Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 przydziałowo mam 2013 Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 Nowszej chyba nie ma. Genralnie są dwa rodzaje kolb, które weszły oficjalnie do użytku - pomijam wersje, które były oddane do testów. Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Jeśli chodzi o zacięcia to prawdopodobnie największy szatan jakiś siedzi w tantalu i berylu, odpowiedzialny między innymi za triplet, ciężki do wyczyszczenia, posiadający diabelskie zakamarki: A tak BTW, jakby ktoś szukał bezpiecznika to zapraszam do komisu. Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Cześć !!! Zachciało mi się przerabiać moje rk-05 na beryla i mam pytanie , jak najłatwiej wymienić w nim kolbę na berylową ???? Królik Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Kupując korpus z obsadą kolby stałej. Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 A możliwe by było przerobienie kolby tak aby składała się w drugą stronę ?? Quote Link to post Share on other sites
TOMEK1022 Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 (edited) Nie da się przerobić kolby od beryla tak aby składała się w drugą stronę. Edited August 27, 2014 by TOMEK1022 Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Tak w sumie to by się dało... taka herezja Z kolby od ak74s robisz mocowanie na kolbę od Beryla. Zostawiasz przycisk w body i.... masz dwa zawiasy :) Quote Link to post Share on other sites
TOMEK1022 Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Można i tak jak napisałeś ale mi chodziło żeby kolba była na jednym zawiasie. O walorach estetycznych takiej przeróbki nie wspomnę. :P Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Chyba po prostu kupie body i będę przekładał gerbox z ak do przyszłego beryla Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Moje postępy z wz.2004 :) Quote Link to post Share on other sites
Pielus Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Witam. Sory że zawracam głowę, ale jakiś miesiąc temu zamówiłem u użytkownika "Dread" ( http://wmasg.pl/pl/profil/show/44119 ), który dość często się tu wypowiada, kolbę teleskopową, niestety od miesiąca nie odpisuje na moje wiadomości. Jeśli ktoś posiada do niego jakiś kontakt lub jego nr tel, prosiłbym o PW. http://postimg.org/image/ct1xmwvor/ Quote Link to post Share on other sites
adamo9910 Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Panowie potrzebuję pomocy przy montażu kolby składanej. Ma ktoś może jakiś toturial czy coś w podobie ? Replika RK 06. Jak coś to na pw Quote Link to post Share on other sites
darkonianin Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Witam Mam pytanie czy kolba teleskopowa do beryla będzie pasowała do CM.039C Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Witam Mam pytanie czy kolba teleskopowa do beryla będzie pasowała do CM.039C Sporo rzeźby Cię czeka i to nie gwarantuje, że kolba będzie stabilna i nie wyłamie Ci pół korpusu przy jakiejś okazji. Nie bawiłbym się w przeróbke cm.039, może się powtórze ale lepiej sprzedać tą cymkę i wziąć coś w stali ze stałą kolbą, wtedy teleskopa zamontujesz prawie bezproblemów. Da się, ale jest to mało opłacalne. Quote Link to post Share on other sites
darkonianin Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Dobra to dziekuję za odpowiedz, czyli szukamy dalej :) Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Witajcie. Mam takie pytanie ściśle związane z berylem. Czy ktoś z Was ma pomysł jak wykonać elektroniczne przeniesienie nastaw selektora? coś jak jest w Aresie. Na seri 3x nie zalezaloby mi jakoś bardzo Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Trzeba kupić moduł z EVO albo pogadać z firmą Gate Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts