LogaN Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Nie udało mi się na forum nic znaleźć, podobnie wujek google raczej skłonny do współpracy nie był, wobec tego.. ..mam pytanie, czy spotkał się ktoś i używał kulek biodegradowalnych z G&G? W szczególności interesuje mnie opinia na temat kulek o wadze 0.3g . Czy są tak samo dobrze wykonane jak standardowe kulki serii Precision (czyli tej powszechnie u nas dostępnej)? I czy jest szansa dostać je gdzieś w Polsce? Jakby co, to link: http://b2b.guay2.com/eng_part/eng_bb/eng_bb.htm Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 14, 2011 Author Report Share Posted August 14, 2011 Kulki G&G 0,3g trafiły do oferty Gunfire: http://gunfire.pl/product-pol-1152195872-Precyzyjne-kulki-G-G-P-S-B-P-0-30g-2000-szt.html I nie są to kulki biodegradowalne, o których pisałem w poście wyżej (dokładnie półtora roku temu :P), ale standardowe :). Zamówiłem ich trochę do testów, w przyszłym tygodniu powinienem coś skrobnąć o nich. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 i jak, przetestowałeś :)? Ciekawa propozycja do 500 fps gdzie 0.28 potrafią skręcać. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 24, 2011 Author Report Share Posted August 24, 2011 Ojć, wypadło mi z głowy, że obiecałem krótkie teściki - ale dzisiaj mam trochę czasu, to coś mogę o nich napisać. Kuleczki dostałem, ale jeszcze nie miałem nawet okazji ich otworzyć ;). Jest to spowodowane tym, że czekają na nową sprężynę do SR. W międzyczasie mogę pod względem działania porównać je z kulkami: - P&J Premium 0,3g - Madbull 0,3g używając do tego SWD od A&K (520 FPS). EDIT: Post ten miał być wysłany jakąś godzinę temu. Teraz chciałem powiedzieć, że chyba jednak będę musiał się wstrzymać z porównaniem aż do zmiany sprężyny w SR. Testując teraz te kulki w SWD - G&G wypadają bardzo podobnie do Madbulli, a wbrew temu co sądziłem wcześniej - P&J Premium nieco gorzej od nich. Jednak trzeba wziąć pod uwagę, że główną rolę mogła odegrać tu replika, której powtarzalność strzałów spada wraz z rozgrzewaniem się gumki (Madbull Shark, przezroczysty). Do takich poważniejszych testów przejdę w ciągu tygodnia-dwóch :(. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 12, 2011 Author Report Share Posted September 12, 2011 Jestem już po dwóch strzelankach + przydomowych testach, na których używałem kulek G&G 0,3g. Wystrzeliłem ich w sumie około 900-1000. Nie robiłem żadnego porównywania rozrzutu, a ze względu na całkowitą przebudowę i remonty w i wokół mojego domu - straciłem miejsce, które dotychczas używałem do pomiarów zasięgu. Obrałem już nowe miejsce, ale aby podawać znowu dokładne wyniki - będę musiał najpierw pomierzyć wszystkie odległości. Powiem jak kulki sprawdzają się w akcji, kiedy rzadko jest czas na dokładne wymierzenie. Na chwilę obecną mogę powiedzieć, że 0,3 trzymają poziom innych kulek tej firmy. Skupienie jest równie dobre, a jak wiadomo - mniejsza podatność na wiatr sprawia, że kulki jeszcze lepiej zachowują się w ostatniej fazie lotu (moja replika ma 480-500 FPS, używa gumy z Systemy, precki z Promyka i komory z KA). Co prawda zdarzały się "dziwne" strzały, w których kulki zaczynały zbaczać w bok, ale nie jestem w stanie wykluczyć tutaj działania wiatru, czy choćby minimalnego nachylenia repliki podczas strzelania. Większość kulek leciała jak po sznurku do samego końca, co pozwalało oddawać celne strzały, przy pomocy przewyższeń, nawet z okolic 90 metrów. Biorąc więc pod uwagę cenę tych kulek - zdecydowanie POLECAM do replik mających prędkość wylotową zbliżoną do mojej repliki. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 (edited) Witam. Dziś testowałem swoje 0.30stki od G&G , tylko że wcześniej waliłem z 0.28 P&J , ale jeśli chodzi o zasięg to znacząco się poprawił, i tor lotu się ustabilizował... zawsze gdy robię pomiar( a właściwie tylko zasięg) gdy strzelałem do pewnego celu to na 0.28 dolatywały , ale musiałem sporo hopka ,,zadrzeć,, aby kulasy lobem doleciały do celu i to sporym, to teraz na 0.30 w miarę prosto lecą i powinienem spokojnie w stojącą postać trafić, czego przy 0.28 bym na pewno nie osiągną.(nawet na G&G) Było trochę ,,ciemnowato,, i dokładnie nie mogę powiedzieć czy zasięgu sporo przybyło , jak pisałem tor lotu kulki się ustabilizował mimo tych 0.02g, także kilka metrów zasięgu przybyło. Replika : M4 ics, precka G&G , M120 ,gumka G&G zielona , dystanser typu H element , 460 fps mierzone... skupienie ładne dodam że był lekki wiaterek. Tyle ode mnie. Mogę śmiało polecić tenże kompozyt ... Man nadzieję że choć trochę pomogłem. Pozdrawiam EDYTA: kuleczki to zwykła wersja, nie BIO. Edited September 12, 2011 by Pietia888 Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Sprawdzałem te kuleczki na aeg 590fps i wg mnie mają nieco lepsze skupienie niż MB 0,4 ale nieco gorsze niż blaster devil 0,4. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted September 15, 2011 Report Share Posted September 15, 2011 Czy może ktoś jest w stanie porównać skupienie na tych G&G 0.3 z biovalami 0.3g i/lub Madbullami szklanymi 0.28g i/lub bbbmax 0.27g ? Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted September 16, 2011 Report Share Posted September 16, 2011 Ew.do madbull 0.30 precision grade' :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 16, 2011 Author Report Share Posted September 16, 2011 Ew.do madbull 0.30 precision grade' :) Skupienie na G&G mam wyraźnie lepsze, poza tym - brak różnic. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 G&G 0,3g testowane na PTW, śmigają jak należy zero szatkowania, w drodze kolejne paczki:) pozdro Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Witam. Jaki zasieg skuteczny osiagacie na 0.30g G&G i ilu fps? czy jest pow. 70 m ? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 60-65 metrów przy 480 FPS i precce Promyka, (zasięg maksymalny rzędu 78-81 metrów). Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Kulki g&g 0,3 niestety ustępują kulkom biovala 0,3 - nadal są to dla mnie najlepsze kulki (biovale) - nie miałem do porównania kulek straight. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 (edited) Dziękuję Kermit - w takim razie zostaję przy szklanych madbullach 0.28 i, tam, gdzie tego wymaga regulamin, biovalach 0.3 :happy: Edited October 10, 2011 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Odkopię, bo w końcu sobie potestowałem w polu, a nie tylko strzelając do kartki. Jest to znaczący postęp w stosunku do 0,28 G&G ;-), ale w replice koło 450 i up. W słabszych niestety skupienie jest bomba, ale zasięg zaczyna spadać w stosunku do 0,28 i to już bardzo widocznie (tak z 5-7 m bliżej latają). Jedynym plusem jest to, że prawie do końca tego krótszego zasięgu kulka leci jak po sznurku. Testowano w G5 (MP5K PDW)- 315 fpsów, P90 GFC 350 fpsów i L1A1 450. Quote Link to post Share on other sites
Włodek Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Wiecie gdzie można teraz kupić te kulasy? Ewentualnie jakieś inne warte uwagi 0,3g? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Na alledrogo http://allegro.pl/precyzyjne-kulki-0-30g-gg-2000-szt-i2438199332.html Od siebie polecę blaster devile ale też podobnie z ich dostępnością. W sumie to nie wiem w co teraz celować jeżeli chodzi o 0,3g. King arms? Edited June 25, 2012 by kosteQ86 Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Podbijam coby nowego tematu nie robić, porównywał ktoś G&G 0,3 z biovalami 0,3? Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Ja porównywałem , biovale 0,3 latają bardziej stabilnie niż 0,3 G&G :) (strzelałem na promyku) Według mnie biovale 0,3g to najlepsze białe kulki w tej wadze o cenie, która nie jest z kosmosu : ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts