KonDzZz Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Witam wszystkich ;) chciałem was zaprosić na forum gry Metro 2033 http://metro2033.xup.pl/index.php, które prowadzę. Jest ono pierwszym forum tej gry. Zapraszam wszystkich lubiących takie klimaty jak S.T.A.L.K.E.R czy Half-Life ;) Gra Metro 2033 jak dla mnie będzie prawdziwym hit'em ;) połączenie FPS, Survival Horroru (to co najbardziej lubie) i cRPG ;d jeśli ktos grał w S.T.A.L.K.E.R'a będzie wiedział o co chodzi ;) a napewno ktoś z Was grał :P Oto najnowszy trailer z gry wszystko wygladą wporzo, fajne elementy walki z przeciwnikiem ;) Wydaje mi się, że będzie jedną z lepszych gierek tego roku ;P ale Medal of Honor (tego bez podtytułu) jeśli wyjdzie w tym roku i tak nie przebije ;P Pozdro :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Coś o tym w bodajże Cd-Action czytałem, ciekawie się zapowiada:) Quote Link to post Share on other sites
Pyjta Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Możesz podac linki z kąd ściągłeś gre ??? Z góry dziękuje... Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Możesz podac linki z kąd ściągłeś gre ??? Z góry dziękuje... :wink: Boże chroń nas przed trollami, dziećmi neo i bezstresowym wychowywaniem. Kupił pewnie orginał w sklepie wysyłkowym na Marsie :mrgreen: Poza tym pewnie nie wiesz co to Google? Bo gdybyś wiedział, to dowiedział byś się również iż: 16 marca 2010 ( światowa data premiery )16 marca 2010 ( data wydania w Polsce ) Amen. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 A wie ktoś gdzie można dorwać książkę? Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Najpewniej w bibliotece/księgarni :roll: Albo można i w google spróbować. Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Książka od dziś w Empiku dostępna, robi wrażenie, gruba dosyć jest i duża:) Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Na podstawie gry? Czy historia trochę inna? Autora ktoś zna? Zerknąłbym z chęcią:P Quote Link to post Share on other sites
paint Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Autor: Dmitry Glukhovsky. Giera jest ponoć dość wierną adaptacją książki, porównywana często do gry Stalker (ten sam wydawca i spora część teamu). Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Ok dzięki:) trzeba będzie rzucić na to okiem:) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 A mnie się wydaje tak. Gra wygląda fantastycznie i ma przygniatający, post-apo klimat. Sądzę, że chcą uzyskać mix między falloutem oraz stalkerem. Wydaje mi się, że Panowie uznali, że Stalker jest już wyczerpanym tematem, a żyć z czegoś trzeba. Stąd ta gra. Cóż, zobaczymy. Jestem pełen nadzieji, że to będzie taki Stalker jakiego chcieliśmy mieć zawsze. Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Tylko szkoda, że wszystkie takie rzeczy dzieją się albo za wschodnią granicą, albo w Ameryce;) mam nadzieję, że nie wyjdzie z tego typowa strzelanka, a gra w której faktycznie trzeba będzie liczyć ile nabojów nam jeszcze zostało:) Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 A gdzie miałyby się dziać? W Indiach? Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Czemu nie, zawsze to jakiś świeży powiew;) choć szczerze powiedziawszy to mimo wszystko chciałbym przemieszczać się po terenach post-apokaliptycznej Polski:) kwestia gustu, wiadomo... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Przyjedź do mojego miasta, pokaże Ci takie post-apo, że stwierdzisz, że Moskwa w 2033 się chowa. Quote Link to post Share on other sites
paint Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Kilka faktów odnośnie gry: Gierka jest na podstawie książki- to raz. Autor jak nic czerpał natchnienie od Strugackich, gry i filmu Stalker i gry HellGate: London (też akcja w metrze, ale Londyńskim)- to dwa. Gra ma być LINIOWA i prowadzić nas po sznureczku od intra do outra- to trzy. Gra ma pieruńsko niedopracowany, niezoptymalizowany silnik graficzny i olbrzymiej rozdzielczości tekstury (wystarczy popatrzeć na screeny), co w rezultacie daje nam śmiesznie wysokie wymagania sprzętowe, oraz ogarnięty punkt numer cztery. ;) Quote Link to post Share on other sites
Jinrei Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Nic, pozostaje czekać do marca i samemu zobaczyć:) Quote Link to post Share on other sites
Warlock Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 http://grrr.pl/2010/03/12/metro-2033-pierwsza-recenzja-910/ Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 A gdzie miałyby się dziać? W Indiach? Nie, w Polsce - był nawet dosyć zaawansowany projekt Afterfall ale niestety przyszedł pan kryzys i wydawca zaprzestał finansowania dalszych prac nad grą :cry: Dlatego jak na razie jestesmy skazani na produkcje amerykańskie lub rosyjskie Quote Link to post Share on other sites
APOSTEL Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 No ja już grałem i puki co mi się podoba :D. Jeżeli chodzi o grafikę to trochę przesadzili z wymaganiami gram na wysokich ustawieniach (DirectX 9) graficznie wygląda to bardzo ładnie i płynnie(a komputer 2 latka już ma :D) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 :wink: Boże chroń nas przed trollami, dziećmi neo i bezstresowym wychowywaniem. Kupił pewnie orginał w sklepie wysyłkowym na Marsie :mrgreen: Poza tym pewnie nie wiesz co to Google? Bo gdybyś wiedział, to dowiedział byś się również iż: Amen. NIE!!! Gra jest fajna ale! Engine schrzaniony i na bardzo dobrym sprzęcie gra ma zacinki. monotonne dialogi i długie retrospekcje na początku grania były fajne. W końcu w rozdziale bodajże 6-7 musimy z Millerem przejść przez zaśnieżone pole usłane wrakami, atakują stwory zewsząd, Miller co chwile staje i Ciebie woła żebyś przyszedł nawet kiedy stoisz obok niego, strzela bardzo rzadko bo Ty masz strzelać, no ok ale skąd amunicję wziąć? Kończy się po 5-6 stworze potem shotgun i znów szybka śmierć bo nie nadążamy z ładowanie shelsów. :poddanie: No ok, po paru godzinach udaje nam się, ale zostaliśmy bez amunicji i zostaje nam nóż ;/ Uwaga na stwory w bibliotece! W nie trzeba władować przynajmniej 12 shelsów w łeb! Ogólnie tyle co nagrałem to: Kod na więcej amunicji rzecz niezbędna ale i z tym ciężko przeżyć, zostaje god mode ale to bez sensu...albo i nie. Oczywiście można zagrać na najniższym poziomie, ale jako doświadczony gracz FPS zwyczajnie nie daję rady! Jak ktoś chce kupić oryginał? Oczywiście! Ale sprawdź czasem czy nie wywalisz kasy w błoto. O mało nie zapomniałem, gdy zginął nasz kompan, inny DOSŁOWNIE spadł nam z sufitu :strach: Jazda! +Grafika +Odwzorowanie broni +Niepowtarzalny klimat - Niezrozumiałe dialogi łamana angielszczyzna pomieszana z rosyjskim. - Przesadnie długie dialogi - Przesadnie trudne misje - Silnik gry szwankuje - Niektóre bronie, jak np. ta na amunicję 5mm. Nie jest w stanie zabić 10 strzałami - Steam ( dla jednego + dla jednego - ) - Nieudolna podróbka kultowego Stalkera Gram do końca, skończę to napisze więcej. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Twórcy dosyć ostro dali ciała z skryptami,spacerujący Miller w ogniu walki u mnie był najmniejszym problemem.Kilka razy musiałem wracać do poprzedniego chceckpointu bo mimo wykonania jakiegoś "mini zadania" skrypty się nie odpalały i fabuła stała w miejscu.Zrozumiał bym to w jakiejś skomplikowanej grze ale takie błędy w liniowym fpp wołają o pomstę do nieba Marcinek83 co wspólnego poza klimatem postapo umiejscowieniem fabuły na wschodzie ma Stalker i Metro skoro piszesz że to nieudolna podróbka ? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Przeszedłem grę. Jak dla mnie, lipa jak mało co. Quote Link to post Share on other sites
Dojczer Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Gra sie za szybko konczy! graficznie mega ! ale zaduzo tych mutantow czasami! Quote Link to post Share on other sites
Un4rm3D Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Ja tam takich bugów nie miałem... zastrzeżenie mam takie, że niektóre fragmenty były za trudne (pod wieżą TV, w silosie rakietowym z tymi kulkami i biblioteka, ale tam to na + bo klimat wtedy był świetny ^^) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts