Catch22 Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Nie w najbliższym czasie. Link to post Share on other sites
biolon Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Witam, mam pytanie, czy uniwersalne kieszenie małe da się zamocować na standardowym pasie taktycznym? Czy jest to tylko możliwe na pasach PT-3 PT-4? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Da się, chociaż na pasie modułowym będą się trzymać stabilniej, możesz też użyć np klipsów MALICE, ALICE albo zwykłych sztrapsów. Link to post Share on other sites
biolon Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Da się, chociaż na pasie modułowym będą się trzymać stabilniej Tzn. na standardowym beda "mocno" latac, czy ujdzie w tłoku? Robie taki wybor ze wzgledu na srodki jakimi dysponuje.. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Nie, tym bardziej jeśli dodatkowo użyjesz do ich stabilizacji paska "ostrego" rzepa. Po prostu modułowe kieszenie stabilniej siedzą zawsze na pasie modułowym z którego taśmami mogą być splecione. Link to post Share on other sites
Skaut Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Wysłałem do MIWO w sobotę pytanie co do mojego zamówienia. Mam nadzieję że dzisiaj dostanę odpowiedź bo domyślam się, że w weekend nie pracują. A tak z ciekawości-orientuje się ktoś czy dużo ładownic się zmieści na "chińczyku panelowym". Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Chińczyk panelowy... poszukaj moich postów w Topicach pokaż swój sprzęt. Zamieszczałem tam kiedyś pare. Dziś niespodziewanie dostałem maila że moja paczka została wysłana dzisiaj 8O (a miało być za 2 tygodnie :)) Link to post Share on other sites
Skaut Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Dzisiaj w srodku lekcji zadzwoniła Pani z miwo i podała mi miłą informację-że sprzęcior został wysłany. Zaczęli prace w poniedziałek a jutro, max. pojutrze bede miał ładownice. Dobra robota. Pozdro dla MIWO. 3-4 dni to nawet czasem w sklepach z asg tak nie ma :P Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Witam, Mam pytanko Catch. Ile by trwala praca nad kamizelką Lkt szturman 1 w kolorze oliv (czyli kamizelka cala w kolorze oliv, ladownice tez) ?. Jestem zainteresowany kupnem i chce wiedziec ile mniej wiecej bede musial czekać. Musze tez dodać, ze trochę mi sie spieszy :P . Pozdrawiam, Piotrek Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Ja też mam pytanie do Catch'a. Czy w ładownice do beryla wejdą magazynki do steyra :?: Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Powinny bez problemu, generalnie ładownice są przystosowane do magazynków Beryla/AK (5,56mmx45/7,62mmx39) to są magazynki większe od tych do AUG, jedyne pytanie to szerokość stopki magazynka, ale wtedy poproś o takie do których pasują magazynki do G36, na pewno się zmieszczą. Co do terminów realizacji zamówień prosze pisać na mail podany na stronie, koleżanka nadzoruje produkcję na bieżąco i ona może podać konkretne, realistyczne terminy. Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 ale wtedy poproś o takie do których pasują magazynki do G36' date=' na pewno się zmieszczą. [/quote'] Nie widzę takich w ofercie. Które to są? Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Po prostu określ to w zamówieniu. Każda z prezentowanych ładownic może być dostosowana do określonego typu magazynków. Te które widzisz na stronie to tylko przykładowe do AK/Beryla - najpopularniejsze ze względu na broń używaną u nas. Jakiego typu ładownic potrzebujesz? Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 TAKIEJ Tyle żeby magi do Auga weszły. Planuje pod koniec miesiąca kupić 3 takie ładownice, modułowego chinczyka, małe cargo i pokrowiec na manierke. Mam nadzije że się wszystko zmieści :) Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Mam pytanko Catch. Ile by trwala praca nad kamizelką Lkt szturman 1 w kolorze oliv (czyli kamizelka cala w kolorze oliv' date=' ladownice tez) ?[/quote']Produkcja mojego szturmana tyle że czarnego trwała tydzień (jeśli ci to info pomoże to się ciesze :) ) [ Dodano: Sro 04 Paź, 2006 ] O szturmanie słów parę :) Model: LKT (Lekka Kamizelka Taktyczna) Kolor: Czarny (istnieje możliwość uszycia jej we wszystkich kolorach i kamuflażach oferowanych przez producenta) Cena: 270zł ( www.miwo-military.com ) Koniec końców, po długim zastanowianiu się mój wybór padł na kamizelkę LKT Szturman-1. Ze względu na to iż nie cały układ kieszeni mi odpowiadał, postanowiłem poprosić o podmiane. Jak się okazało, bez problemów da się to zrobić (bez dopłaty!) i tym oto sposobem 2 ładownice na magazynki do pistoletu zostały podmienione na 2 kieszenie na granat 1x40m a cargo uniwersalne na ładownice na 8 naboi do strzelby. Wszystko w kolorze czarnym :D Przejdźmy jednak do zdjęć Widok ogólny Poszczególne ładownice.... Małe Cargo Ładownica na 2 magazynki do AK Ładownica na 8 naboi do strzelby 2 kieszonki na granat 1x40mm Szlufki na naboje do strzelby, oraz po drugiej stronie na lightsticki Ładownica na magazynek do pistoletu Kieszeń na radio Mapnik Plecy Szturmana... ... i rzut oka na pojemność kieszonki na granat. Z powodzeniem można w niej umieścić silikon Szturman wraz z pasem taktycznym również produkcji MIWO Zamieszcze potem Pozowane Podsumowanie Kamizelka tania nie jest, to fakt (270zł) choć, zdarzają się droższe :mrgreen: ale miła obsługa, a przede wszystkim jakość wyrobów MIWO sprawiają że naprawdę jest tego warta :) Polecam ;) :-D Link to post Share on other sites
szamanak Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 takze uzywam kamizelke lkt szturman i jestem z niej naprawde zadowolnoy jak nazwa wskazuje jest to kamizelka szturmowa tak wiec nie ma w niej miejsca na duperele ale duzo jest miejsca na zapasowe magazynki!! kamizelka jest warta swojej ceny chodz laczenie siatki z tasmami i innymi elemetami (nie wliczajac w to przednicha paneli z kieszeniami) pozostawia wiele do życzenia ale jak to mowi każdy ma prawo do jednej wady:) gorąco polecam Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Odpowiedz Rittera z innego tematu: Magazynek AUG TM: wysokość niecałe 15' date='5cm, maksymalna szerokość - poniżej 8,5cm, najgrubsze miejsce około 3,3cm (stopka magazynka). Wydaje mi się, że tylko na grubość jest większy od magazynka do eMek. Ale rozmiarów tego drugiego nie znam, poszukaj na forum - sądzę, że już na to pytanie odpowiadano. [/quote'] Teraz juz znamy rozmiary. Moje pytanie wejdą? Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Zamawiając zaznacz że chcesz takie do których wejdą magazynki AUG/G36 to od AK mogą być ciasne. Dla pewności podaj te wymiary to się sprawdzi. Link to post Share on other sites
aucassin Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Witam, Magazynki do AUGa idealnie wchodzą do ładownicy na 2 magazynki M14/FAL/G3. Dzisiaj odebrałem paczkę i od razu sprawdziłem. Poza tym chylę czoła przed MIWO. Świetne wykonanie, funkcjonalność, materiał etc. Poza tym przemiłe panie. Link to post Share on other sites
hipopotam Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Witam, Mam pytanie do Brena. Czy twój zestaw z PT2 (pas + dodatki) uszyto Ci z Cordury (oliwka)? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Bren Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Miwo nie ma cordury w kolorze oliwkowym. I cytat z listu od Miwo: "Materiał w kolorze oliwkowym (khaki) nie jest orginalną cordurą! jest to tkanina corduropodobna , nazywa się PVC-600." Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Jak dobrze pójdzie to całkowicie przejdziemy na cordurę na przełomie roku 2006/2007. Obecnie Orginalna Cordura jaką dysponujemy to DPM, CCE, 3 Color i Czarna. Link to post Share on other sites
hipopotam Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Dzięki Bren. A jak oceniasz wytrzymałość tej tkaniny? Link to post Share on other sites
Skaut Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 własnie dostałem ładownice i połączyłem z chińczykiem. Wyglądają super, sa niesamowicie wygodne no i funkcjonalne. Narazie świetne oporządzenie-no i POLSKIE :P Link to post Share on other sites
.Max Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Produkcja mojego szturmana (...) trwała tydzień Kurczę' date=' ja już czwarty tydzień zacząłem czekać na Ateka II... (miały być 2-3, więc nie narzekam jakoś specjalnie, chociaż gubię magazynki, potem muszę ich szukać, znajduję je...) A poważnie, [b']Catch[/b], mam nadzieję, że nie zapomnieli o moim zamówieniu. Jest może opcja sprawdzenia stopnia zaawansowania realizacji zamówienia? Link to post Share on other sites
Recommended Posts