Ace Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 wie ktoś jak Ranger Green MTG ma sie do RG Flyye'a? Quote Link to post Share on other sites
the-logan Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Daje radę. Postaram się dziś jutro wrzuć zdjęcia porównawcze sprzętu MTG, Flyye i TAG w Ranger Green. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 byłbym niezmiernie wdzięczny. ktoś ma styczność z pojemnikami na camelbacki MTG? jak z wykonaniem i izolacją? Quote Link to post Share on other sites
leon28 Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 wczoraj sprzet do mnie dotarl. po tych wszystkich perypetiach z kontaktem, zamowieniem i realizacja zamowienia sprawa dobiega do, mam nadzieje, szczesliwego konca. wyroby wydaja sie byc dobrej jakosci, nie zauwazylem na razie jakis niedorobek, wszystko dobrze spasowane i przeszyte. za niedlugo dopisze ciag dalszy, jak sprzet sprawuje sie w boju. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 ile czekaliście na swoje zamówienia? bo chce w MTG zamówić pokrowiec na bukłak i nie wiem ile będe czekał Quote Link to post Share on other sites
leon28 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 ile czekaliście na swoje zamówienia? bo chce w MTG zamówić pokrowiec na bukłak i nie wiem ile będe czekał czekanie na zamówienie to trochę ruletka. mozesz o tym przeczytac m.in. w tym watki. Jeśli chodzi o pokrowiec na bukłak to wg wczorajszych informacji mtgear maja juz wiecej czasu i moga go wykonac w ok. tydzien czasu. chce tez cos takiego domowic i o cos takiego wczoraj sie dowiadywalem, wiec informacja z pierwszej ręki. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Może ze względu na Twoją osobę zostałeś potraktowany w inny sposób :wink: co jeszcze gorzej wpływa na wizerunek sklepu i sposób traktowania klientów. Chyba wszyscy powinni być traktowani równo. Nie powinni. Korzystaliśmy z usług MTG w tworzeniu wstępnych prototypów do zamówień armijnych, a to trochę inna skala niż zamówienia indywidualne. Ostatnio też miał chłopak trochę roboty od nas - stąd możliwe opóźnienia. Ja się oduczyłem "płacę - wymagam" - np. w CROMie wolę na spokojnie poczekać, ale dostać dokładnie to co mnie interesuje, tak jak ustaliłem, to samo dotyczy MTG. Ma być zrobione dokłądnie tak jak zostało zaprojektowane - mogę poczekać, po nogach nie sikam. Jakbym potrzebował coś na cito wezmę jakiegoś produkcyjniaka, albo coś z allegro. Tyle że mi jest potrzebny zwykle albo custom, albo prototyp. Tak sobie jeszcze pomyslałem. Za każdym razem ta sama historia - jak Kltulu sobie wziął na łeb za dużo roboty i nie ogarniał korespondencji mailowej to od razu się obudził "ruch niezadowolonego klienta", z Wojtkiem widzę tak samo - Panowie, jakby się te przedsięwzięcia szumnie i srogo nie nazywały to najczęściej są jednoosobowe byty, gdzie właściciel jest sterem, żeglarzem, okrętem i księgową w jednym. CROM, dawne Currahee, MTG, Orkan albo PSTG i ileś tam innych, z których większość skisła po paru miesiącach. To nie fabryka, a nawet nie manufaktura jak Miwo P/L, Ivo-Hest, Janysport etc. Jeśli coś od nich chcecie, bo wam się to podoba, czy uważacie to za dobre - bądźcie bardziej wyrozumiali. A wy z nimi zaczynacie pojazd jakby byli adidasem zamalowującym wasze grafitti czy inną korporacją. Oni są na swój sposób bezcenni, bo ogarniają temat i są w stanie zrobić specyficzny custom czy dany projekt na podstawie szkiców. Są jak wzorcownie czy działy R&D - tego nie zapewni wam już praktycznie żadna firma powyżej skali mikro, bo się jej to nie opłaci czasowo/kosztowo. Doceńcie to. Quote Link to post Share on other sites
esco Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Powiedz mi jeszcze taką rzecz, czy jak zamawiałeś coś w MTG to czy pod taśmami PALS miałeś kreski zrobione długopisem czy może mydłem czy czymś innym co się używa w krawiectwie i łatwo schodzi? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Oczywiście. To samo w produktach SOTECHA, LBT i innych znanych marek. A jakie to ma wogóle znaczenie? Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Catch nie bądź ignorantem. Ślady długopisu pod taśmami pals całkowicie psują efekt kamuflujący i grożą niechybnym oberwaniem kompozytem! Quote Link to post Share on other sites
leon28 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Nie powinni. Korzystaliśmy z usług MTG w tworzeniu wstępnych prototypów do zamówień armijnych, a to trochę inna skala niż zamówienia indywidualne. Ostatnio też miał chłopak trochę roboty od nas - stąd możliwe opóźnienia. Ja się oduczyłem "płacę - wymagam" - np. w CROMie wolę na spokojnie poczekać, ale dostać dokładnie to co mnie interesuje, tak jak ustaliłem, to samo dotyczy MTG. Ma być zrobione dokłądnie tak jak zostało zaprojektowane - mogę poczekać, po nogach nie sikam. Jakbym potrzebował coś na cito wezmę jakiegoś produkcyjniaka, albo coś z allegro. Tyle że mi jest potrzebny zwykle albo custom, albo prototyp. Tak sobie jeszcze pomyslałem. Za każdym razem ta sama historia - jak Kltulu sobie wziął na łeb za dużo roboty i nie ogarniał korespondencji mailowej to od razu się obudził "ruch niezadowolonego klienta", z Wojtkiem widzę tak samo - Panowie, jakby się te przedsięwzięcia szumnie i srogo nie nazywały to najczęściej są jednoosobowe byty, gdzie właściciel jest sterem, żeglarzem, okrętem i księgową w jednym. CROM, dawne Currahee, MTG, Orkan albo PSTG i ileś tam innych, z których większość skisła po paru miesiącach. To nie fabryka, a nawet nie manufaktura jak Miwo P/L, Ivo-Hest, Janysport etc. Jeśli coś od nich chcecie, bo wam się to podoba, czy uważacie to za dobre - bądźcie bardziej wyrozumiali. A wy z nimi zaczynacie pojazd jakby byli adidasem zamalowującym wasze grafitti czy inną korporacją. Oni są na swój sposób bezcenni, bo ogarniają temat i są w stanie zrobić specyficzny custom czy dany projekt na podstawie szkiców. Są jak wzorcownie czy działy R&D - tego nie zapewni wam już praktycznie żadna firma powyżej skali mikro, bo się jej to nie opłaci czasowo/kosztowo. Doceńcie to. pewnie masz racje, jest jednak jedno ale, o kłopotach w kontakcie powinni uczciwie powiadamiac, informować, ze moze byc opoznienie itd. odbierac telefony!!! albo przynajmniej pozniej na nie w jakis sposob odpowiadac i jesli sa jakies poslizgi to sami powinni o tym mowic, a nie po 100 telefonach lub mailach od klienta. nie kazdy ma obowiazek znac ich i ich historie, ze robia fajny szpej, ale kontakt i terminy sa ciut inne. gdyby sprawa byla postawiona uczciwie na samym poczatku, pewnie nie byloby tych wszystkich kwasow. czasy sa niestety takie jakie sa i oszustwa w sieci sa rzeczami dosc nagminnymi. ja teraz tez dochodze do wniosku, ze warto bylo poczekac, bo sprzet wydaje sie byc w porzadku, choc specyficzny dosc kontakt, na dlugo pozostanie w mej pamieci. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Catch nie bądź ignorantem. Ślady długopisu pod taśmami pals całkowicie psują efekt kamuflujący i grożą niechybnym oberwaniem kompozytem! Masz rację. Człowiek jednak zapomina o takich fundamentalnych sprawach. Mydełko krawieckie, długopis, kreda albo foliopis niweczą każdy kamuflaż. @leon28 - co do problemów z kontaktem to oczywiście możesz mieć pretensje uzasadnione. Ale jak mówię - często "marketing hype" przerasta możliwości firmy i ludzie przestają po prostu to ogarniać, siada im to na psychę itd - byliśmy już nawet na tym forum świadkami takich sytuacji. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Dodajmy, że paragraf 22 krawiectwa taktycznego zabrania używania długopisu, w jakiejkolwiek sytuacji. Quote Link to post Share on other sites
leon28 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 @leon28 - co do problemów z kontaktem to oczywiście możesz mieć pretensje uzasadnione. Ale jak mówię - często "marketing hype" przerasta możliwości firmy i ludzie przestają po prostu to ogarniać, siada im to na psychę itd - byliśmy już nawet na tym forum świadkami takich sytuacji. dlatego przestaje na nich ujadac i zaczynam sie delektowac ich wyrobami. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Dodajmy, że paragraf 22 krawiectwa taktycznego zabrania używania długopisu, w jakiejkolwiek sytuacji. No nie do końca, w ust.1.pkt1 jest mowa o używaniu go do celów takich jak podpisywanie faktur, umów, rachunków i in. Quote Link to post Share on other sites
esco Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Oj tam mnie to totalnie ryba. :) Pytałem z ciekawości. 2 raz w życiu zamawiałem coś z poważnej firmy. ;) Oj tam paragrafy. :) Mnie to totalnie ryba, pytałem z ciekawości, bo drugi zraz zamawiałem w tego typu sklepie. :) Quote Link to post Share on other sites
pafcio Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 (edited) Prawdziwa wiedza niedzielnego airsoft'owca... Zastanawia mnie tylko po co takowym sprzęt klasy MTG gdzie każdy szew jest sprawdzany i w zasadzie nie ma co tam nawalić. Edit: Sorry, za antyreklamę chłopaki. Edited September 2, 2011 by pafcio Quote Link to post Share on other sites
pxy2p Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Witam wszyskich. Złożylem u nich małe zmówienie , jestem zadowolony kontakt na piątke szybkie odpowiedzi , jakość extra polecam, czas realizacji ok jak ktoś chce na jutro to odradzam. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 (edited) Pxy2p: Kiedy zlozyles zamowienie, a kiedy otrzymales paczke? Edited September 26, 2011 by AA__ Quote Link to post Share on other sites
pxy2p Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 (edited) Pierwsze zamowienie złożyłem 02.09.2011 , 12.09.2011 było gotowe ale zdecydowałem się jescze domówic pare rzeczy i kompletne zamówienie otzymałem dziś. Edited September 26, 2011 by pxy2p Quote Link to post Share on other sites
jazzriba Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 ...lepiej pokaż zdjęcia tego co dostałeś bo nie uwierzymy w słowo pisane :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Qb@ Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 (edited) Moje zamowienie zrobione 05.08, zostalem poinformowany ze termin realizacji to okolo miesiaca. 09.09 dostalem maila ze paczka jest juz kompletna i zostanie wyslana na dniach. Tydzien temu poprosilem o podeslanie numeru przewozowego, jako ze nic do mnie nie doszlo, ale do dzisiaj na stronie przewoznika widnieje jedynie informacja o otrzymaniu informacji przewozowych,a do tego brak odezwu na maile. Edited September 26, 2011 by Qb@ Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 (edited) Qb@: No wlasnie. Mam identyczna sytuacje... Dzwonie juz od ponad tygodnia (zamowilem w podobnym okresie, tak samo zamowienie juz gotowe od dawna i niby czeka na wysylke) i pupa... :/ Ani na email doczekac sie nie mozna, ani na odebranie telefonu :( Ale jak patrze na to co napisal pxy2p to... albo robi sobie z nas zarty albo co gorsza MTG ma juz kompletnie w powazaniu glebokim klientow, ktorzy zamowili wczesniej :( pxy2p: Jaki miales numer zamowienia? Edited September 26, 2011 by AA__ Quote Link to post Share on other sites
pxy2p Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Qb@: No wlasnie. Mam identyczna sytuacje... Dzwonie juz od ponad tygodnia (zamowilem w podobnym okresie, tak samo zamowienie juz gotowe od dawna i niby czeka na wysylke) i pupa... :/ Ani na email doczekac sie nie mozna, ani na odebranie telefonu :( Ale jak patrze na to co napisal pxy2p to... albo robi sobie z nas zarty albo co gorsza MTG ma juz kompletnie w powazaniu glebokim klientow, ktorzy zamowili wczesniej :( pxy2p: Jaki miales numer zamowienia? nr 29 i nr 30 Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 nr 29 i nr 30 Dzieki. To ja juz nie mam pytan... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts