Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam

Przeglądając inny temat an forum natrafiłem na nieznaną mi dotąd firmę Madness Tactical Gear. Przeglądając ich stronę zauważyłem kilka interesujących pozycji, w całkiem przystępnych cenach i jestem ciekaw opinii użytkowników.

Nie zauważyłem też na stronie firmy informacji na temat materiału z jakiego szyją - ktoś coś wie co to? Możliwe ze ja przeoczyłem.

Jeżeli ktoś miał styczność z produktami tej firmy, lub wie coś o niej samej, to bardzo proszę o podzielenie się informacją. :)

tutaj link do strony firmy - http://mtgear.pl/

pozdrawiam

majster

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Posiadam parę rzeczy tej produkcji, które sobie bardzo chwalę. Miedzy innymi shingla na maga do AK z cordury. Mam jeszcze shingle Cromu i Condora i madnessowy nie odstępuje od nich. Posiadam jeszcze zawieszenie dwu punktowe do AK oraz już z wyposażenia podróżniczego pas do przewożenia pieniędzy ( testowany w czasie dwóch wyjazdów na Syberię). MTG dokonywało także przeróbek i napraw mojego oporządzenia i umundurowania, zawsze bylem bardzo zadowolony z współpracy i mogę ich polecić z czystym sumieniem.

Planuję teraz zamówić w MTG poucha na Nalgene i worek zrzutowy.

Pozdrawiam

Edited by Calvert
Posted

Ja też coś tam mam, niestety, MTG wycofało się z szycia customowego oporządzenia na rzecz seryjnej produkcji swoich wzorów (ew. z niewielkimi przeróbkami) - tak przynajmniej powiedział mi Paton. M.in. potrzebna mi była kieszeń na Nalgenkę, ale MTG'owska kieszeń na manierkę nie sprawdziła się w tej roli tak, jak oczekiwałem, a na uszycie czegoś specjalnie pod moje potrzeby nie było szans.

Generalnie solidna firma i solidne szycie.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Czyli kontakt na najwyższym poziomie, na pewno codziennie pilnują co się dzieje ze sklepem :-F

A też jestem zainteresowany tym szpejem.

Edited by gromu
Posted
Witam serdecznie.

Tak Kamizelka jest również w naszej ofercie.

Przechodzi właśnie ostatnie testy (trudno stworzyć coś przemyślanego i wygodnego jednocześnie).

W ofercie na stronie pojawi się do końca maja.

Co do samych zamówień, to czas oczekiwania obecnie to około miesiąca.

Pozdrawiam.

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Witam

tak się składa, że jestem od kilku lat członkiem ekipy Madness.

Od 3 lat używam wyrobów Patona, są bardzo wygodne i wytrzymałe, sprawdziły się w trakcie gier asg, a poziom ich wykonania nadal rośnie.

W sumie mam na stanie typowe customy lub prototypy MTG, niektóre nie weszły do produkcji, inne zmodyfikowano.

Poglądowo zamieszczam kilka prowizorycznych fot:

Specjalnie pod serpe blackhawk zaprojektowany i uszyty przez MTG panel udowy. Mocowany do pasa.

Sprawdzone w boju, bardzo wygodne i praktyczne. Klamka o wadze ok 1kg trzyma się stabilnie i nie lata po udzie.

Foty TUTAJ

Przerobiony gruntownie chiński Commando Recon Chest Harness.

Foty TUTAJ

Czekam jeszcze na komplet ładownic na krótkie magi do emki, stare są z innej bajki i nie są do końca koszerne...

Poza tym:

- płaskie cargo.

- poduszki,

- kieszeń na radio,

- worek zrzutowy,

- zawieszenie 1-punkt do emki

- oraz plecak z kieszenią główną na worek 2,5l i 2 małymi kieszeniami - wszystko MTG.

Gdzieś tam się wala przerobiony panel administracyjny, ale znaleźć go nie mogę.

Edited by Mendi
Posted

Mam apteczkę indywidualną i worek zrzutowy. Chyba można polecić, z dotykania nie różni się od Eagle, FLYEE, LBT. Solidne szycie, ale o trwałości wypowiedzieć się nie mogę, bo mam te graty zbyt krótko.

Posted

Mam nadzieję że nie skrzywdzę Wojtka mówiąc że korzystaliśmy z usług MTG przy prototypowaniu paru projektów dla wojska i innych formacji. Robił też parę customów na moją prośbę.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

I szkoda, że foty w takiej podłej jakości/rozdzielczości. Ładnie to wszystko jest wymyślone - taki sposób pokazania produktu może i spełnia rolę przy ładowniczkach, ale już przy plecaku czy kamizelce niewiele widać.

Posted

Fakt, przydałby się jasny i przejrzysty cennik produktów i podejrzewam, że takowy się wkrótce pojawi. Można jednak napisać maila z zapytaniem odnośnie konkretnych produktów. Zamawiałem ostatnio ładownicę na radio, kieszeń uniwersalną i worek zrzutowy i muszę pochwalić ekipę MTG. Materiał bardzo dobry, bardzo estetyczne szycie a do tego doskonały kontakt mailowy. Był chwilowy przestój, nie z Ich winy, więc zostałem grzecznie zapytany, czy chcę zrezygnować z zamówienia czy poczekać około tygodnia dłużej. Wybrałem drugą opcję i jestem bardzo zadowolony. Ode mnie wielki plus.

Btw. czy tylko u mnie na FF strona MTG dziwnie działa?

Posted (edited)

z tego co ekipa mtg pisała na facebooku:

1. stronka spearpoint wymaga kilku poprawek i mająsie z tym jak najszybciej uporać

2. plecak, chest i pokrowiec na camela ma trafić do sprzedaży jutro (poniedziałek) - czy tak będzie zobaczymy.

3. piszą też że niedługo rozszerzą oferte o nowe kamuflaże (nie piszą kiedy)

4. cennik wszystkich (a przynajmniej tych aktywowanych) jest na http://mtgear.pl/ - te które ukazały na nowej stronie - patrz pkt.2

pozdrawiam

majster

Edited by _majster_